Obecna prawie 10 lat na rynku...kiedy możemy spodziewać się nowego modelu?
Printable View
Obecna prawie 10 lat na rynku...kiedy możemy spodziewać się nowego modelu?
A komu to potrzebne jak można kolejny lifting strzelić :D
Brak w bieżących planach do 2022 roku
Alfa ma taki potencjał, historię itd a Fiat ją zniszczy ja Lancię...
Poprzedniczka: Alfa 147 była produkowana 10 lat. Jak auto jest dobre to po co to zmieniać?
A na poważnie to FCA brakuje odwagi na nowe modele. Wydaje mi się, że w końcu ich ktoś wykupi.
Facelift jest planowany przed 2022, odnoszę się tutaj do planów, które był ogłaszane jakiś czas temu. Oby to było coś więcej niż ostatni lifting :D
wystarczy zmienic muminowe swiatla na takie z tonale i auto bedzie ladniejsze niz cala reszta na rynku!
Czy Giulietta nie będzie wyglądała jak mały SUV z takimi światłami? Włoscy styliści mają twardy orzech do zgryzienia...
A może po zmianie na fotelu prezesa FCA zmieniła się również koncepcja dotycząca aktualnego kodu stylistycznego marki... w rezultacie Giulietta nie będzie Giulią hatchback, ani małym SUV-em...
Myślę, że nowe otwarcie mogłoby się zacząć wkrótce od GTV, potem Giulietta i Tonale, nowa stylistycznie Giulia w kilku wersjach nadwozia, itd. ;-)
Tak powinno być.
Jednak fiat psuje wszystko jak GM.
Lancia ograniczona tylko do rynku włoskiego, Alfa z wprowadzaniem nowych modeli słabo, jak piszesz Giulia SW i Coupe powinny być, oraz Giulietta, która swego czasu to 70%sprzedaży Alfy, jak Punto najlepiej sprzedający się Fiat bez następcy. Dramat.
Albo FCA kupi Renault lub alians PSA. Lub chińczycy.
Obecnie 3 modelami, rynku nie zdobędą...Do tego w jednej wersji nadwoziowej...Giulietta jak i Giulia powinny być w w coupe, sedanie i kombi...Albo Fiat tak słabo stoi finansowo, albo zatrudnia debili...
Mi sie wydaje ze Tonale zastapi Giuliette.
....
Jakieś nowe wieści, ktoś coś słyszał lub czytał?
Ja obstawiam, że będzie to przyszły rok, może z napędem na tył.
Ostatnio, szukając informacji na temat nowej Giulietty...trafiłem na artykuł, jak kiepsko ogólnie sprzedają się samochody Alfy...Cholera, chyba Fiat zniszczy kolejną markę...
Wygląda na to że nadchodzi koniec Gulietty:
https://www.clubalfa.it/72714-alfa-r...lla-produzione
Z translatora IT - EN:
In the coming months, moreover, the end of the production of the Alfa Romeo Giulietta could be registered , which recorded a real sales crash in 2019.
Sent from my SM-G960F using Tapatalk
Koniec w przyszłym roku.
The C-segment could exit production lines next year and then be replaced by the Tonale, coming in 2021, which will be produced in Pomigliano d'Arco.
I tak nieźle przeciągnęli, przypomnę, że premiera Giulietty miała miejsce 2010.
Ale źle to widzę, jeśli całą nadzieję pokładają w Tonale. Cena będzie raczej dużo wyższa niż Giulietty, a nawet Jeepa Compass'a, który jest teraz bardziej "kochany" przez FCA.
Do tego hybrydy jeszcze bardziej podbiją cenę.
Czyli, dupa...nie ma co czekać, trzeba się skupić na konkurencji, ale ciężko mi będzie znaleźć coś równie wyjątkowego
jeszcze bym nie przesądzał końca Giulietty, ponieważ już sami włosi nie decydują po fuzji z PSA i co ciekawe francuzi wg. plotek mają wpływać na włochów aby Ci wypuścili nową Giuliettę. Coś czuje, że fuzja z PSA tylko wyjdzie na zdrowie Alfy. Ktoś w końcu z olejem w głowie wie, że nie da się planować wysokiej sprzedaży żadnej marki bazując wiecznie na 2-3 modelach w ofercie ;)
co do postu kolegi wyżej sądzę, że cena Tonale będzie na poziomie 140-160 tys a wersja max pewnie cos ponad 200 tys tym bardziej, ze to 100% elektryk
Gdybyście nie zauważyli - wszystko w motoryzacji ostatnio rozbija się o silniki, a dokładniej o normy emisji CO2/km i z tego tez powodu nie ma kontynuacji Giulietty. Nie wnikam w szczegóły, ale marka AR jak i FCA mało zrobiło ruchu w kierunku hybryd, a nie pozostaje nic innego, żeby pozostać na rynku.
Od 1 stycznia 2020 limit to 95g CO2/km - nie wiem tylko czy średni dla marki, czy inny. A w przyszłych latach będzie tylko gorzej, więc fuzja PSA z FCA pod tym względem może być korzystna, bo może uda się jakiś dobrą hybrydę wrzucić na rynek (wykorzystać wspólne Know-How nowego koncernu) i jakoś przetrwać.
Uważam, podobnie jak inni wcześniej, że nadzieja w elekrtyku Tonale i wprowadzeniu hybryd pod maskę dupowozów z logiem biscione na emblemacie.
L.
Mysle, ze z Tonale tutaj najwiekszy widz jest w tym miejscu aby byla to platforma pod hybryde i naped hybrydowy. To juz musi byc naped hybrydowy i tutaj mamy problem :)
To tylko gdybanie odnośnie Giulietty
https://francuskie.pl/nowa-alfa-rome...zji-fca-i-psa/
żałosna polityka FCA doprowadziła do tego, że auto nie ma następcy, natomiast 10 rok jest w ofercie, dawno już przejrzała oferta, zubożona do jedmej wersji silnikowej.
147 też 10 lat robili :D
Historia sie powtarza:) poza tym, że Giulietta to znacznie lepsze auto od 147. I trwalsze.
Fajna!
...od dawna mówią, że nie będzie compactu alfy....ale, jak doskonale wiemy, niemal zawsze mówią co innego, niż robią:)))
Akurat teraz maja baze zeby robic kompakt - jest platforma m.in. dla Peugeota 308 i mysle ze na niej Alfa mogłaby zrobic cos naprawe fajnego (a dzieki wspolnej platformie koszt nie bedzie porażający - kłania sie (słuszna) polityka grupy VW)
Patrząc na artykuł poniżej, plotki z Francji sugerują, że przyszły szef Stellantis Carlos Tavarez jest skłonny wypuścić bezpośredniego następcę Giulietty.
https://www.clubalfa.it/310275-nuova...ivano-conferme
Oby, nie samymi Suv-ami koncerny żyją.
Miejmy nadzieję ze po wspólnym aliansie z PSA Fiat wykorzysta potencjał jak i możliwości.
wygląd ok, przy czym ten projekt to bardziej Gulia hatchback, niż coś nowego.
Byle tylko nie okazało się, że do wyboru będzie: 1,2l ewentualnie hybrydowe 1,2l. i po roku wypuszczą QV w 1,4.......