Witam.czy ktoś może polecić mi bluetooth do alfy Giulietta( rocznik 2010) ? Z góry dziękuję za odpowiedzi:) pozdrawiam Ania
Printable View
Witam.czy ktoś może polecić mi bluetooth do alfy Giulietta( rocznik 2010) ? Z góry dziękuję za odpowiedzi:) pozdrawiam Ania
zmieniarka yatoura. koszt około 250zł. Ja kupowałem od razu po zakupie julki czyli prawie dwa lata temu i śmiga świetnie, nic złego nie mogę powiedzieć.
https://allegro.pl/oferta/zmieniarka...our-7162257308
Dziękuję bardzo za odpowiedź :)
forum.alfaholicy.org/mito_giulietta/160929-_zamontowac_cyfrowa_zmienairke_dension.html
muzyka BT plus rozmowy, w zestawie jest mikrofon, sterowanie działa z kierownicy :)
Czy ten Yatour może posłużyć do słuchania np Spotify z telefonu? Da się wtedy przełączać kolejne utwory przyciskami z kierownicy? Mogę to sam zamontować? Zadziała jak plug&play, czy trzeba coś kombinować w kompie? Kiedyś było coś wspominane o "osiowaniu proxy" (nie wiem nawet co to jest).
nie wiem jak Yatour, ale Dension po prostu sie podłącza pod port zmieniarki i działa bez jakichkolwiek kombinacji.
Trzeba tylko pamiętać, że czasem nie uruchamia się poprawnie, jeśli np auto nam zgaśnie na światłach i odpalamy bez wyjęcia kluczyka ze stacyjki.
Wtedy trzeba kluczyk wyjąc na 5s, uruchomić ponownie i zmieniarka się zaincjalizuje prawidłowo.
Tak miałem też przy pierwszym podłączeniu, myślałem, że nie działa, a trzeba było wykonać ten "reset" :)
Podepnę się pod temat:
Auto: Giulietta 2013
Czy jakość Bluetooth wpinanego do AUX moze miec znaczenie w kontekście jakosci dźwięku? Kupiłem na próbę najtańszy moduł na allegro (ok. 10 zl ;)) i jakość dźwięku w porównaniu do tego z Radia/CD jest zauważalnie słabsza. Żródło dźwięku to Apple Music z iPhone 7.
Zastanawiam się czy można uzyskać jakoś porównywalną do tej z CD kupując lepszy jakościowo moduł. Rozum mówi, że to zwykły przesył i powinno działać 0 jedynkowo, ale może nie mam racji ;) Ewentualnie może trzeba coś zmienić w ustawieniach wyjścia AUX?
z góry dziękuje za pomoc :)
Jest sens kupować Yatoura, albo Densiona (czym w ogóle się różnią?), jeżeli posiadam moduł Blue&Me i chcę jedynie puszczać muzykę z telefonu na co ten moduł akurat nie pozwala. Dlatego pytam o możliwość sterowania z kierownicy Spotify. Nigdy nie puszczałem muzyki na żadnym zewnętrznym urządzeniu i nie wiem czy to w ogóle możliwe, żeby to zewnętrzne urządzenie mogło sterować aplikacją w telefonie. Pytam bo skoro mam Blue&Me, czyli również Aux i złącze USB w schowku, to może lepiej kupić coś w stylu BlitzWolf BW-BR3, czyli taki transmiter Bluetooth, który wepnę w aux. To tańsze rozwiązanie i prostsze w montażu, ale przełączanie utworów z kierownicy raczej nie wchodzi w grę.
allegro.pl/oferta/parrot-ck3100-zestaw-bluetooth-alfa-giulietta-mito-8640307701
mam taki config, ale bez AUX.
Dension działa równolegle z Blue and Me, czytaj jak ktoś do Ciebie dzwoni, muzyka się wyłącza i potem wraca po rozłączeniu połączenia, tak jak było by to fabryczne rozwiązanie. (dzięki temu, że symuluje zmieniarkę).
W wypadku AUX, też by było przełączenie pewnie, ale muzyka by po stronie telefonu dalej leciała, nie było by pauza i powrót.
Takie droższe rozwiązanie daje Ci to, że masz zapewnioną jakość najlepszą, pełną współpracę ze sterowaniem, współpracę z B&M.
A przełączanie utworów w spotify za pomocą przycisków na kierownicy jest możliwe?
tak, przy połączeniu BT działa przełączenie utworów z kierownicy. Tak naprawdę, wszystkie funkcje, które mógł byś wykonać na płycie CD w zmieniarce.
Super, dzięki za odpowiedz.
Ja zamontowałem pół roku temu Yatour. AR 2011. Działa całkiem ok, rozmowy tel, przełączanie utworów ze spotify na kierownicy itp. Jak bym miał się czepiać:
1) jest niższa jakość względem CD (dynamika i wysokie tony obcięte). Nie dużo i nie razi specjalnie po uszach, ale różnica jest. Niestety nic lepszego jakościowo nie mogłem znaleźć.
2 ) mikrofon do rozmów telefonicznych jest za mało czuły. Musi być dość blisko rozmówcy. Ja mam zamontowany nad słupkiem bocznym przednim. Na plus, fajnie zestaw tłumi odgłosy samochodu i nic się nie sprzęga, nie ma echa.
Czy ten moduł będzie działa też na radiu z Navi?
giullieta 2010r
- - - Updated - - -
Witam. Jakis moduł bluetooth do Julki z 2010r. radio z Navi usb w schowku brak aux .
Pomozecie?:>
Pozdrawiam
Czekam również na taką odpowiedź :cool::P:cool:
I tu pojawia się problem dla użytkowników z modelem NAV CONNECT MAGNETI MARELLI ponieważ jest inna wtyczka....
Pozdrawiam
Zostaje pewnie tylko Transmiter do zapalniczki .
No trudno
Jestem po rozmowie z polskim producentem firmą WEFA. Na daną chwilkę nikt z producentów Yatour, dension nie oferuje adaptera / wirtualnej zmieniarki do MAGNETI MARELLI. Do dwóch tygodni dostanę odpowiedź czy uda się stworzyć odpowiedni moduł pod radio z Navi tj NAV CONNECT MAGNETI MARELLI
Boję się jakości analogu na wejściu Aux.
Znalazłem coś takiego jak adapter bluetooth pod USB.
Czy wystarczy to tylko podpiąć pod USB w samochodzie i cieszyć się muzyka? Czy będzie to normalnie działo?
Edit: znaleziono na forum taką informację :
USB działa tu tylko jako port pamięci masowej, żadne urządzenia dodatkowe nie są obsługiwane.
Są moduły bluetooth umożliwiające odsłuch muzyki, ale one wymagają wejścia AUX. USB może co najwyżej służyć do zasilania takiego modułu.
A takie coś nie zadziała ?
https://www.mediaexpert.pl/smartfony...dzwieku-baseus
Istnieją takie adaptery USB które emulują plik mp3 i pozwalają odtwarzać muzykę przez bluetooth. Ja osobiście jednak korzystam z adaptera Ugreena bluetooth -> aux. Schowany jest w schowku zasilany z usb, włącza się wraz z zapłonem. Osobiście nie mogę się do jakości dźwięku. Do rozmów telefonicznych używam wbudowanego blue & me.
Zadziała, używałem tego. Zmieniłem go na adapter wpinany w zmieniarkę CD żeby mieć możliwość sterowania przyciskami z kierownicy.