Kolejne Stelvio, Szanowni Państwo.
Jeste jeszcze bardziej spektakularnie niż poprzednio, bo auto zostało kupione w salonie w Krakowie i... prosto stamtąd przyjechało do nas z przebiegiem... 135km :D
Printable View
Kolejne Stelvio, Szanowni Państwo.
Jeste jeszcze bardziej spektakularnie niż poprzednio, bo auto zostało kupione w salonie w Krakowie i... prosto stamtąd przyjechało do nas z przebiegiem... 135km :D
Troszkę śmiesznie wygląda ta półeczka w bagażniku osłaniająca butlę ale rozumiem że nie było innego wyjścia.
Bagażnik wygląda tragicznie:(
Bagażnik taki zostanie? I do czego na co dzień będzie służyć samochód? W sensie: jak bagażnik będzie nie potrzebny, a trasy dzienne po kilkadziesiąt kilometrów, to pewnie szybko się zwróci. Ale z ciekawości pytam ;)
No słabo to wygląda, ale może Nie o bagażnik chodziło wlascicielowi. A ja się zastanawiakem czy u mnie w Giulietcie ppdniesienie podlogi o 9 cm to nie przesada. A teraz jestem zadowolony, bo mi zbiornik gazu starcza na ponad 500 km. Bagaznika nigdy mi nie brakowalo.
Przecież tego bagażnika tam zostało dość, tylko jakoś osłonić to fajniej.
Te silniki to wtrysk pośredni czy bezpośredni?
Bezpośredni.
Wykonania zabudowy tej "półeczki" się nie podjęliśmy - z bardzo prostej przyczyny: zarekomendowaliśmy Klientowi zrobienie tego u kogoś, kto zrobi to po porstu szybciej i lepiej, a mianowicie dowolnemu zakładowi zajmującemu się car audio. Oni non stop tną, zbijają i oklejają wykładzinami zabudowy bagażników, mają dostęp do materiałów do złudzenia identycznych z oryginalnymi tapicerkami... Po cholerę mamy rzeźbić, skoro są lepsi?
My staramy się, żeby nie było lepszych w zakresie instalacji LPG ;)
Czy wchodzi w grę jakiekolwiek inne rozwiązanie instalacji nie ingerującej w pomieszczenie bagażnika? (mniejsza butla, przeniesienie akumulatora w jakąś z bocznych wnęk)
Mega słabo to rozwiązanie wyglada.
Wysłane z mojego SM-G975F przy użyciu Tapatalka
Chodziło mi czy jest możliwe zastosowanie rozwiązania z mniejszą butlą nie pomniejszającą bagażnika i ewentualne przeniesienie akumulatora w boczną wnękę tak jak się nie mylę jest w Giuli
Marko mniejsza tzn. Jaką? 20 litrów? To ci starczy na 115 km maks.
Dlatego chciałbym uzyskać informację od osób które mają już taką instalację jaką mają butle. Z informacji jakie wyśledziłem w różnych publikacjach wydaje mi się że jest to butla 42 l czyli 36 do tankownia. Chciałbym to potwierdzić. Jeśli jest to prawda to faktycznie nie poszaleje się z tym bagażnikiem. Akceptowalne był by jeszcze około 30 litrów co mam nadzieję dało by możliwość przejechania okół 200 km w mieście i około 300 przy autostradowej prędkości. Miło było by jakby jakiś instalator instalacji się odniósł do wspomnianego tematu.
We wnękach za bardzo miejsca na akumulator nie ma - myśleliśmy o takiej opcji. Wychodzi więc, że należy wyjąć aku poza obrys wnęki, żeby tam wstawić zbiornik LPG. I teraz - kwestia jego wysokości. Ktoś z Panów powiedział, że butla jest ogromna. Tyle tylko, że jej wysokość nie jest zdeterminowana kaprysem Klienta, tylko odwrotnie - jest dopasowana do dostępnej przestrzeni, której całkowitą wysokość determinuje akumulator przesunięty w miejsce poza wnęką. Powstaje miejsce o wysokości mierzonej od dna wnęki do pokrywy przykrywającej akumulator równej 230mm - i taką też butlę wstawiliśmy. Czy to demoluje bagażnik? Cóż. Jeśli komuś przeszkadza podniesienie podłogi kufra o kilka centymetrów i uznaje bagażnik za dysfunkcyjny - to nic nie poradzimy. W kwestii estetyki - już pisałem - lepiej jeśli zabudowę wykonają panowie od car audio, bo to część ich typowej pracy. My tylko wykonaliśmy konstrukcję, na której spoczywa podłoga bagażnika - w zestawieniu ze zbiornikiem LPG - na minimalnej możliwej wysokości. Chcąc jeździć na LPG jakieś kompromisy trzeba umieć zawrzeć. Tym bardziej że dotyczą takiej kwestii, a nie - jak tu piszą niektórzy "znafcy" - zagrożeń dla silnika, które de facto nie istnieją przy prawidłowym montażu i strojeniu systemu LPG.
To jaka tam jest butla? Z perspektywy zrobionego zdjęcia wydaje sie byc dla mnie 70L+, a spokojnie mozna przezyc na mniejszej. Ja w poprzednim aucie świadomie kazałem wsadzić butle 82L z tego co pamiętam, i tez troche mi podłoge bagażnika podnosiła. Chciałem mieć większą i juz.
Estetyka to pikuś. A jak z gwarancją w przypadku nowego samochodu? Podejrzewam że tracimy. A nowe silniki delikatne są.
Przepraszam za ingerencję, może późno, ale od ponad dwóch lat operuję Julią na gazie i też bardzo nie chciałem zajmować miejsca w bagażniku, więc zamontowałem śrubę w pustej przestrzeni między dyferencjałem a plastikową skrzynią, musiałem majstrować przy zrobieniu nowego pudła, ale warto było ani w bagażniku ani pod maską nic nie zdradza fakt, że auto korzysta z gazu, wierzę że Stelvio ma taką samą konstrukcję dna.. może dla tych co myślisz o instalacji gazu, ta informacja będzie przydatna, ponieważ najwyraźniej paliwo tylko wzrośnie..
Podobno wzięli mnie za trolla i nie mogę dodać zdjęcia, więc dodałem zdjęcie do albumu profilu, choć chaotycznie, ale jest dużo przydatnych rzeczy, w tym widok butli z gazem pod spodem dno Julii
https://www.forum.alfaholicy.org/album.php?albumid=2357
Cos tu jest chyba nie tak - diesel z LPG ????? Wtf...........
Czy tak się da co to za oszczędności ?
Ale dość sprytnie zamontowana butla u kolegii Vena, ciekawe.
Taka głupia myśl mi przeleciała przez głowę "a co będzie jak ktoś ci się w kuper właduje"
ale w sumie, a w podłodze bagażnika to bezpieczniej? to samo chyba