Mam pytanie, czy osłona silnika, ta od spodu była w każdym modelu?
Wysłane z mojego HUAWEI CAN-L11 przy użyciu Tapatalka
Printable View
Mam pytanie, czy osłona silnika, ta od spodu była w każdym modelu?
A ja dopytam czy osłona zachodzi wam aż na alternator? Bo u mnie nie i przez to co chwilę przy deszczu i kałużach ślizga mi się pasek.
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Na pewno nie była montowana do każdej wersji - ja mam 1,4 8v i nie mam.
Zastanawiam się nad kupnem, bo poza tym że chlapie po silniku to jeszcze słychać szumy aerodynamiczne z podwozia.
Też zastanawiam się nad kupnem. Mozna już dostać za niewiele ponad stówę.
Kupujcie nim będzie problem z alternatorem. A przy pechu, rano zostawicie auto na parkingu bez objawów a po pracy zacznie się "wycie paska" i dymek. Dobrze, że do ASO miałem 300 metrów (pękła obudowa alternatora). ;)
Osłona zakupiona
https://allegro.pl/oferta/oslona-sil...ZmU3NjRmMTI%3D
Teraz jeszcze tylko muszę znaleźć czas na zamontowanie :)
Daj znać jak z dopasowaniem i montażem - też muszę do swojego jakąś kupić ;)
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
Kupiłem dokładnie tę samą, przekonał mnie filmik :)
Nie było problemów z montażem, jedynie kawałek oryginalnej osłony przy altku został w kanale (jest zbędny).
Wykorzystałem dostarczone wkręty, spinki były już w miciaku...
Też muszę kupić osłonę bo jakieś zwierzę mi się zalęgło pod maską cały silnik uwalony z piachu i ślady łapek
Obawiam się, że ta osłona kunie w niczym nie przeszkodzi...:(
Chyba lubi moje auta w 307 też franca się zalęgła miałem kości i chlebek pod maską i nawet ptaka zaciągła pod wygłuszenie podszybia, jak nic to nie da to przynajmniej alternator ochroni
Kupiłem tą samą osłonę z linka. Wszystko pasuje! :)
Też zamówiłem dziś
Musiałem zamontować 2 spinki w lewym nadkolu, 2 na trawersie zawieszenia przedniego i 2 na front-end.
Załącznik 256180Załącznik 256181
Oryginalna osłona z prawej strony do zdemontowania.
Załącznik 256182
Sama osłona nie pasuje idealnie - kolizja z poprzeczką trawersy (ale ja mam zboczenie zawodowe) innym może to nie przeszkadzać.
Załącznik 256183
Po zamontowaniu
Załącznik 256184Załącznik 256185
Podczas jazdy po dziurach i na autostradzie wszystko OK.
Jeśli tylko tyle to nie jest źle jak na produkt nieoryginalny ;)
W części osłon się nie da otworów dobrze zgrać...
[MENTION=9568]R.Y.D.Z.U[/MENTION] Coś ci tam podcieka olej.
Nie, to miska udupcona smarem (widać go jeszcze na poprzeczce) - nie wiem skąd się tam wziął, auto było tydzień temu na przeglądzie w ASO, może coś wkręcali na smarze :)
Smar to raczej będzie z przegubu.
Muszę rzucić okiem czy osłony półosi są całe.
edit:
Oczywiście dziurka w osłonie półosi od strony skrzyni. Już omówiłem się z ASO na naprawę, zrobią to na gwarancji.
Załącznik 256259
Od niedawna jestem posiadaczem Mita i u mnie brakuje bocznych osłonek ale cena samych bocznych jest niewiele niższa od kompletu więc chyba wezmę na zapas komplet. Nie wiecie może dlaczego na załączonych zdjęciach boczek z prawej strony jest innego kształtu niż na wspomnianej na początku tematu aukcji?
Załącznik 258616Załącznik 258617
Czy ten inny boczek będzie lepiej osłaniał (czy jest potrzebny), czy po prostu wchodzi on pod środkową osłonę? Może do wzmocnienia tego miejsca...? Bo środkowa część z prawej strony jest jakby tak wyprofilowana, żeby prawa strona wchodziła pod nią lub na górę.
Przypuszczam że boczne osłony usztywniają cały układ - bez nich duża osłona może się tłuc.
Ja kupiłem nowa z alledrogo, za jakąś stówke.
Totalny szrot, nawet przykręcić normalnie się nie da.
To wiadomo, ale chodzi mi o sam kształt (jest trochę większa), który jest trochę inny niż w większości ofert.
Załącznik 258639
Inaczej zostanie dziura między nadkolem prawym a zderzakiem - ja mam osłonę z allegro i taka dziura występuje.
Niestety nie wiedzieć czemu nie mogę załączyć zdjęcia.