Cześć wszystkim,
chwale się i polecam:
Osłona 1 - 50532380 przód
Osłona 2 - 50541250 boczna
Osłona 3 - 50541251 boczna
Śrubkoklipsy 8 sztuk -51834606
całość ok. 250 zł z rabatem 10% w ASO, czas montażu 3 minuty.
Załącznik 261691
Printable View
Cześć wszystkim,
chwale się i polecam:
Osłona 1 - 50532380 przód
Osłona 2 - 50541250 boczna
Osłona 3 - 50541251 boczna
Śrubkoklipsy 8 sztuk -51834606
całość ok. 250 zł z rabatem 10% w ASO, czas montażu 3 minuty.
Załącznik 261691
Hmm... bardzo ładnie wypełnia komorę :) Zastanawia mnie jednak dlaczego nie ma takich osłon w standardzie :D
Plusem rozwiązania ma prawdopodobnie być zapewnienie docisku całej uszczelki maski i nie syfienie się tak komory silnika
O, brawo za pomysł. Zainspirowałem się. Tak powinno być od nowości pod tą maską.
Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka
dobra robota,
ciekawe, co kierowało producentem, że w Q są, a w innych nie?
pewnie oszczędności?
mała rzecz a cieszy (pewnie)
Fajnie tylko zdjęcie trzeba było zrobić normalnie to by lepiej było widać efekt
W Q na tych osłonach są jeszcze naklejki. Z lewej od zamka w kwadraciku żółte ostrzeżenie przed wentylatorem chłodnicy, po prawej specyfikacja czynnika klimy (inna niż w veloce), po bokach info o reflektorach (1%) po obu stronach.
Muszę sprawdzić, czy można je dokupić osobno.
Jak zakłada się do veloce te osłony, to nomen omen zasłania się naklejkę od klimy i dwie od świateł. Ostrzeżenie jest głębiej na chłodnicy.
Wysłane z mojego SM-A605FN przy użyciu Tapatalka
Mam zdjecie na komputerze odwrócone normalnie - ładuje przez forumowy uploader i się obraca. Odnośnie naklejek to osłona jest całkowicie zdejmowalna :D
Próba nr 2
[MENTION=57123]moosiak[/MENTION] - dzięki za podsunięcie pomysłu. Zrobione i wygląda o niebo lepiej. Cena 250 zł plus 3 minuty roboty.
- - - Updated - - -
[MENTION=57123]moosiak[/MENTION] - dzięki za podsunięcie pomysłu. Zrobione i wygląda o niebo lepiej. Cena 250 zł plus 3 minuty roboty.
Orientuje się ktoś, czy te osłony pasują do wszystkich wersji (w moim przypadku business) ? Pytam się bo oczywiście w ASO nie wiedzą a jak kupię to nie ma zwrotów :)
Jeszcze raz ze zrozumieniem nie ważną jaką ma wersje i ty jaka masz wersje nie macie koniczynki Q a te plastyczki są montowane w tych wersjach.
DO ASO idzie sie na kawę a nie po informacje które później dalej są sprzedawane w świat bo aso powiedziało ze nie pasuje nie będzie działać itp.
[MENTION=57123]moosiak[/MENTION] to czarne scudetto miales fabryczne czy cos dokupiles?
Ono jest czarke czy karbonowe? Na ali same karbonowe sa.
karbon, ale praktycznie niewidoczny
[MENTION=57123]moosiak[/MENTION]: Czy możesz podać link do scudetto (link do aukcji)?
Czy ktoś widział słyszał lub wie czy takie osłony na silniku są tez do stelvio.
https://cdn.filestackcontent.com/res...Q6ONqRCZc7umgs
Patrząc po komorze silnika stelvio Q to raczej nie ma.
Mam kilka wątpliwości po montażu:
Załącznik 267290
Masz te wątpliwości po moim montażu czy po swoim? U mnie wszystko gra :D
Byłem zbyt leniwy, żeby robić zdjęcie, użyłem istniejącego :)
Czy ktoś może wie jak znaleźć takie osłony komory silnika do Stelvio? Wyglądają na oryginalne choć rzadko która to ma.
Załącznik 272139
Szukasz do stelvio do wersji słabszej rozumiem.W eperze katalogu fiata tego nie ma. Jak pisałem wczesnej od guli nie pasuje.
Mam pytanie.
Moja była oryginalna maska miała uszczelkę z przodu na takie małe spinki,które mocowały ją do maski. Nowa maska nie ma dziurek na te spinki.
To normalne? Czy do "nowej" maski jest inna uszczelka?
Nowe maski tak maja ja robiłem dziurki i włożyłem uszczelke.
Podbijam temat - Stelvio, uszczelka maski i plastki, może ktoś znalazł kody?
U mnie w stelvio q 2018 nie ma tych osłon
Dzięki. Szkoda, bo to brzydko wygląda.
Stelvio Q MY20 brak
Załącznik 282430
Wiesz, mogę odpowiedzieć przykładowo:
1. Co Cię to obchodzi? Mój samochód i ma by był taki jak chcę.
2. Nie lubię syfu w samochodzie, niezależnie czy to maska, kabina, czy bagażnik.
3. Traktuję silnik w Alfie jako swego rodzaju arcydzieło, które powinno być ładnie prezentowane.
Mogę też napisać, że w sumie, w moim wypadku, to 1,2,3
Miłego dnia!
U mnie z pośpiechu zapewne (lub z braków) zapomniano o zamontowaniu gąbek wygłuszających po lewej i prawej stronie przednich błotników pod maską. Chciałbym sprecyzować swoją reklamację w salonie i podać komplet z numerami katalogowymi. Czy jest gdzieś katalog online by ustalić numery?
Gdyby nie ten temat, to zapewne nie zauważyłbym braków, szczerze, to się dziwiłem, że z pod maski widzę takie przewiewy...
To w twoim ASO aż takie ciemnoty pracują? Jprdl jak czytam te tematy o giuliii/stelvio to nóż się w kieszeni otwiera. Ty masz znać numery i podać im na tacy? Od czego oni tam są? Niech zamawiają i biorą na klatę a nie miganie się, że coś może nie podejść.
W ogóle technikalia w alfach to jakiś dramat, poczynając na katalogach części, gdzie każdy mówi co innego a kończąc na tym nieszczęsnym eperze który jest tak nieprzejrzysty jak tylko może być.
W japsach jakoś z katalogu wszystko się zgadza, (nawet jak podbierasz części od Rovera np), a manuał jest w normalnym pdfie z odnośnikami, schematy elektryczne od a do z, a nie każdy moduł na innej stronie, gdzie ciężko znaleźć co ci trzeba..
Ehh wstałem dziś chyba lewą nogą, ale po waszych wpisach koledzy mam wrażenie że sami stażyści pracują w salonach i w ASO.
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
Rozumiem cię doskonale, chodzi mi o to, że jako klient wcale nie musisz się na tym znać. Od tego oni tam są i biorą za to pieniądze. To przykre, że klient musi prostować albo szkolić kogoś, kto powinien się na tym znać.
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda