Napisał
treslunas
Wrażenie w sumie takie jak po pierwszej jeździe próbnej - brakuje mi drugiej turbiny... :)
Poza tym - ze względu na spore przebiegi - tylko diesla brałem pod uwagę - alternatywą miało byc BMW 4 Gran coupe - przegrało przede wszystkim wnętrzem..
Mam Q4 i czuć większą masę - na szczęście ciut mocniejszy silnik kompensuje tą niedogodność.
Przejechałem ok 57 tys km w 16 miesięcy - najbardziej przeszkadza Lag przy ruszaniu ale jest tryb D...
Jeżdżę głównie trasy - srednie spalanie z tego przebiegu - ok6,4 w/g licznika w rzeczywistosci 6,5-6,6 , przy spokojnej i przepisowej jeździe ostatnio trasa 1500km w kraju - Opole-Warszawa, Białystok, Augutów, Olsztyn, Opole - Srednie spalanie 5,3 . przy trasie 1000km i predkosciach lekko przekroczonych - autostrada 160-200km/h srednie spalanie ok 8,0l. mam 18 calowe koła - lato mieszane ogumienie na ROF - zima 225/45r18 obie osie i opony bez ROF - jest róznica na prowadzeniu. Zwykłe opony zauważalnie bardziej miekkie... plan na lato - opony bez ROF - ale w twardszej mieszance- miałem Cinturatop7, chcę założyć Vredestein Vorti, Pirelli Pzero, lub coś podobnego