witam jestem swieżym posiadaczem Ar 33 P4 wcześniej miałem Imole ale pytanie jest typu kto mi wytłumaczy na jakiej zasadzie działa ten napęd kiedy sie załącza kiedy rozłacza i wogóle podpowiem ze alfka pochodzi z roku 91 i jest to 3 seria
Printable View
witam jestem swieżym posiadaczem Ar 33 P4 wcześniej miałem Imole ale pytanie jest typu kto mi wytłumaczy na jakiej zasadzie działa ten napęd kiedy sie załącza kiedy rozłacza i wogóle podpowiem ze alfka pochodzi z roku 91 i jest to 3 seria
P4 czyli Permanent, więc jak sama nazwa wskazuje napęd jest stale przekazywany na tylną oś.Cytat:
Napisał Strzala_1
Dokładnie- nie ma tam żadnego haldexu albo wiskozy. Wszystko stale jest napędzane i to mi się podoba :D
Dokładnie tak jak napisali moi szanowni przedmówcy :)
Wrzuć jakieś zdięcia belli, chętnie poglądamy.
Sam bym chętnie kupił taką 33 w dobrym stanie :twisted:
System p4 nie ma np. niczego wspólnego z systemem 4x4 z prawdziego zdarzenia takim jak w 155 Q4. W 33 jest zwykła wiskoza czyli w normalnych warunkach masz 95% momentu na przód i 5% na tył.
Dla potwierdzenia macie wyciąg z ik@ra
Trzeba zdawać sobie sprawę z tego, jakie korzyści daje ten układ integralnego napędu, oparty na centralnym sprzęgle wiskotycznym, z wyjściowym podziałem P 95% / T 5%, dochodzącym po załączeniu wiskozy do maksymalnie (P/T) 70/30. W skrócie: na górskie terenach z długimi, śnieżnymi zimami korzyści mogą być odczuwalne. W przeciwnym razie jedyne zauważalne różnice w stosunku do napędu na przód, to: większe straty mocy na napędzie, większe zużycie paliwa i dużo mniejszy bagażnik.
Trzeba też odpowiedzieć sobie na pytanie, w jakich warunkach jazdy załącza się sprzęgło wiskotyczne i praktycznie ile razy na kwartał fakt taki miałby miejsce w polskich warunkach? Czy warto? Jest to bowiem układ 4x4 przeznaczony do zapewnienia większego bezpieczeństwa czynnego na nawierzchniach luźnych i śliskich, a nie rozwiązanie sportowe, mające zwiększać skuteczność jazdy na czas.
Komentarz:
W latach 80-tych, kiedy powstawał model 33, we włoskiej motoryzacji sportowy typ rozwiązania napędu na 4 koła realizowała Lancia Delta. Alfy 33 4x4 nie należy z tym w ogóle łączyć, to są zupełnie różne sprawy, a wspólny jest tylko sam fakt napędu na cztery koła. Ponieważ rozwiązanie to spotyka się w wyczynowym sporcie samochodowym, to wielu utożsamia je (nie przyglądając się konkretnym rozwiązaniom) ze sportem. Takie mylne postrzeganie jest obecnie wspierane przez marketing, który każde nie terenowe 4x4 przedstawia jako sportowe. Nawet więcej, niektóre systemy opisywane są jako offroadowe i zarazem sportowe. Tymczasem było tak:
Włochy mają specyficzną topografię i swoisty krajobraz kulturowy: na szczytach, na jakich u nas jest górskie obserwatorium, tam są miejscowości. Ulice i podjazdy, a także wiele długich odcinków dróg górskich, bywają bardzo strome, tak strome, jakich u nas w ogóle się nie spotyka.
Drogi te bywają mokre, śliskie, a co najmniej do połowy półwyspu w wyższych partiach także czasami ośnieżone. Tam, gdzie lekki i słaby Fiat Uno podjeżdża bez trudu, bo ma w paśmie swojej normalnej mocy niski moment obrotowy, tam np. Alfa 33 ma problemy z trakcją, z powodu dość agresywnego charakteru silnika bokser (m.in. ostra reakcja na przepustnicę). Każdy, kto zna ten model, wie, jak trudno jest szybko ruszyć na śliskim, a nawet tylko mokrym asfalcie, nie mówiąc o podjazdach. Moment obrotowy narasta za gwałtownie. Dodanie napędu 4x4 w Alfach 33 nie wynikało z pobudek sportowych, bo rozdział 95/5, a po załączeniu wiskozy 70/30, do tego się nie nadaje (ani na asfalt, ani na szuter, jeśli już, to na wyślizgany śnieg). Wynikało z chęci dostarczenia ludziom z obszarów górskich i mocno nachylonych samochodu o pewniejszej trakcji, ale do zastosowań całkiem cywilnych. Ponieważ zrobiła to Alfa, efektem jest połączenie auta o charakterze sportowym z napędem 4x4, ale niejako przypadkowo. Podobne przeznaczenie w innej klasie miała w latach 80-tych bardzo ceniona i do dziś często spotykana w górach Panda 4x4 - to samo, wcale nie sportowe, założenie - po prostu tym da się skutecznie ruszyć pod stromą i śliską górę.
Stosownie do tego, pierwsze 4x4 nie miały żadnych elementów, doposażeń ani odniesień sportowych w nazwie. Ot, Giardinetta 4x4. Dopiero pod koniec, gdy dokonywano z 33 różnych sztuczek marketingowych (np. limitowane serie), by jeszcze trochę ich sprzedać, połączono Permanent 4 ze sportowym wizerunkiem wersji S 16v. Ale nie dajmy się na to nabrać i nie szukajmy integralnych 33 dla ich rzekomo sportowego układu 4WD, bo choć nie brak im cech sportowych, to właśnie ta do nich nie należy. Pojechanie w stylu rajdowym Alfą 33 P4 (pod koniec Q4) jest trudne i mało skuteczne, bo ona po prostu służy do czegoś innego.
Zainteresowanym sportowym włoskim 4x4 polecam Deltę. Choćby wersję 4WD, nie Integrale. Choć to już są inne koszty.
Podsumowanie:
Alfa 33 4x4 była wersją przeznaczoną do konkretnych warunków eksploatacji (nierzadkich w Alpach), która poza tymi warunkami ma ograniczony sens.
Produkowane wersje 33 z napędem 4x4:
1.5 4x4 1983-90 (seria I i II): 10.041 egz.
1.5 SW 4x4 1984-92 (seria I i II): 21.032 egz.
1.7 SW 4x4 (były 8v i 16v) - 1988-94 łącznie: 5.539 egz.
1.3 SW 4x4 1990-92: bd.
1.7 16v P4 (1991-92) i Q4 (1992-94), w tym SW: bd.
Nic z tego nie rozumiem co kolega napisał post wyżej . Jak to w końcu jest czy naped jest stale przenoszony na wszystkie koła czy ma sprzęgło wiskotyczne ???? każdy ma inną wiedzę na temat napędu w 33 pernament 4 mnie sie wydawało że napęd pochodzi z integrale :|?:
Muszę przyznać że mnie też :|Cytat:
Napisał 75andrew155
Nie pozostaje nic innego jak zagłębić się w ten temat i sprawdzić jak to jest na prawdę :roll:
"Wersja oznaczona nazwą P4 (Permanent 4) miała napęd na cztery koła .Napęd jest w niej stały (w odróżnieniu od odłączalnego dźwignią na konsoli środkowej w modelach 4x4 serii 2). P4, przemianowana nieco później na Q4 (Quadrofoglio Quattro) i ozdobiona emblematem łączącym czterolistną koniczynkę ze stylizowaną cyfrą 4"
Jeśli chodzi o napęd z Integrale stosowany on był ale w Alfie 155
A na zagranicznych stronach pisze ze P4 opracowane było z Subaru. Zaraz będzie tu gorąco
Te emblemat był stosowany w 155 a nie w 33 :)Cytat:
Napisał williamdrake
wiec teraz tak o co chodzi na liczniku na tarczy obrotomieza mam 4x4 kontrolke dodam ze wał w tej chwili mam wyjety druga czesc tak kupiłem auto ale zapewniano mnie ze jest w 100% sprawny okaze sie jak załoze jaka prawda.
ale teraz co ma znaczyc ze jak kontrolka sie nie swieci a jak sie swieci, na prosty rozum chłopski to oznaczało by to ze jak sie swieci to znaczy ze właczony jest naped 4x4 a jak nie swieci to wyłaczony wiec teraz kto mi to wytłumaczy
dodam ze gdy mi sie zapalała kontrolka to był słyszalny dzwiek jak własnie wał zaczynał pracowac poniewaz gdzies w tunelu jakby obcos ocierał:/ stawiam na zniszczone podpory wału
A co do zdjec to jedno jest w podpisie a inne potem wrzuce na jakies hostingi i pokaze tutaj moze za jakies pól godzinki
Hehe mylisz się. W 33 też na 100% :) najpierw był emblemat P4 a póżniej koniczynka z 4 (późniejsze modele)Cytat:
Napisał AR_33
własnie mialem to napisac co do emblematu sam widziałem 4 alfki 33 któras z nich miała byc moja ale odpadły nie spełniały moich oczekiwan no i miały własnie emblematy koniczynki z 4 a roczniki ich były 92
No cuż, całe życie człowiek się uczy, ja jeszcze nie widziałem 33 z takim oznaczeniem :oops:Cytat:
Napisał williamdrake
Ale co do napędu, to w 3 serii napęd był stały, tak jak napisałwilliamdrake :D
chciliscie zobaczyc moja alfke wiec oto ona (zdjecia z telefonu wiec zaduzo sie nie spodziewac)
zdjecia przeniosłem w odpowiednie dla nich miejsce na forum :)
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...t-4-vt3161.htm
od prezentowania swoich piękności jest tutaj taki fajny, specjalnie na to przygotowany dział:
http://www.forum.alfaholicy.org/nasze-belle-vf17.htm
;)
pozdrawiam
ps. ładna P4 :)
Zapomnieliście jeszcze o 164 z napędem na cztery łapy , ja od początku miałem takią wiedzę że w pernamet 4 jest stały napęd i33 z kończynką nie widziałem , może sobie zapożyczyli z 155 i 164 Q4 Mam test 33 16V pernament 4 z 1992roku w tygodniku "auto inernational" muszę tego poszukaćCytat:
Napisał AR_33
Sugerujesz ,że użytkownicy sobie poprzyklejali emblematy na swoje samochody? :lol:Cytat:
Napisał 75andrew155
Nie nie , mam folder/prospekt z 33 P4 i oryginalnie są oznaczenia z czterolistną koniczynką ze stylizowaną cyfrą 4. Zresztą wrzuciłem powyżej fotki (imageshack)
a jak to jest z np. przegladem autka - jade na przeglad i maja tam jedne rolki i wjeżdza mi na sprawdzenie hamulców i zaczyna mi krecic koła w celu sprawdzenia siły hamowania a tylne sa na betonie jak jest z tym sprawa??
to raczej nie ma znaczenia ..Cytat:
Napisał Strzala_1
no własnie ciekawo i teraz pytanie nastepne która strona załozyc wał do układu róznicowego, chodzi o druga czesc wału ta rozsuwana ( rozsuwana czescia do wału czy do koła zamachowego na dyfrze z tyłu??)
Tu jest jakiś schemacik ale nie wiem czy dojrzysz to co Cię interesuje
Nie wiem co jest niezrozumiałego. P4 i Q4 to dwie inne bajki. A permanent to jest 5% momentu idzie na tylnią oś w normalnych warunkach. Jak mieli Ci przód to wiskoza się grzeje i gęstnieje zwiększając tarcie powodując, że więcej momentu idzie na tył.Cytat:
Napisał 75andrew155
dzieki wielkie znalazłem to co mi trzeba było widac jak na dłoni :) oraz tez tak podejzewałem ze bedzie to w miejscu mniej narazonym na syf (dalej od kól)Cytat:
Napisał williamdrake
PietereQ, piekny wykład , człowiek uczy sie cały czas
teraz pytanie z innej beczki czy zima bede mógł zarzucic sobie na recznym czy bedzie to szkodziło napedowi i skrzyni ?? jak z tym jest bo ja zima uwielbiam kontrolowane poslizgi
Zimą wcale nie bedziesz musial uzywac recznego poprostu troszke wiecej gazu na zakrecie i juz lecisz bokiem a na dopdatek lekka kontra i gaz wtedy autko sie prostuje.
Naprawde jest swietna do zabawy na parkingu w zime.
Co do recznego to nigdy nie próbowalkem bo mam jedna linke zerwana.
u mnie tez reczny ma zerwana linke po stronie pasazeraCytat:
Napisał lejek20
Czyli krotko mówiąc to ni ejest stały układ 4x4. Albo powiedzmy tak jest stały bo jednak zawsze te 5% idzi ena tył. Chłyt marketindody :)Cytat:
Napisał PietereQ
A na serio dla mnie stały naped 4x4 to taki gdzie bez poślizgu przy jeździe powiedzmy 30 km/h idzie okolo 50 na przod i 50 na tył.
Zatem pytanie do znawców. Czy 155 miała własnie taka charakterystykę? Bez wiskozy? A może jeszcze któraś alfa miała.
Pozdrawiam
Piotrek
Alfy z oznaczeniem Q4 tak miały, czyli 155, 164 :)
W 155 Q4 te proporcje wyglądają dokładnie tak: przód 47%, tył 53%
"Stały napęd wszystkich kół za pośrednictwem środkowego mechanizmu różnicowego, urządzenia dzielącego moment obrotowy między przednie i tylne koła- (47%/53%)
sprzęgła wiskotycznego Ferguson i tylnego samoblokującego mechanizmu różnicowego torsen".
To chyba jest odpowiedz dlaczego jest zdjęty tylna część wału . Zdaje sie że ta wiskoza nie działa dlatego zdemontował tylną część wału . Życzę jednak żebym się mylił i oby działałoCytat:
Napisał Strzala_1
naped działa na 100% jedyna przyczyna wyjetego wału to mocno rozbite podpory przy wiskozie :) które juz sa naprawione:)Cytat:
Napisał 75andrew155
Z tego co pamiętam (kolega miał P4 dopóki nie skończyłą na drzewie...) ta kontrolka pod obrotomierzem (zapala się na pomarańczowo) przy sprawnym układzie powina zapalić się na sekundę,dwie podczas rozruchu i potem zgasnąć. Oznacza to że układ jest okCytat:
Napisał Strzala_1
williamdrake dobrze piszesz!!!
Kontrolka pali sie wtedy gdy jest jakaś awaria jak sie nie pali to jest OK.
No i przy przekreceniu kluczyka zapala sie na 2 sek.
przed diagnostyką musisz wyjąć bezpiecznik od p4 bo zwalisz wiskozę.
jak mozna zwalic wiskoze?? ona jest mechaniczna hehehe z tego co napisałes wynika ze gdy ona pracuje to tez sie zwalic powinna takie moje zdanie a przed diagnoza (rozumiem badanie teczniczne) to by alfe wyjmowała z rolek :)Cytat:
Napisał r-sokol
napisałem to co wyczytałem w oryginalnej instrukcji obsługi do p4.
załączyć skana?
generalnie chodzi o testowanie tylnej osi (hamulce) na rolkach podczas przeglądu -
i właśnie wtedy można zwalić wiskozę. pomyśl chwilkę i dojdziesz dlaczego.
a jaki napęd miały 4x4 serii 2 jaki rozkłąd mocy??Czy w seriach 3 były jakies inne 4x4 niz P4??