Witam mam malutki problem wskaznik Cisnienianie nie wskazuje mi cisnienia oleju wymieniłe czujni i nadal nic nie wskazuje cisnienia gdzie moze tkwic problem
Printable View
Witam mam malutki problem wskaznik Cisnienianie nie wskazuje mi cisnienia oleju wymieniłe czujni i nadal nic nie wskazuje cisnienia gdzie moze tkwic problem
Masz 3 możliwości:
-Awaria czujnika
-Uszkodzenie kabla łączącego czujnik ze wskaźnikiem
-Awaria wskaźnika
Pytanie czy kupiłeś nowy czujnik czy używany? Sprawdź masę do czujników. U mnie Jest podłączona za pomocą śruby która jednocześnie mocuje tablicę roździelczą do karoserii - przy puszce z bezpiecznikami. Szybki sposób na sprawdzenie czujnika; odłącz kabel od czjnika i podłącz do masy, jeśli wskazówka wskaźnika przeleci przez całą skalę, to musisz kupić nowy czujnik.
czujnik jest kupiony nowyCytat:
Napisał PietereQ
Jesli moge wtracic... gdzie i za ile kupiles ten czujnik? Bo slyszalem, ze raz, ze sa ciezko dostepne a dwa, ze kosztuja jakies spore pieniadze(mowimy oczywiscie o czujniku do wskazowki cisnienia, a nie do lampki ostrzegawczej?).Cytat:
Napisał Lukasik
czujnik kupiłem w sklepie w radomiu na zamówienie czas realizacji 1 dzień a koszt 10złCytat:
Napisał JacekK
http://img78.imageshack.us/img78/756...e0003dn.th.jpg
to jest zdjecie tego czujnika do wskazan cisnienia oleju czy czyjnik cisnienia do czerwonej lampki? bo jak na moje oko to jest czujnik wlasnie do czerwonej lampki a i tak drogo dales ja placilem 7 zl i kupilem od reki. bo pasuje od cieniasa. w moim silniku czujnik do wskazan cisnienia oleju to dosc spora banieczka ok 7 cm dlugosci i 4 cm srednicy i w kazdym silniku ze wskazaniem cisnienia oleju byla podobnej wielkosci.
masz moze jaks fotke jak wyglada ten wskaznik i ile moze kosztowac
wiec mam proble pali mi sie ta kontrolka zmieniłem czujnik ten co jest wyzej fotka Stan oleju mam w porzadku a ona danal mi sie swiecie
W czym moze tkwic przyczyna
http://img89.imageshack.us/img89/3278/8jo1.th.png
Witaj,Cytat:
Napisał Lukasik
ta kontrolka jest od poziomu oleju, czujnik jest w bagnecie (niestety jest to na bimetalu, który bardzo szybko pada :cry: ). U siebie miałem to samo. Nic się nie działo, aczkolwiek jest to denerwujące. Spróbuj zewrzeć przewody na kostce przy bagnecie (2 cm cienkiego drutu miedzianego w kostkę i kontrolka przestaje denerwować :mrgreen: )
Pozdro Paweł
Paweł a mozesz mi to dokładnie opisac jakos zobrazowac
Witaj,
co do zobrazowania, u mnie w TD od bagnetu idzie wiązka kabli (2 szt.), przy wtyczce włożyłem kawałek drutu miedzianego wygiętego w literę "U", tak by wchodził w obie wsówki. I to zakończyło problem świecącej kontrolki. Teoretycznie trzeba dobrać odpowiednią rezystancję drutu, tak by robiło za zwarcie na bimetalu. Mam nadzieję że nie zamotałem bardzo. Jak coś to daj mi namiary na siebie na PW to się dogadamy :mrgreen:
Hello
Czujnik ciśnienia oleju na wspaźnik:
EP 1.800.605 lub KW500605 , klucz 14, gwint M10x1, Bar 0-8, na 1 konetor 6.3
Alfa 75/90/155/164/Alfetta/Coupe/Giulietta//Spider
Jest możliwość ściągnięcia w cenie 120 zł (oryginal 230 zł )
Pozdrawiam
Siemanko Mariusz nie narazie mi to za bardzo nieprzeszkadzaCytat:
Napisał phantom71