Witam.
Czy działają wam wszystkie usługi po aktywacji ?
mój samochód
mój pilot
mój asystent
Printable View
Witam.
Czy działają wam wszystkie usługi po aktywacji ?
mój samochód
mój pilot
mój asystent
U mnie ruszyło:
My assistant (połączenie SOS, Pomoc drogowa, Obsługa klienta)
My car (informacje o pojeździe - poziom paliwa, ciśnienie w oponach, stan licznika, odległość do następnego przeglądu) z apk/www
My remote (odblokowanie/blokowanie drzwi na odległość, znajdź samochód, sterowanie światłami na odległość) z apk
My Wi-Fi (hotspot w samochodzie - można wykupić pakiety)
My Theft Assistance - jest jakiś problem z wykupieniem tego pakietu. Póki co wyskakuje błąd.
Ja nie mam tylko my car czyli najbardziej ważnego i nie wiem co jest grane.
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
a kiedy kupiłeś samochód?
Ja dostałem maila dopiero ponad 2mc od zakupu (to dealer zgłasza INFO do centrali i stamtąd powinieneś dostać maila z linkiem do aktywacji usług).
Później trzeba zainstalować apkę itd.
W międzyczasie jeszcze była akcja zdalnego aktualizowania centralki Alfa Connect (u mnie po dwóch próbach aktualizacji wyskoczył napis, że centralka jest uszkodzona i trzeba podjechać do ASO. Ja to olałem - czekając na przegląd. Po dwóch dniach samo się naprawiło stojąc w garażu - więc chyba alfa się zaktualizowała przez LTE).
Wszystko zaczęło działać od razu.
Masz apkę i działa otwieranie, a nie widzisz w niej przebiegu i poziomu paliwa?
Na pewno mają jakiś problem z systemem. Więc musisz się uzbroić w cierpliwość.
W Giulii 2020 tez dziala wszystko poza My Car, niby mialo zaczac dzialac od listopada ale nadal nic. Zglosilem problem, zobaczymy moze jakis update Alfa Connect Boxa musi nastapic.
W moim Stelvio MY2020 Funkcja danych z pojazdu (ciśnienie opon, stan licznika i paliwa) zaczęła działać dopiero po samoczynnej i zdalnej aktualizacyj systemu Connect w pojeździe, co nastąpiło ok 3 tyg temu mimo ze system był aktywowany już 3 mięs temu.
Zatem chyba do wyświetlania tej funkcji jest wymagana aktualizacja systemu w pojeździe która powinna nastąpić zdalnie.
U mnie też tak było. Tyle że mail z linkiem aktywacyjnym dostałem dopiero po zaktualizowaniu centralki. A sama aktualizacja 2 x zakończyła się błędem. Dopiero po jakimś czasie (~2dni) samo się naprawiło, stojąc w garażu.
Już mam lokalizacje pojazdu. Co do funkcji my car dalej tylko instrukcja obsługi. Makarony działają sprawa zgłoszona do turynu.
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
nawiwazujac do tego co pisalem pare postow wczesniej - nawet mile zaskoczenie bo pare godzin po zgloszeniu na stronie zadzwonili do mnie z centrali w Turynie (polski konsultant) i powiedzieli ze sprawdza o co chodzi, podobno jest akcja aktualizacji tych connect boxow i sukcesywnie do kolejnych samochodow jest zdalnie wysylany "trigger" aktualizacji zdalnej. Sprawdza po VIN czy do mojego powinno juz pojsc ewentualnie zainicjuja manualnie.
zobaczymy czy rzeczywiste dzialanie pojdzie im tak szybko jak kontakt :)
Ktoś ma może takie autko nowsze z USA i podpowie czy tez wtedy wszystkie funkcje działają.