Do sedanów jest łatwo zdobyć, do sw BRAK, ale pogadałem z Heko i mogą dla nas zrobić, ktoś reflektuje?
Printable View
Do sedanów jest łatwo zdobyć, do sw BRAK, ale pogadałem z Heko i mogą dla nas zrobić, ktoś reflektuje?
A jak cena by tego zestawu była?
A jak 159 z takimi owiewkami się prezentuje?
tak wyglądają, co do ceny zapewne nie wiecej niz na stronie, jak wyglada na sw dowiem się jak założę na swoją za jakieś 3 tygodnie bo poza krajem jestem
https://e-heko.com/pl/searchquery/al...5?url=alfa,159
Owiewki to mi się zawsze będą kojarzyć z tym, że mój ojciec pchał to to do każdego swojego poloneza (także chyba mam awersję ;))
Ale zapytam czysto z ciekawości - montujecie to dla "ozdoby" czy jednak jakiś aspekt praktyczny (np. jeździcie z lekko uchylonymi szybami)?
jestem przeciwnikiem wszelkiej maści pseudo ozdóbek i robienia choinki z samochodu, chodzi o sprawy praktyczne
Załącznik 255096
Rozwiązanie sprawdza się bardzo dobrze, kiedy np. stoimy w czasie deszczu na unieruchomionym silniku - wówczas lekko uchylamy szyby i nie zaparowują nam szyby w samochodzie, a jednocześnie nie pada nam do środka - jeśli chodzi o wygląd, mi pasuje, tylko pod warunkiem, że owiewki są "dymione"- oczywiście, to zawsze pozostanie kwestią gustu.
Rozumiem, że do przednich bocznych szyb w SW pasują te od sedana, a problem jest tylko z tylnymi?
o ile wiem to tak, tylnie mają inny kształt u góry ze względu na inny opad dachu
wieś tańczy. wieś śpiewa. kup sobie jeszcze do kompletu nakładki na pasy. do Lanosa może pasują ale do alfy?
Generalnie takie posty powinienem wywalać z odpowiednią informacją w profilu użytkownika, jednak ten zostawiam jako ostrzeżenie dla wszystkich. Krytyka jest dobrze postrzegana, jeśli jest konstruktywna. Niektórzy jak widać cenią praktyczne rozwiązania.
- magil
jeśli w niestosownym tonie to sorry, ale jedyne z czym kojarzą mi się owe owiewki, to wczesne lata 90-te i tuning a'la remiza.
A jak z szumem podczas jazdy? i to zarówno z lekko uchyloną szyba i z zamkniętą? Jest głośniej?
Nie jestem zwolennikiem tego typu upiększania, ale wg zdjęć, to nawet ie szpeci auta za bardzo...
Wzięli faceta i pokazali mu kwadrat:
- z czym się Panu kojarzy?
- z seksem.
pokazali trójkąt
- z seksem.
pokazali kółko:
- z seksem.
- A, dlaczego wszystkie te figury, kojarzą się Panu z seksem?
- A, bo mnie się wszystko z seksem kojarzy.
Żadnego dodatkowego szumu z owiewek nie słyszę, są dobrze wyprofilowane i trzeba je dobrze zamontować.
Ludzie! Co tutaj wyprawiacie?! Pax!!!
Moim zdaniem jak komuś pasują te owiewki to niech zakłada i tyle w temacie. A tym co się nie podoba to niech nie zakładają a nie krytykują innych. Co niektórzy to myślą że mają wyłączność na ocenianie i krytykowanie innych, takie tam pseudo alfy i omegi.
Kiedyś miałem takie owiewki w jakimś aucie i nie przypominam sobie, żeby specjalnie coś wyciszały,a raczej odwrotnie wydawały rożne dodatkowe dźwięki. Poza tym po jakimś czasie są problemy z uszczelkami, zbiera się brud i trudniej było szybko umyć szyby. Moim zdaniem szkoda zachodu, ale każdy ma swój pogląd i nikt nikomu nie zabrania stosowania różnych gadżetów. Pozdrawiam.
Może to był Trabant? :)
Po jakim, bo ja mam te owiewki od 7 lat i żaden brud się nie zbiera, a szybę równie łatwo umyć, jak bez owiewki - najważniejsze, to dobrze je założyć, bo jak zrobisz to kiepsko, to i efekty będziesz miał kiepskie - to jest mój trzeci samochód z owiewkami, z czego do pierwszego założyłem wieki temu i jeździłem z nimi ponad 10 lat, w drugim owiewki są od 2003 roku, a w trzecim, jak wspominałem od 2012 roku - żadnego brudu, żadnych problemów z myciem szyby.
Mnie osobiście też te gadżety przypominają taksówki z wczesnych lat 90-tych. Co druga je miała, najczęściej w kolorze ciemno-niebieskim. (Jeśli ktoś je lubi to mi nic do tego)
W zasadzie w aucie z klimatyzacją nigdy nie widziałem sensu ich stosowania, poza tym czuję że przeszkadzałoby mi ograniczone pole widzenia.
Efekt w sumie trochę taki, jak gdyby pogrubić słupki A.
To jest coś dla ludzi którzy lubią jeździć z otwartymi szybami. Tak mi się wydaje.
Bobby, owiewki są dymione, ale w pełni przez nie widać - czasami jak siedzisz w samochodzie w czasie deszczu, to otwierając szyby do obrysu owiewek, unikasz parowania szyb, to pewnie był główny powód stosowania ich przez taksówkarzy.
Najpewniej tak było.
To co Ty w tej Alfie robisz, że Ci szyby parują? :P
Hmm, a co Ci będę mówił :)
narazie sprawdzam jakie jest zainteresowanie, za jakieś 2 tygodnie pewnie już będę miał probny zestaw, zobaczę jak zdaje egzamin i zrobię zdjęcia. Wtedy będziemy ogarniać co dalej
ja wiem po co te owiewki, do dla palaczy, żeby dym wydmuchiwać i kiepować za szybę ;)
już mam pierwszy w polsce komplet owiewek do 159sw, jak to wygląda możecie zobaczyć już teraz na grupie Alfaholicy Zamość na fb, no i moze admin wrzuci na fp alfaholików ogólnopolskim.
A czy kolega moze wstawic tutaj zdjecia?
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka
I jak tam owiewki? Trafia do produkcji?
Wysłane z mojego LG-H870 przy użyciu Tapatalka