Cześć, zastanawiam się nad wymiana wydechu w stelvio. Podobają mi się 4 rury z wersji qv dlatego mam pytanie czy zderzak od tej wersji będzie pasował do zwykłej.
Może ktoś już próbował coś takiego :) ?
Pozdrawiam
Printable View
Cześć, zastanawiam się nad wymiana wydechu w stelvio. Podobają mi się 4 rury z wersji qv dlatego mam pytanie czy zderzak od tej wersji będzie pasował do zwykłej.
Może ktoś już próbował coś takiego :) ?
Pozdrawiam
Sprawdź ten wątek: https://www.stelvioforum.com/threads...455/post-91573
Bez zrobienia rasowego wydechu nawet nie podchodź do 4 rur :D
A co do kolesia z linku i białego Q280 KM :D
to ilość kasy, którą w to włożył jest ogromna, wymienił też m.i. fotele, kierę, wydech, oba błotniki, koła, itd itd a wszystko wygląda na nówki.
A by to jeszcze wyglądało poważnie, czeka go pewnie wymiana układu hamulcowego.
Nie chce mi się tego liczyć, ale podejrzewam, ze z robocizną ponad 50-70k? (razem pewno ok 300 k)
Szczerze, to ja już bym wolał poczekać z 1-2 lata i kupić 3 letnie Stelvio Q, teoretycznie powinno kosztować już okolice B-T/FE, czyli z 240 k (zakładam 50-55% ceny po 3 latach).
tylko utrzymanie stelvio q nijak się ma do 2.0
Spalanie podobne (ja mam spalanie śr w 280 cały czas ok 14-15, tyle samo idzie utrzymać w Q), hamulce jak wymienisz na Q, też podobnie. Zostaje więc głównie silnik i ubezpieczenie (choć te mocno jest powiązane z ceną).
Pamiętaj, że ja zakładam, że lepiej kupić 3-letnie Q za 240 k, niż dać 300 k za wersje 280 KM. Wtedy masz jeszcze 60k na utrzymanie.
No i dostajesz 510 KM zamiast 300 KM (bo zakładam, że robił też moc). No chyba, że ktoś boi się, że 3-letnie Q będzie się sypać.
[MENTION=76254]Firste[/MENTION] tylko to nie jest Stelvio 280 KM tylko diesel bazowo 210 KM. Nie czytałem tematu, ale nawet jeśli była podbijana moc to raczej życie codziennie z dieselem a Q to dwie różne bajki.
A faktycznie diesel. Na początku spojrzałem, że nie miał świateł przeciwmgłowych i felgi od FE i byłem po prostu pewien, że na 100% musi być 280.
To są w ogóle diesle bez świateł przeciwmgłowych? Myślałem, że to główna różnica wizualna.
No i ciekawe jak działa zrobiony wydech w dieslu hymmm :D
Chyba, że dodał też głośniki.
[MENTION=83933]McStadt[/MENTION] dzięki za linka, jestem już na finiszu przeróbek na QV line :)
Tak to na razie wygląda, brakuje wydechu, dystansów tylnych na koła i oczywiście felg, na wiosnę pewnie z letnimi oponami wejdą :)
Pozostanie tylko maska :p ale są strasznie drogie hahahaha
Załącznik 266134Załącznik 266135Załącznik 266136Załącznik 266137
Wygląda świetnie! To lakier Alfa Rosso? Boki nadkoli lakierowałeś?
Większość części to używki, niektórych nie mogłem znaleźć więc poszły nowe.
Co do lakieru, jest to podstawowy czerwony, lakierowane były zderzaki, progi oraz nadkola.
[MENTION=80719]marekkoczta[/MENTION] trafiłem dobre okazje za zderzaki w bardzo dobrym stanie :) wyszło lepiej niż w serwisie :)
Ok coś takiego jeszcze rozumiem, wygląda ok, ale tego Portugalczyka to jakoś nie kumam. W sumie człowiek pozytywnie zakręcony, ale tyle co koleś wpakował kasy to szok. Ogólnie to mam mieszane uczucia do takich przeróbek, to trochę tak wygląda jak udawanie czegoś czym nie jest, trochę w stylu chciałbym ale mnie nie stać... W sumie to czym to się różni od Mpower na E36 1,6?
Udawanie hmmm można tak to nazwać, chociaż ja bym powiedział inaczej. Po prostu podoba mi się "bardziej sportowy" wygląd, na początku plan był tylko na modyfikacje wydechu, jako że chciałem 4 rurki to pomysł na zderzak tylny od QV ale jak obejrzałem projekt tego Fabio spodobał mi się :) ....
niestety sam tylny zderzak by nie pasował trzeba było zmieniać nadkola itd....
Nie chcę zakładać nowego tematu dla Giulii, dlatego podepnę się pod ten.
Czy ktoś wymieniał zwykły zderzak w Giulii na zderzak z Veloce? Czy kratki po bokach zderzaka pasują do obu? Myślę nad kupnem Giulii bez przedniego zderzaka Veloce i zastanawiam się nad zmianą. Z tylu o ile dobrze wiem, wystarczy dołożyć dyfuzor z aliexpress i wyglada to dobrze.
Inny jest zderzak, kratki dolne, kierownice powietrza do hamulców, zaślepka radaru, osłona pod zderzakiem, jak są spryskiwacze reflektorów to też są inne, wg e-per'a także scudetto jest inne.
Dziękuję bardzo za informację Tomand.
Czy orientujesz się, jaki jest koszt w ASO kompletnego zderzaka przedniego Veloce bez spryskiwaczy reflektorów?
wersja bez spryskiwaczy ale z czujnikami parkowania
zderzak - 2700
zaślepka prawa - 67
zaślepka lewa - 76
kratka prawa - 232
kratka lewa - 232
kierownica powietrza hamulców prawa - 172
kierownica powietrza hamulców lewa - 172
zaślepka radaru - 38
osłona dolna - 922
spoiler (to czarne na dole na środku zderzaka) - 114
scudetto - 780
znaczek - 113
razem około 5700
czujnik parkowania w zderzak - 190 x 2 - 380
czujnik parkowania w kratkę - 170 x 2 - 340
wiązka - 192
razem około 910
ceny detaliczne brutto wg e-per'a, pewnie coś z tego da się stargować.
Wydech od Qv już siedzi :)
Załącznik 266447
Na wiosnę najprawdopodobniej założę felgi i dorzucę dystanse.
Prosper, z tyłu wszystko bez problemu, bebechy przepięte ze starego zderzaka. Natomiast jeżeli chodzi o przód, bebechy oryginalne natomiast nie pasowało scudetto oraz klapki spryskiwaczy (musiałem je dokupić ponieważ zderzak kupiłem bez nich).
Czujniki radar działają bez żadnych zastrzeżeń.
Felgi na lato. Tak teraz to wygląda.
Załącznik 267621
Wisienka na torcie ; ) Koniczynka jest naklejona, czy też cały błotnik wymieniony? (Q mają ten znaczek bodajże wytłoczony)...
miejsce na znaczek tłoczone jest tylko w giulii Q
Moze ktos pomoze jak to ugryzc. zderzak bedzie wymieniony chodzi o podlaczenie wydechu .
Można wtedy odwrócić uwagę np montując te tarcze na przód i tył:
TAROX ew. wersja F2000
Na ulicy laik nie zauważy, ale siedzący obok w Macanie Turbo mógłby się już lekko podśmiechiwać.