Panowie potrzebuje pomocy
Posiadam Alfę Romeo 156 crosswagon q4 4*4
Padł a w zasadzie zerwał się wał napędowy.
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie
Mógłbym namierzyć nowy bądź używany wał napędowy?
Printable View
Panowie potrzebuje pomocy
Posiadam Alfę Romeo 156 crosswagon q4 4*4
Padł a w zasadzie zerwał się wał napędowy.
Czy mógłby ktoś podpowiedzieć gdzie
Mógłbym namierzyć nowy bądź używany wał napędowy?
Za nowy wał z podzespołami do wymiany kupisz używanego Crosswagon'a... A używanych jest na allegro i podobnych portalach kilka sztuk w cenie do 1000 zł. Wybór prosty.
A mógłbym zapytać gdzie widziałeś ogłoszenie sprzedaży wału? Bo my namierzyliśmy niestety tylko jeden i w dodatku nie kompletny
Zapytam a co konkretnie się stało że musisz wymienić na inny że tego nie idzie regenerować?
Wyrobiły się już frezy, nie ma już czego renegerowac
To wielki kłopot. Poszukiwałeś na aukcjach? Sprawdź w firmach naprawiających wały napędowe oni mają różne możliwości to na pewno pomogą.
Niestety na aukcjach znalazłem tylko pół wału bo ktoś nie miał pojęcia co sprzedaje i chciał zarobić więcej bez zupełnej wiedzy. W Polsce jeszcze nigdzie nie znalazłem wału a i regenerować go już nie chcą. Jest pomysł jak go naprawić ale to że tak powiem znajomy mechanik na własną rękę będzie jeszcze próbował
Czytając Twój pierwszy post zaraz zacząłem szukać w sieci i google doprowadziło mnie do kilku aukcji/ogłoszeń w sieci. To było allegro i olx. Ale kilka dni minęło a to są rzeczy deficytowe i jeśli ktoś też szukał to już pewnie kupił z potrzeby lub profilaktycznie.
Mam na sprzedaż. Podpora z przodu ma trochę luzu na lozysku ale jest niepozrywana, mogę dodatkowo ja odsprzedać bo moja okazala się dobra. Frezy w bdb stanie , krzyżak też. Łożysko w tylniej przystawce do wymiany. Generalnie do ogarnięcia kosztem 200zl cały.
Wymiana łożysk to nie problem wszystkie są wymienialne nawet te na podporze. Wał jest składany.
Masz na sprzedaż wał napędowy do alfy 156 crosswagon q4? Za ile?