Witam,
Doszedłem do wniosku, że zamiast płacić po 400-500zl za wyczyszczenie tapicerki zrobię to sam:cool:
Mam do Was prośbę jaki preparat tutaj podoła?
Załącznik 254395
Załącznik 254396
Printable View
Witam,
Doszedłem do wniosku, że zamiast płacić po 400-500zl za wyczyszczenie tapicerki zrobię to sam:cool:
Mam do Was prośbę jaki preparat tutaj podoła?
Załącznik 254395
Załącznik 254396
Myślę, że bedzie ciężko samemu usunąć zabrudzenia. Ja próbowałem odkurzaczem pioracym z chemią i stwierdziłem, że nie warto się w to bawić.
Wysłane z mojego GRACE przy użyciu Tapatalka
Nie wiem co się stało z tym fotelem, bo wygląda tragicznie. Orientujesz się z czego ten brud powstał? To olej/smar czy latami wcierany brud i woda?
Jeździł w ciuchach roboczych i uwalone jest.Ja bym to oddał profesjonalnej firmie do czyszczenia.
Wysłane z mojego Swift 2 X przy użyciu Tapatalka
Na LKP taki sam wysyp pytań o detaling...zbieg okoliczności?
Wysłane z mojego Swift 2 X przy użyciu Tapatalka
Nie wiem też przypadkiem czy nie jest to ten sławny Alfatex (czy cholera wie jak to się nazywało) ze 159 - i tam są jaja z doczyszczeniem. Osobiście nie miałem styczności z tą tapicerką i nie wiem czy klasyczny zestaw prespray+rinse się tu sprawdzi.
Autorowi tematu mogę doradzić by kupił preparat do bonnetowania i spróbował poradzić z tym sobie ręcznie na mikrofibrze, np. Excede Encapsulator.
bez przesady ze sa jaja z wyczyszczeniem np nawet tani efectal grisol da sobie swietnie z tym rade plus oczywiscie odkurzacz do mycia ekstrakcyjnego czyli jakis karcher albo george dwie godzinki i auto od dachu przez pasy fotele konczac na podlodze wyprane od a do z...kasa to zalezy od rejonu dobre to tak 200-300 zl ale nie 500
No jak dach pierzesz ekstrakcją, to powodzenia i szerokiej drogi :) i dwie godziny to się porządnie podłogę odkurza i szykuje do prania z wyjęciem foteli.
Witam spróbuję maxifi master liquid. Ale lepiej to oddać do jakiegoś studia detalingowego za pranie foteli dużo raczej nie zaplacisz.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Formula 90 bardzo dobry produkt. Tylko juz sie kwota robi duża. Studio wezmie okolo 250 pl za pranie siedzeń, wiec lepiej oddać.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Prałem kiedyś takie siedzenia w 20 letniej Merivie chyba nigdy nie sprzątanej. Doprowadzenie takich foteli do normalnego stanu zajęło mi z 4h. Ale się udało. Jedyna opcja to dobry prespray plus płyn do prania ekstrakcyjnego z odkurzaczem. Innej opcji nie ma. Środki na szmatkę tylko mogą pogorszyć sprawę, a to i tak zaraz wyjdzie.
To fakt, chyba trzeba poświęcić trochę czasu i zrobić tak jak pisze [MENTION=64868]rewan[/MENTION]. Innej opcji tak naprawdę nie ma.
Ja oddaje autko firmie, która zajmuje się praniem tapicerek i sam nie bawie się w to.
Kolego kup APC z RRC kosztuje 15-20zl powinno dać radę. Na YouTube są filmiki jak sobie radzi z tego typu zabrudzeniami.
Kolejny przykład na to, co potrafi zrobić marketing "firmy" RRC.
I w jaki sposób miałby to zrobić tym APC? Po pierwsze, nie jest to środek do prania. Po APC najczęściej wyłażą plamy. Poza tym wypadałoby to jakoś wypłukać. Jeśli użyjesz samego APC, to czym zamierzałbyś to zrobić?
nie warto sie w to bawic lepiej skorzystac z uslug profesjonalnego serwisu detailngowego