Witam Panowie mam pytanko ktoś kojarzy jak z modelu brera wyciąga się panel regulacji szyb z boczka drzwi??? Podwarza się go śrubokrętem czy jest jakoś skręcony???
Printable View
Witam Panowie mam pytanko ktoś kojarzy jak z modelu brera wyciąga się panel regulacji szyb z boczka drzwi??? Podwarza się go śrubokrętem czy jest jakoś skręcony???
Pod gumką masz śrubkę, odkręcasz a potem podważasz i wychodzi.
"Ważniejsza od celu podróży jest radość z podróżowania" - Soichiro Honda
A Brera jest tam jakaś gumka??? Bo z tego co kojarze to nie ma tam żadnej kieszonki z gumką????
Nie ma żadnej śrubki. Podważasz i wyciągasz do góry. Po bokach panelu są 4 blaszki-zatrzaski.
Ok przełącznik wyciągnięty niestety jest w stanie agonalnym poklejony połamany... mam pytanie czy idzie gdzieś dostać taki przełącznik??? Niby z mito wygląda prawie że identycznie. Przerabiał już ktoś???
Podobno bardzo trudno jest znaleźć nówkę i używkę.
Sam chciałbym wiedzieć czy panel z Mito pasuje.
Dzwoniłem do serwisu nowy jest niedostępny.... może ktoś na forum posiada takowy chętnie odkupie
Panowie szybkie pytanie próbował ktoś wsadzić do brery przełącznik szyb z mito??? Porównuje wejście kostki na pierwszy rzut oka wygląda tak samo. Chętnie bym zaryzykował zakupu.
Panowie chyba doznałem olśnienia przeszukując odchłanie internetu trafiłem na przełącznik szyb do 159 ze sterowaniem na 2 szyby teraz pytanko czy rozkręcając ten sterownik "bebechy" powinny być takie same??? Co sądzicie w tym temacie????
Temat do zamknięcia temat ogarnięty wykonany przeszczep
Pochwal się, co zrobiłeś? Jakiego zamiennika użyłeś? Były komplikacje?
Sterownik zostawiłem oryginalny jedynie poobcinałem te końcówki na których są te "bolce" do których mocowane są przyciski. Obciełem ładnie na równo przeszlifowałem i skleiłem narazie na superglue doraźnie później użyje jakiejś masy klejącej żeby trzymało na lata. Efekt jest taki ze opuszczanie i podnoszenie działa klawisze siedzą ciasno.
- - - Updated - - -
Zapomniałem dodać że nowe koncówki z "bolcami" użyłem z mito bo taki miałem pod ręką. Wymiary takie same