Hej.
Coraz częściej występuje u mnie problem z rozpoznaniem kluczyka po włożeniu do stacyjki.
Tzn, święci się kontrolka kluczyka i nie mogę odpalić.
Czy w kluczyki jest jakaś bateria i to może być ten problem ?
Czy to całkiem coś innego ?
Printable View
Hej.
Coraz częściej występuje u mnie problem z rozpoznaniem kluczyka po włożeniu do stacyjki.
Tzn, święci się kontrolka kluczyka i nie mogę odpalić.
Czy w kluczyki jest jakaś bateria i to może być ten problem ?
Czy to całkiem coś innego ?
Sprawdź styki na antenie od immo wokół stacyjki
Wysłane z mojego moto g(6) przy użyciu Tapatalka
Styki na antenie ?
Jakiej antenie ?
Antenie wokół stacyjki
To jest antena od immo.Lubią się te styki zabrudzić a wtedy nie idzi klucza w stacyjce. Lub też jak w moim przypadku,przesunęła się kość w obudowie kluczyka i immo nie zadziałało.
Ale jak dojść do tej anteny wokół stacyjki ?
Musisz odkręcić plastikową osłonę kolumny kierownicy. Śruby imbusowe od dołu osłony. Po zdjęciu tych plastików będziesz miał już dostęp do anteny.
OK. Dzięki.
Hej.
Rozebralem obudowę kierownicy ale u mnie nie ma żadnego czarnego pudełka, Do którego wchodzi jakiś przewod/antenka.
Co dokładnie mieliście na myśli?
Taki czarny pierścień wokół stacyjki, wciśnięty na nią. Odchodzą od niej 2 kabelki i idą do niebieskiej pudełka pod kierownicą pod kokpitem
OK. teraz znalazłem.
Ale przy tym pierścieniu kable nie są na wtyczkę tylko są normalnie przylutowane.
Wygląda na oryginał. Więc nie za bardzo mam co tu czyścić.
Witam jezeli chcesz to dobrze zrobic, to nalezy ta antenke calkowicie zdjac ze stacyjki.Nastepnie wypiac przewod ktory idzie od niej , do puszki imobilajzera cala ta antenke trzeba umyc najlepiej w alkoholu izopropylowym lub winnym plynie ktory jest przeznaczony do mycia stykow.Ostroznie przy jej wypieciu ze stacyjki, na 100 procent to Ci pomoze.
OK. Dzięki za poradę.
Rzeczywiście, po wyczyszczeniu, (odpukać ) na razie zero problemów z rozpoznaniem kluczyka.
Dzięki za pomoc.