U mnie w nowym Stelvio 2500km i trzy tygodnie od wyjazdu z salonu już dwukrotnie zapalił się komunikat Próba włamania . Włamu nie było, więc ciekawe o co chodzi. Auto stoi na podwórku pod chmurką. Jakieś pomysły co wywołuje taki alarm - komunikat?
Printable View
U mnie w nowym Stelvio 2500km i trzy tygodnie od wyjazdu z salonu już dwukrotnie zapalił się komunikat Próba włamania . Włamu nie było, więc ciekawe o co chodzi. Auto stoi na podwórku pod chmurką. Jakieś pomysły co wywołuje taki alarm - komunikat?
Uruchomienie się alarmu. Wystarczy jakiś wystrzał sylwestrowy, czy coś podobnego. Mam taki komunikat średnio raz na tydzień i nigdy nikt mi się nie włamał :)
Mam ten komunikat średnio 1 na miesiąc, kiedyś myślałem, że może ludzie ciekawi i podchodzą i szarpią za klamkę. Dziś podejrzewam, że ten "typ tak ma". (czułość na odgłosy, drżenie itp)
I ja mam tak co jakiś czas, samochód stoi w garażu.
Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk
Z tego względu przy zamawianiu dealer zalecał mi olać alarm fabryczny i zainstalować od nich, który nie sprawia problemów. Lipa, że FCA nie może sobie poradzić z tym fantem...
Odpukać w Giulietcie mam fabryczny i wszystko jest ok. Nie jest nadwrażliwy.
mi akurat montowali Mopar (Meta Systems) i sprawiał problemy po kilku miesiącach - po otwarciu auta czasem uruchamiał się na 2-3 sek a czasem na te pełne 30sek. po wymianie centralki cisza. możliwe jednak że słabo zrobili dolutowanie się do instalacji (2x CAN + zasilanie), gość poprawiał jeszcze na starej centralce i mówił że wyglądały marnie te połączenia - nie pomogło na starej, ale może było przyczyną ze starą szlag trafił.
Ale ja mam nowe auto. Specyfikacja Stelvio B-tech, full wersja , Mopar Connect w standardzie . I jest problem, bo od 27 grudnia 2018 dealer Euromobil nie jest w stanie tego uruchomić. Było już zgłoszone do FCA, a dealer sciemnia że nie ma procedur uruchomienia. Jakie macie doświadczenie w tym zakresie?
Też czasem mam ten komunikat. Przeważnie przy burzach albo obfitych opadach.
Nie bardzo wiem, jakie mogą być potrzebne procedury uruchomienia alarmu, skoro fabrycznie zamontowany alarm musi działać nie tylko z kluczyka, ale również jest zintegrowany z bezkluczykowym otwieraniem/zamykaniem drzwi. Wtedy alarm sam się aktywuje po zamknięciu drzwi z guzika w klamce i dezaktywuje po dotknięciu klamki przed otwarciem drzwi. Ja też mam fabryczny alarm, który od początku nie sprawia żadnych problemów nie licząc tego głupiego komunikatu o włamaniu po każdej burzy, Sylwestrze, czy nocnym "strzelaniu z tłumików" na pobliskiej drodze, ale już do niego przywykłem, choć na początku też się wystrachałem :)
Ja to mam bo kupiłem nowy samochód w wersji B-tech. Tu opis https://www.alfaromeoconnect.eu/pl/features/discover
Można to odmówić i serwis zamontuje koszty około 2.500 zl
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Chyba tak, ale nie jestem pewien bo mam wersję Stelvio B-tech a tam jest to standard. Można to kuoic dodatkowo do auta w akcesoriach za 1450 czy 1750 zł, ale nie wiem czy jest to tylko software czy też hardware. Fakt jest taki że dealer wydał mi auto 27 grudnia i do dziś nie uruchomił usługi bo czeka na jakieś najnowsze instrukcje, kody lub Bóg wie co tam jeszcze.
Z opisu dostępnych usług w ramach Alfa Connect wychodzi mi, że w aucie musi być telefon GSM z własną kartą SIM i dostępem do Body Computera, a w standardowych konfiguracjach tego raczej nie ma, więc stąd moje pytanie, czy coś takiego Ci instalowali, czy może wersja B-TECH ma to w standardzie?
Ciąg dalszy perypeti z uruchomieniem Mopar Connect. Na zeszły czwartek byłem umówiony w autoryzowanym serwisie Alfa Romeo w moim mieście, w tej samej firmie która sprzedała mi auto. Od 27 grudnia pracownik dealera ściemniał, że czeka na nowe instrukcje uruchomienia usługi. Podczas pobytu w serwisie okazało się że w moim aucie brakuje modułu Mopar Connect. Ponieważ to wersja B-tech, która ma to w standardzie, ponadto mam to w specyfikacji technicznej wyposażenia dołączonej do umowy zakupu, zostałem przeproszony i zaproszony na nowy terminal instalacji, oczywiście za darmo plus auto zastępcze. Będą szukać winnego tego stanu rzeczy, czy winna fabryka bo zapomniała założyć moduł czy pracownik dealara coś zataił, naciągając zapisu w umowie.
Przecież wersja B-TECH jako jedyna ma Mopar Connect w standardzie (sprawdzałem w konfiguratorze), a nie jako dodatkowe akcesoria, jak w innych wersjach :rolleyes: To co, sama fabryka nie wie, jaką wersję produkują ? :P Daj znać, jak już te usługi będą działać w Polsce, bo się zastanawiałem, czy tego nie zamówić do mojej Alfy.
Witam
Wymienili u mnie alarm (centralka jest razem z lampką wnętrza) ale nadal się sam na ulicy uruchamia.
Ktoś pisał o regulacji czułości.
Jak to zrobić?
nie sprawdze Ci teraz, ale wydaje mi sie ze widzialem opcje gdzies albo po podlaczeniu sie przez OBD z MESa. jesli auto >=2.2018 to jeszcze musisz SGW ominac (zapraszam na PW), albo najlepiej jechac do ASO i zarzadac zmiany czulosci.
Wiesz coś więcej o tej możliwości zmniejszenia czułości?
Sam się zastanawiam czy warto.. W większości trzymam auto pod blokiem, alarm załączy się tak średnio z raz na tydzień.
Bardzo mi (i chyba sąsiadom) to nie przeszkadza, bo z pół minuty nieuciążliwie popiszczy i przestaje (wcześniej panicznie biegłem szukać kluczyka, teraz już zlewam temat). Natomiast widzę jak sobie kuna co jakiś czas przebiegnie, więc zakładam, że jeśli by próbowała wchodzić do Giulki (choćby ją pooglądać :D), to też zadziała...to może lepiej nich sobie działa czule? :)
Z tego co widzę na wydruku, zmieniono czułość w BCM Załącznik 260335