Padły mi siłowniki maski. Szukam Stabilusy, bo takie mam obecnie. Niestety nie ma Stabilusów w ofercie.
Co polecacie? Krosno, Daco, NTY?
Printable View
Padły mi siłowniki maski. Szukam Stabilusy, bo takie mam obecnie. Niestety nie ma Stabilusów w ofercie.
Co polecacie? Krosno, Daco, NTY?
Stabilusy są dostępne.
https://allegro.pl/oferta/sprezyna-g...-0-11383044715
Wysłane z mojego M2007J3SY przy użyciu Tapatalka
Ok. Dziękuję za info. Stabilusy w Czechach, a chcę robić w ten weekend.
Mają mieć po 250N.
Miałem u siebie założone z Krosna. Trzeba było trzymać maskę przy końcu, bo szarpały nią.
Dziękuję za rady i pomoc.
W szczególności dziękuję kol. jasio79 za pomoc. Z uwagi na brak możliwości dotarcia do sklepu kupiłem w necie. Dziś będą. Zdecydowałem się na MM.
Podepnę się z pytaniem, żeby nie zakładać nowego wątku. Ile N powinny mieć siłowniki tylnej klapy w SW?
U mnie są chyba za mocne bo jak podniosę klapę i puszczę to chce wyrwać zawiasy. Chciałem założyć te sprężynki to się boję żeby mi czegoś tam nie pogięło.
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
Dokładnie, tylko Stabilusy posiadają hamulec przy końcu skoku.
Można kupić też Febi - w środku siedzą Stabilusy, a kiedyś były 2x tańsze :)
Zamontowałem MM. I ...ja prdl. Na ostatnich 2-3 cm maska tak odpala, że budą trzęsie. Okazało się, że lewy Stabilus był walnięty, bo po demontażu ręką go wciskam bez żadnego wysiłku. Drugim muszę zapierać o ścianę i ciężarem ciała dopiero wciskam.
Chyba spróbuję z powrotem wstawić starego Stabilusa, to może będzie mniej szarpało na samej końcówce.
Na nowym jednym MM sam utrzymywał maskę. Niby 25 N ale szarpie strasznie.
Spróbuj tak jak piszesz - tego sprawnego Stabilusa założyć. Powinno być lepiej.
A co tutaj można źle założyć? Nie heheszkuj.
Co rozumiesz przez szarpanie?
U siebie początkowo założyłem nowe siłowniki w takiej samej orientacji jak były oryginalne i w końcowej fazie otwierania maski nie było żadnego spowolnienia/złagodzenia ruchu tylko z całym impetem dobijała do końca.
Po odwróceniu do góry nogami względem oryginalnych a zgodnie z instrukcją działania w końcowej fazie ruchu pojawiła się amortyzacja i spowolnienie działania tzn. można spokojnie puścić maskę bez obaw że coś się urwie.
To co opisujesz - dobijanie z impetem do końca skoku.
Montowałem je w obu kierunkach i za każdym razem to samo przy końcu skoku. Z siłownikami do klapy z bagażnika było to samo, więc wywaliłem je i kupiłem Stabilusy.