jak w tytule podjezdza tam ktos czasem bo wiem ze ludzie sie tam ustawiaja w czwartkowe wieczory i czasem sie gonia po opolskiej;D
Printable View
jak w tytule podjezdza tam ktos czasem bo wiem ze ludzie sie tam ustawiaja w czwartkowe wieczory i czasem sie gonia po opolskiej;D
Byłem w zeszły czwartek z żoną i zakazała mi tam jeździć:)
radzę uważać na mobilnych filmowców , pojawiła się nowiutka Vectra i kreci się po opolskiej/bora itd, rejestracja co ciekawe zaczyna się na KSU , kolor bodajże stalowo-szary.
nie jeżdżę tam specjalnie, ale zdarza mi się być w okolicy, i kiedyś trafiłem na łebków w golfie.Nie wiem co to było dokładnie, chyba golf V nisko posadzony, całkiem gustownie wyglądający nawet- może fabryczny body kit np GTI? Nie wiem, bo byli za mną gdy stałem od huty jadąc na światłach przy zjeździe z dobrego pasterza i cała ul. Bora była kompletnie pusta, ruszyłem spokojnie w miarę na jedynce, wyskoczyli za mną na równoległy pas więc dociągnąłem jedynkę do konca, potem 2,3 i 4 do końca.. nie będe się wgłębiał w predkości, golf się trzymał nieźle ale cały czas tę długość auta za mną. w okolicy mcdonalda odpuściłem, m.in po to żeby zobaczyć co to było, ale nie miał oznaczeń, a jak ich jeszcze doszedłem i przyspieszyli to nie widzialem żeby dymka puścił, więc raczej nie diesel.
Kolesie ani nie mrugnęłi ani nic, może im gule skoczyły :P W każdym razie nie jestem zwolennikiem takich akcji, raz dałem się podkusić ale było pusto, za mcdonaldem były już auta a kolesie dalej slalomem i to mi się właśnie nie spodobało.
kurde dzis sie dowiedzialem ze w krk maja juz kilka nieoznakowanych aut a nie tylko vectre i podobno ciagle zmieniaja numery rejestracyjne ;/;/;/
jest napewno granatowa vectra , okolice m1 :D i bordowa of course na obwodnicy , jak jest ogr do 100km.h to jak masz 120 km/h to odrazu podjezdzaja : )
Bordowa vectra albo omega, KWI..... na Kaminskiego shaltowala kiedys łepkow w hondzie. NIe bylo mi dane widziec co nabroili.... :)
Na obwodnicy trzeba tez uwazac na "marchewkowe" Mondeo na rejestracjach KR.
Ja juz jestem strasznie przeczulony i patrze w lusterko wsteczne zawsze gdy jade obwodnicą powyzej 150... jak ktos mnie powoli dochodzi to uciekam na prawo, bo po co kusic los... :)
O ściganiu na Opolskiej nie słyszałem, ale z tego co wiem, to w każdy piątek wieczorem na Rybitwach spotykają się nieco szybsi kierowcy.
Pozdrawiam.
- Rafał
Na Rybitwach sie juz chyba skonczylo. Jakis miesiac temu czytalem w lokalnej prasie artykul, ze policja zrobila akcje pewien raz i przetrzepała wszystkich, zabrali dowody, prawka za bycie pod wpływem... ogolnie to dziwne rzeczy tam wyszły Alces :)
No tak... Na odwagę musieli coś chlapnąć, bo na trzeźwego ścigać się w otwartym ruchu ulicznym to czyste szaleństwo :)Cytat:
Napisał showtime
Parę lat temu jeździłem do Bochni na ul. Łanów, tam można było pojeździć w każdą niedzielę późnym popołudniem. Jednak przychodziło więcej gapiów niż żądnych adrenalinki kierowców, więc ze spotkania na spotkanie było coraz bardziej niebezpiecznie. Aż pewnego razu pojawiła się Policja i skończyło się kajdankami dla jednego z uczestników imprezy, od tamtego czasu na Łanów już nikt się nie ścigał.
Pozdrawiam.
- Rafał
Jak byłem w czwartek to było około stu samochodów. W większości bmw i civic wynalazki i nawet fajne czasami fury. 90% to gapie, tak szczerze to tylko na motorach się ścigają!!! Jak stałem na światłach to obok b-emka się ustawiła 5(stara) z kozakiem w środku i ścigacz między nami. Światło się zmieniło i przy zjeździe na stacje motorek się tłumaczył a bmw się schowało za moją dupą. Mieszkam 2min od reala i większość to pozerzy...
Robak,ale to w Zabrzu było i tam jest w niedziele;) co nie zmienia faktu,że pewnie w krk podobnie to wygląda.
Wszedzie jest buractwo, ktore gazuje silnik od razu po odpaleniu :P bo przeciez nic mu nie bedzie :D
Przecież wcale nie trzeba daleko szukać... 'właściciel bmw cie opieprzy, że chcesz na zimnym przegazować...' ;)
Wracając dzisiaj z IKEA z żoną na światłach przystawiła się Tigra, chłop tak wylajtowany że zimny łokieć to mu chyba do ziemi sięgał i do tego potrząsał zegarkiem jak by to roleks był i chciał nadrobić malutkie autko! Nawet moja żona pozwoliła mi nacisnąć na gaz do końca... :)
czasem sie pojawiamy z moja czarna sciganki sa wlasciwie codziennie jak juz sie robi pusto czyli kolo 22 nie prawda ze tylko pozerzy masa fajnych i na prawde bardzo szybkich aut przyjezdza nie wiem jak jest obecnie bo od 1 czerwca jestem na wakacjach az do konca sierpnia ale jak tylko wroce na pewno bede sie znowu pojawial zeby poogladac i czasem z kimś...albo komuś...chyba ze sie cos zmieniło i przestało towarzycho przyjezdzac ale watpie....a na rybitwy to mozna jezdzic jak sie jest rzeznikiem bo dojazd na rybitwy jak przz poligon czołgowy a i sama prosta gzie gonią tez dziurawa jak..no i naniesiony piach generalnie dla fwd rybitwy odpadają i wogołe slaba miejscówka...pozdrawiam
Byłem kilka razy na bora, za pierwszym razem jak byłem to poszedłem 2razy po 170km/h i już nikt się nie ścigał.... e36 z oznaczeniem 325i zniknęło jak mucha na wietrze!! i w sumie nie widzę sensu tam jeździć 200 aut stoi i tyle pasażerownie pija i nic więcej .... wolałem 100% rybitwy bo zawsze z 10 wyścigów robiłem i było fajnie.... a tu.... zal!!
kiedyś tam było więcej ludzi później jakoś mniej a ostatnio w ogóle nie widziałem. Dość często tamtędy jeżdżę bo mieszkam w okolicy.
Poza tym na ul. Opolskiej uwaga też na czarną vectrę rej. KSU
a i na fotoradary... ostatnio błysnął mi a czy aktywny czy atrapa się okaże za miesiąc :/
Vectra z silnikiem V6 na rejestracji KSU i z tego co pamiętam, to kolor jak dobrze rozpoznałem (bo w nocy ją widziałem na Rybitwach):
http://www.opel.com.pl/site/images/s...10_ext_m80.jpg
Z tego co wiem, to na trasie Bora Komorowskiego - Opolska jest działający tylko jeden fotoradar zaraz za pierwsza estakada jak się jedzie z Nowej Huty w stronę Ikei. Chociaż to wszystko może się zmieniać, nie mniej nikt ze znajomych z antyradarami nie dał mi cynku o innym sprawnym na tej trasie.
Pozdr.
praktycznie co tydzień bywam na nocnych i tak:
1) Bora - odpadło bo z biegiem czasu przerodziło się to w masówkę, cały parking pod Realem zapełniony ( głównie buractwem w Golfach, ale mniejsza z tym )
Był filmik na youtubie z moim udziałem ( ciemny granat alfa 33 ) ale zdjęli żeby nie było "podkładki dla policji"
2) Rybitwy - oscentacyjnie na skrzyżowaniu stało umundurowane Vento, żywej duszy nie widziałem
3) Przenieśli się chłopcy w drogich wózkach na zakopiankę za Decathlona, ostatnio jak był Coke Live przyjechało tam niemal całe towarzystwo z Bora, a za nimi... Miśki :) były 4 radiowozy i oprócz kolegi z czarnego Leona który jest moim idolem - przejeżdżając jakieś*150 przed nosem misiaków - totalnie NIC się nie działo
byłem wczoraj na bora golfem......(bez komentarza)
I zostałem złapany przez miski i chcieli mi dać 500 i 10 punktów za przekroczenie o 80km/h ale nie mieli nagrania (tylko to że nie mogli mnie dogonić) i zacząłem się z nimi kłócić to stwierdzili ze jeszcze zagrożenie mi wstawią i 1000zł i 12 punktów ale jak zobaczyli mój dowód osobisty i imie i nazwisko to kazali mi dmuchać i mnie puścili :D:D:D
Ale co mi się podobało to tekst "co ty tam człowieku masz pod maską bo nie mogliśmy cie dogonić" a drugi tekst :"co ci tak głośno gwizga" A ja po prostu "TURBINA"
A dla każdego naśmiewającego sie z golfów zapraszam na wyścig na 1/4 mili,porównanie v-max,porównanie stanu technicznego nawet najmniejszej śrubeczki (97rok), i porównanie wyposażenia i jestem pewien ze golf we wszystkim wygra :d
Moimo ze golf jest po tuningu prosto z Holandii
Witam
Nie obraź się kolego z golfa, bo może i masz ładne auto (o gustach sie nie dyskutuje) ale wg. mnie wyznacznikiem nie jest wyścig na 1/4 mili, bo to sprawdza tylko umiejętność ruszania i tego kto ma więcej pod maską - (ani pasjonujące ani wymagające), dlatego pewnie jakiś pasjonat zrobił z z350 1900 koni i nie skręca ten potwór xD
Liczą się jeszcze chociażby zdolności skręcania, hamowania, itd :) a wtedy np. alfa 75 z ~50/50 wagą auta teoretycznie wygrywa ^^
Tak wogóle ostatnio powstają "nowe" typy wyścigów, kto pierwszy dojedzie z punktu A do punktu B, gddzie B jest na drugim końcu miasta - trasa dowolna. Tyle, że to mniej bezpieczne, ale dostarcza sporo emocji :)
Pozdrawiam
niszczycie mi psychikę,
Ze co golf to gorszy ???
Nie auto reprezentuje człowieka.
Auto było rozebrane do zera i złożone wszystko na nowych częściach.
Auto jest w stanie idealnym na zwieszeniu gwintowanym koni z regulacją wysokości i twardości, wydech kompletny (wraz z kolektorem) firmy remus, opony michelina 205/45/16 (auto niewyobrażenie dobrze się trzyma drogi), silnik zwykłe 1,9 td 75koni przerobione na 1,9 tdi o obecnej mocy 176,3koni, i wiele wiele więcej wszystko było robione w Holandii dzięki koledze który tam siedzi w renomowane firmie (nazwy nie pamiętam, dokumentów nie chce mis ie teraz szukać) cały remont był robiony w 2007roku..... auto kupione ze 10kzł zainwestowane 24,700zł na rynku wtórnym warty ok 23,500zł.......
PiotrDymek no offenceale każde auto jak włożyć w nie 24 k będzie w idealnym stanie i będzie idealnie jeździć. Było by sie czym chwalić jakbyś to zrobił za 2 tysie :P
Generalnie golfa nie lubię ( może poza gti ) ale jak dobrze zrobione auto to pogratulować trzeba.
A co do tematu wybieram sie juz 2 tydzien na bora sprawdzić nowy nabytek ale jakoś mi sie nie układa. Może w tym tygodniu wszystko sie ułoży - pytanie tylko czy jest sens tam jechać ?
Witam :)
@PiotrDymek - jakiego koloru jest? czarny może?, bo jeździ taki jeden i ma dość ciekawe brzmienie, ale warto było tyle włożyć hmm ?- za te 34tys można zdobyć samochód z mocniejszym silnikiem :-) :> no chyba, że miał to być akurat konkretnie golf.
@Ligar - jak nie masz daleko to jedź tylko policji sporo więc z tymi wyścigami bywa różnie - no i na pewno jest więcej lansu na parkingu Reala niż tego co na drodze się dzieje.
Pozdr
u nas w cz-wie otworzyli nam parę ładnych dróg wiec jak ktoś na weekend będzie przejazdem wieczorem to zapraszam :D mamy spokój z policja ugadalismy sie
slaw8 generalnie lansować sie nie mam zammiaru, bardziej chciałem sprawdzic możliwości czarnej. Daleko nie mam ale zebrać sie jakoś nie moge a i na kosztowny wyścig zakńczony pamiątka w postaci mandatu tez nie mam ochoty. Jakaś bella sie tam pojawia czy same helmuty ?
Ostatnio z moją były cztery :-)
no to musze sie z wami jakos ugadać na ten tydzień :)
Zapraszam.. ja będę gdzieś na parkingu w okolicy święcącego napisu "Real" :), średnio po 21:00