W swojej Alfie mam skórzaną tapicerkę w kolorze beżowym.
Po pewnym czasie zauważyłem, że mam siedzenie pofarbowane przez jeansy.
Może ktoś wie gdzie kupić fajne podkładki na siedzenie:cool:
Printable View
W swojej Alfie mam skórzaną tapicerkę w kolorze beżowym.
Po pewnym czasie zauważyłem, że mam siedzenie pofarbowane przez jeansy.
Może ktoś wie gdzie kupić fajne podkładki na siedzenie:cool:
Takze chcialbym jakies podkładki :P
też tak mam, jakieś dobre mleczko do skóry i raz na miesiąc przecieram i czyści się idealnie.
a jestes w stanie jakies polecic mleczko ? i jak z niego korzystasz?
Ja mam bezowy welur i boje sie go uzyc po prostu ...
Mogę polecić dwa produkty z AutoGlym. Spray bardzo dobrze czyści a mleczko nawilża i chroni przed UV.
Załącznik 267482
Maly reczniczek/szmatka o wymiarach tylka, dobrany pod kolor tapicerki rozwiazuje sprawe ;-)
Jest jeszcze jeden sposób...nie zakładać jeansów do auta:) Proponuję sztruksy:cool:
Prawdę mówiąc, nie wyobrażam sobie takiego rozwiązania, zarówno ze względów estetycznych, jak i praktycznych - ja używam pełnych nakładek, co prawda uniwersalnych, a więc nie w 100% pokrywających się z liniami fotela, głównie jeśli chodzi i te boczne panele siedziska, ale poza tym, jest, jak dla mnie, idealny - kupiłem na Allegro
https://allegro.pl/oferta/skorzane-m...nie-7690232601
Mam tego AutGlym'a nie wiem jak to mleczko bo nie mam doświadczenia z innymi .
Ale spray do czyszczenia to jest lipa , wiem bo czyściłem oststnio wszystko w środku.
Dla porównania zakleiłem taśme z jednej strony myłem Glym a z drugiej szarym mydłem z wodą.
Szare mydło czyściło duuużo lepiej .
pozdro
Dlatego, że tym nie usuniesz silnych zabrudzeń. Jak chcesz coś silniejszego z AutoGlym to Interior Shampoo.
Te dwa preparaty które podałem służą bardziej do matowania starszej skóry:
Załącznik 267614
Do mycia rzeczywiście może nie wystarczyć.
PS. Jeżeli zraziłeś się do AutoGlym to spróbuj ADBL APC w dużym stężeniu a dopiero później AutoGlym ten w sprayu + mleczko. Jak lubisz matową skórę to gwarantuje, że efekt będzie bardzo dobry.
Do skóry mogę polecić GLIPTONE GT11 GT12 do czarnej skóry robi świetną robotę jedynie mycie trochę upierdliwe natomiast świetnie odświeża skórę.
A do jasnej skóry Gliptone GT12 i GT13.