Giulia dla wysokiego kierowcy - opinie o fotelach
Dzień dobry!
To mój pierwszy post, mam na imię Jacek i planuję zakup Giulii.
Poszukuję opinii o bazowych fotelach w Giulii pod kątem dopasowania do wysokiego kierowcy. Szczególnie zależy mi na opiniach osób mających ok. 2 metry wzrostu - jest tu ktoś taki? :)
Pytanie 1: czy fotele zapewniają Wam wystarczające podparcie ud? Zauważyłem że dla mnie siedzisko w Giulii jest zbyt płaskie (poziome), co powoduje, że część ud bliżej kolan już jest w powietrzu, zamiast opierać się na siedzisku. Obawiam się, że przy dłuższej jeździe będzie to powodowało dyskomfort w postaci bólu du*y ;)
Pytanie 2: czy fotele zapewniają Wam odpowiednie podparcie lędźwi? Wiem że to kwestia dość indywidualna, ale mnie w przeciętnym aucie bez podparcia (ze zbyt wypłaszczonym oparciem fotela), plecy zaczynają boleć po ok. pół godziny jazdy. Nie widziałem w opcjach w konfiguratorze dodatkowej opcji podparcia lędźwi, więc znowu - obawiam się czy fotel będzie wystarczająco wygodny. W bmw e39 miałem fotele bez dodatkowego podparcia i było wszystko ok, w e60 miałem dodatkowe podparcie i była bajka, obecnie zdarza mi się jeździć astrą bez podparcia i jest to koszmar.
Odbyłem już jazdy próbne, jedną dość dawno, więc słabo pamiętam, drugą dopiero co, ale w aucie z pakietem luxury, a tam fotele mają dodatkowe regulacje. Kolejną jazdę planuję lada dzień, ale tak czy inaczej będzie to krótka przejażdżka, w trakcie której ciężko będzie przewidzieć efekt dłuższej trasy. Stąd pytanie do osób obytych, z góry dzięki za opinie!
Giulia dla wysokiego kierowcy - opinie o fotelach
Cytat:
Napisał
vincent
No właśnie Zachar mówi niestety bardzo mało, zazwyczaj tylko i wyłącznie ile ma palców nad głową albo czy mu coś nie wadzi. Brakuje opinii o rzeczywistej wygodzie fotela.
W veloce są bardzo fajne fotele. Wygodne, dobrze trzymają. Powyższe z perspektywy 186cm
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro