Tak jak w temacie, jak zdjąć te podłużne dekory na drzwiach i nad schowkiem.
Printable View
Tak jak w temacie, jak zdjąć te podłużne dekory na drzwiach i nad schowkiem.
Pociągnąć, wyskakują z zatrzasków.
Wysłane z mojego Mi A2 przy użyciu Tapatalka
Najlepiej jakąś plastikową łopatką.
Ten nad schowkiem nie wiem, bo już nie pamiętam, czy nie jest dokręcany dodatkowo z boku. Po prostu nie pamiętam...
Ten długi od strony pasażera jest przykręcony śrubką z boku.
Z tego co pamiętam trzeba ten boczny panel zdjąć tam na nim chyba jest miejsce na kluczyk do wyłączenia poduszki ale wystarczy go pod wadzić i delikatnie pociągnąć.
Czyli coś mi dobrze świtało... Nie jest żle! ;)
Załącznik 277243Wyjęte, ale dalej mam problem z tymi w drzwiach. Musze cos podkręcać/pozdejmować czy po prostu pociągnąć?
Boczek drzwi
yt -> watch?v=5Ulft5CDzhY
Generalnie, po zdjęciu śrub ciągniesz od dołu do siebie a potem w górę
Schowek
yt -> watch?v=YejT6QI0Mic
Listwę pociąga się do siebie (przynajmniej ja tak robiłem :) trzeba uważać, bo po długie wypustki się lubią ułamać
Jutro będę pewnie ściągać boczki, robię sobie podświetlenie klamek i muszę zrobić lekką korektę ustawienia leda.
Mogę podrzucić Ci zdjęcia jak wygląda ten dekor i na czym się trzyma od środka, żeby nie być gołosłownym. Żadnej filozofii tam nie ma.
Jeśli Ci to pomoże to wrzucam zdjęcia.
Dekor trzyma się na zatrzasku i dwóch kołkach. Jeśli dekor nigdy nie był zdejmowany to te kołki na końcach mają okrągłe plastikowe zakończenia które wyłamują się same gdy się go wyciąga, nie wpływa to znacznie na stabilność ale ja u siebie w tym jednym wyjęty zakleiłem końcówki kołków klejem na gorąco.
Załącznik 277341
Załącznik 277342
A tutaj dekor, który nie był wyjmowany.
Załącznik 277343