Zakładam temat, który może warto podwiesić z informacją o cenach standardowych przeglądów okresowych. Chętnych proszę o wpis: Przebieg Cena Miasto Firma
30tys km 2400zł Warszawa Carserwis
Printable View
Zakładam temat, który może warto podwiesić z informacją o cenach standardowych przeglądów okresowych. Chętnych proszę o wpis: Przebieg Cena Miasto Firma
30tys km 2400zł Warszawa Carserwis
Proponuję pisać też jaki samochód i co zrobili na przeglądzie poza podstawą (typu jakaś wymiana klocków czy coś).
Wyobrażam sobię, że przegląd w Q kosztuje inaczej niż w Q4 czy Q2.
Model jest w podpisie, a chodzi o przegląd standardowy - oczywiście można pisać co dodatkowo było robione
38 000 km; 1 900 zł Białystok; Auto Fus - standardowy przegląd
60 000km, 1400zł AutoTim Opole (olej, filtry, filtr p/pyłkowy, świece, pasek napinacza). Dostałem propozycję wymiany kompletu klocków za około 1600zł. Jeszcze chwilę wytrzymają i analizuję ile to powinno kosztować.
45 000km, około 1100 - 1200 zł AutoTim Opole (olej, filtry, filtr p/pyłkowy)
Ja ze swojej strony polecam zaopatrzyć się we wszelkie materiały eksploatacyjne wcześniej (niższe ceny oraz większy wybór np. olejów, filtrów, klocków, czy tarcz jakie nam odpowiadają) i zlecenie ASO wymiany na przeglądzie, gdzie płacimy wtedy tylko za roboczo godzinę (w Bielsku jest to z tego co pamiętam 160zł)
Ja ze swoją Giulią dopiero pod koniec roku, ale wybieram się Giuliettą 38 tyś. (drugi raz w roku) - serwis czwarty przegląd - oleje, wszystkie filtry, płyn hamulcowy i świece - wycenił na 1 700zł.
Ja w Czerwcu miałem przegląd przy 60 000 km - wymiana oleju i wszystkich filtrów , świece i pasek napędowy akcesoriów i zapłaciłem 2500 zł w serwisie Alfy AdF we Wrocławiu .
Czy ta wymiana była robiona w autoryzowanym serwisie Alfy - bo cena bardzo dobra i jak bym wiedział wcześniej to pojechał bym do tego Opola na przegląd ?
Oczywiście
https://www.fiat-opole.pl/dealer/alfa-romeo
Załącznik 284964
serwisuję tam auto od nowości, tj. od wymiany oleju przy około 3 tys km
Czy możesz wstawić fakturę w innym formacie bo nie można jej otworzyć
Jak się zalogujesz to najprawdopodobniej będziesz widział załącznik poprawnie.
Wg mnie to jakiś błąd serwera www, mam tak na 5-ciu różnych urządzeniach, na wszystkich źle wyświetla się pierwsze załączone zdjęcie jeśli nie jestem zalogowany.
Nie wykluczam, może robię coś źle ale nie mam pojęcia co.
Jestem cały czas zalogowany , może jest źle wstawiony załącznik
Giulia diesel, przegląd po 35tys./5 lat - telefonicznie w Euromobil 1900zł, Dukiewicz 2300zł. Ostatecznie robiłem w Pablogarage - olej Penrite 0W30, filtry (w tym paliwa), kasowanie inspekcji ~ 900 zł.
Załącznik jest w jpg i został dodany opcją "insert image"
u mnie wyświetla się bez problemu jako miniaturka
Suplement. Przegląd 30 tys km + wymiana klocków przód cena 2900zł Carserwis Warszawa
Dzisiaj miałem drugi przegląd przy 30tys km.
W Auto Res w Rzeszowie zapłaciłem 970zł za przegląd, w tym wymiana płynu hamulcowego i filtra kabinowego, ale bez wymiany oleju (z olejem pewnie 1500-1600).
Auto Tim Janeczko w Opolu - potwierdzam ceny. Serwisuję tam od 2018 roku
Co prawda byłem wiosną ostatni raz Veloce w dieslu - przegląd standard po 105tys km- niecałe 1200zł.plus wymiana rozrządu i separatora oleju - niecałe 5000zł.
Jest, wymianę robiłem w tym serwisie przy 25000.
W jakim celu? Silnik zaczął brać olej?
To widzę, ale po co?
Lubić lub nie to jedno. Drugie to czytać ze zrozumieniem i chociaż trochę poszerzać swoją kulturę techniczną. Otóż 15kkm to interwał dla idealnych warunków eksploatacji. Zapylone środowisko (cała Polska) - 10-20% mniej. Krótkie trasy, głównie miasto - kolejne 10-20% mniej. Duże obciążenie samochodu, holowanie ciężkiej przyczepy, czasem tor - kolejne 10-20% mniej. I się robi max 10kkm między wymianami - bez żadnego naciągania i lubi-nie lubi... Ale nie ma przymusi, jak dbasz tak masz.
Nigdy w żadnym swoim samochodzie nie zmieniałem oleju inaczej niż tego wymagały przeglądy i nigdy nic się nie stało. A nawet jak się stanie przez to że zmieniłem olej trzy miesiące później, typu moduł MA, w co i tak wątpię, to od tego jest gwarancja. Nie mam czasu zajmować się głupotami i liczyć jakichś procentów.
Nie bądźmy świętsi od papieża.
Jeżeli masz 2 lata gwarancji, a autem chcesz jeździć jak najdłużej to nie widzę powodu żeby nie zmieniać częściej, jeśli warunki tego wymagają. Bywają zresztą są takie zapisy w instrukcjach, o których pisze kolega ciafok.
Na szczęście tu jest pełna dowolność i nikt nikogo do niczego nie zmusza.
Bołtowicz Warszawa, przegląd po 15000 km, wymiana oleju, filtrów, 2600 zł.
[MENTION=81217]FernandoAlfonso[/MENTION] i jemu podobni:
Wymieniajcie olej według interwałów przewidzianych przez producenta, śmiało. A potem płacz że Alfa (albo w zasadzie dowolny inny producent) jest be bo się coś zepsuło. Podstawowe dbanie o samochód widać niektórych przerasta, bo "Nie mam czasu zajmować się głupotami i liczyć jakichś procentów" :lol: To tak jakbyś po uprawianiu sportu nie wziął prysznica, bo pani w szkole mówiła że trzeba raz dziennie.
Edit:
A co do kolejnej durnoty, "od tego jest gwarancja" - przeczytaj sobie w wolnej chwili regulamin ochrony gwarancyjnej, możesz być w lekkim szoku.
W grudniu mam pierwszy przegląd. Do grudnia może nalatam ok 5000 km. Na pewno będę chciał mieć wymieniany olej. Czy da się jakoś sprawdzić czy serwis go wymienił, czy tylko zainkasował kasę za jego wymianie.
Panowie to wątek o cenach przeglądów a nie o sensowności wymiany oleju czy durnotach.
Można zlać olej i go obejrzeć :) Chociaż nawet wtedy stwierdzisz czy olej jest nowy czy nie, ale nie wiesz jaki olej wlali - czy ten co trzeba, czy ten na którym zarobią najwięcej. A zabawa z laboratorium to już drobna paranoja (może lepiej znaleźć warsztat godny zaufania?)...
Można założyć, że jeżeli się pofatygowali zresetować wymianę oleju (to inna procedura niż reset przeglądu) - to rzeczywiście się pofatygowali wymienić ten olej. A stopień zużycia oleju łatwo sprawdzisz MESem - niestety nie jest to faktycznie zużycie oleju tylko pochodna sposobu eksploatacji samochodu po resecie, ale zawsze to lepsze niż nic. No i koniecznie oznacz sobie filtr oleju w słabo widocznym miejscu (od góry).
U mnie na przestrzeni 18 miesięcy od odbioru samochodu wygląda to jak poniżej:
2021 03 11 przebieg 1500km - wymiana oleju silnikowego + filtra oleju 567,98zł brutto FCA Bielsko Biała
2021 06 17 przebieg 15 000km - przegląd okresowy, wymiana oleju, filtra oleju, filtra powietrza 737,11zł brutto FCA Bielsko Biała
2021 09 15 przebieg 30 000km - przegląd okresowy, wymiana oleju, filtra oleju, filtr kabinowy węglowy 1427,54zł GANINEX Katowice
2022 01 17 przebieg 45 000km - przegląd okresowy, wymiana oleju, filtra oleju, filtr powietrza, filtr kabinowy, dezynfekcja klimatyzacji 1129,44 zł FCA Bielsko Biała
2022 04 12 przebieg 60 000km - przegląd okresowy, wymiana oleju, filtra oleju, filtr powietrza, pasek napędowy, świece zapłonowe 1402,89zł FCA Bielsko Biała
2022 08 04 przebieg 75 000km - przegląd okresowy, wymiana oleju, filtra oleju, filtr powietrza, filtr kabinowy, dezynfekcja klimatyzacji 1464,80zł AUTO SPEKTRUM Tarnów
Tak to u mnie wygląda więc porównując ceny w np. warszawskich ASO mogę uznać, że jest przyzwoicie ;)
Obecnie zbliżam się do przebiegu 90 000km i przy tej okazji będzie wymiana tarcz i klocków przód więc i kwota pewnie będzie trochę wyższa. Prócz tego szykuje się na wymianę oleju w skrzyni, dyfrach itd. - ale to nie w ASO, bo tam ich .... z cenami :/
To są ceny wraz z materiałami? Chyba opłaca się wydać na paliwo i jechać tam na przegląd z Warszawy...
EDIT: Warszawa Alfa Skrzynecki - przegląd po roku 800.00 brutto wraz z olejem.
Dzień dobry. To mój pierwszy post na forum. Jestem świeżo po zakupie Alfa Romeo Giulia Estrema 2022 i chciałbym wymienić olej po 2000 km. Czytałem wątki na temat wymiany oleju i przyznam że trochę się zakręciłem. Dzwoniłem do najbliższego ASO w sprawie kosztów i otrzymałem odpowiedź, że będzie wynosił 700-800 zł. Do tej ceny muszę dodać koszt paliwa za dojazd. Niestety mam daleko. W związku z tym pomyślałem o zakupie we własnym zakresie materiałów i wizytę w ASO lub w warsztacie na terenie mojego miasta. I tu pojawia się pytanie. Czy zerowanie parametrów degradacji oleju można wykonać tylko w ASO? (taką informację uzyskałem). I pytanie techniczne: czy zerowanie parametrów degradacji oleju to ten sam zabieg co kasowanie inspekcji olejowej. Z góry dziękuję za odpowiedzi.
To dwie różne rzeczy.
Jeśli nie masz zamontowanego dodatkowego bypassu na moduł SGW - to tylko w ASO możesz to zrobić. Jeśli masz - to u każdego kto ma soft MES lub AlfaOBD.
Dzięki za odpowiedź. Jaki jest koszt założenia takiego bypassu?