Jeśli ktoś nie posiada karty kodowej to wychodzi na to że teraz jest bezpłatna w ASO
Printable View
Jeśli ktoś nie posiada karty kodowej to wychodzi na to że teraz jest bezpłatna w ASO
Tylko pytanie teraz czy w każdym ASO czy tylko w Torino na Zakopiańskiej w Krakowie.
Było już o tym na forum i sam to sprawdzałem. To nie jest inicjatywa oddolna tylko taka akcja ogólna. Każde ASO powinno ją wygenerować w ten sam sposób.
Aha czyli mogę sobie śmignąć do ASO Auto-Res i dostanę za friko? To dobrze się składa bo potrzebuje do 147 kody bo kluczyk się rozkodował.
Byłem dwa dnie temu w katowickim Ganinexie. Panowie, którzy ze mną rozmawiali szeroko otwierali oczy na moją prośbę wyrobienia karty. Dzwonili nawet do FCA i tam powiedzieli im, że owszem można otrzymać za darmo kartę kodową, ale tylko pod warunkiem, że w momencie zakupu auta w salonie nie wydawano takiej w komplecie z kluczami (podobno taki fakt miał miejsce w przeszłości). Jeśli wydano, a właściciel zgubił koszt to 250 zł.
Spytaj ich o to, jak udowadniają, że auto wydano bez karty:) Jutro do nich zadzwonię i poprawię sobie humor rozmową z kimś ich pokroju. Podoba mi się w tym wszystkim słowo "podobno". Jasno określa ich kompetencje i mijanie się z faktami. Dodam tylko, że kilka kart już w taki sposób zostało wydanych i nikt 250 zł nie żądał. Jest tylko opcja, że była to akcja/promocja czasowa. Ale wówczas powinni to w ten sposób uzasadnić a nie opowiadać bajek. Zobaczymy jutro, co wyjdzie w trakcie rozmowy z nimi i innym salonem.
na śląsku coś ciężko z tą kartą kodową za friko.
bez problemu załatwiłem w Tarnowie.
Hej, jestem bardzo ciekaw jak poszła rozmowa. Daj koniecznie znać. Nie chciałem jakoś specjalnie naciskać na pozytywne załatwienie sprawy, ale skoro po raz kolejny dajecie dowód, że w innych serwisach się da to spróbuję jeszcze raz...
Wprawdzie nie próbowałem z kartą kodową za friko, ale u kolegi z naszego forum - baseniarza, załatwiłem kod do swojej 159 za 50zł bez wychodzenia z domu.
Wszystko co trzeba zrobić to podać mu numer VIN, zrobić przelew i kod dostajesz na PW.
Wysłane z mojego Moto G (5S) Plus przy użyciu Tapatalka
Do czego ta karta kodowa jest potrzebna? Nie mam takowej i zastanawiam się, do czego mogłaby mi się przydać :) 50 zł to nie są wielkie pieniądze :)
w Łodzi też trzeba płacić za kartę
W Autoresie 250 zł, nie ma za darmo.
Chociaż już minęło trochę czasu ja po przeczytaniu postu o darmowych kartach , pojechałem do ASO w Poznaniu i bez problemu wydali mi tę kartę . Uprzednio zadzwoniłem do nich , żeby się upewnić czy to prawda, Pozdr. Dragon 19
No to ja czegoś tutaj nie rozumiem...Czyżby południe Polski było krainą kategorii B? W jakiej formie dostałeś tą kartę? Był to jakiś wydruk czy typowa plastikowa karta?
Tarnów daje za friko kartę A4 z kodem.
Kolego micori był to wydruk kartka a4 .
W Automobile Torino w Lublinie też kartę dostałem za darmo. Najpierw przez telefon wprawdzie Pani powiedziała, że będzie to kosztować 220 zł, ale na miejscu kiedy już byłem zdecydowany okazało się, że nie muszę nic płacić.
Kolejny dowód na to, że dla serwisów Alfa Romeo istnieje Polska klasy A i klasy B...
Czyżby więc Lublin awansował do klasy A? Czas porzucić kompleksy
W Warszawie, gdzie można dostać karte kodów za free? Do AR 147 mi potrzebna, bo kluczyk chyba się rozkodował.
Wysłane z mojego MI 9 przy użyciu Tapatalka