Dzisiaj odebrałem moją ślicznotkę z ASO.Po wymianie pasków łącznie z rozrządem i wymiana świec. Koszt 2800 zł. to dużo ale mam spokojną głowę i mogę dalej śmigać!! 8)
Printable View
Dzisiaj odebrałem moją ślicznotkę z ASO.Po wymianie pasków łącznie z rozrządem i wymiana świec. Koszt 2800 zł. to dużo ale mam spokojną głowę i mogę dalej śmigać!! 8)
bylem blisko :mrgreen:
ale dobrze zrobiles
Miałeś CzujaCytat:
Napisał Alfista
nom sporawo ale tak naprawde w kazdym samochodzie byl by podobny koszt aso to aso
o ile bella z innej strony nie zaskoczy :wink:Cytat:
Napisał zdziba
Tysss ProwdaaaCytat:
Napisał Madnes7
Cena z kosmosu , Ja zrobiłem prawie cały remont silnika za taka kasę i to w V6Cytat:
Napisał zdziba
a ja wydam na dniach 1tys zeta za rozrząd i czujnik halla bo zamiennikiem moge sie podrapac po plecach...
to chyba w kosmosie remontowałeś !! I ciekaw jestem coś ty za remont przeprowadził.Cytat:
Napisał 75andrew155
wyjęty cały silnik ze skrzynia , wymiana wszystkich uszczelek i uszczelniaczy , wymiana panewek korbowodowych i głównych , wymiana wszystkich pasków bez napinacza (brak dostepu ) wymiana niektórych szklanek obróbka głowic i wile innych drobnych pierdołek takich jak naprawa gwintów , regulacja zaworów , wymiana wszystkich płynów , świec za to wszystko zapłaciłem niecałe 3000 zł i to nie robiłem w Kosmosie tylko w Wawie poza tym dodatkowo robiłem niektóre elementy zawieszenia i skrzynię biegów to w Twoim ASO zapłaciłbym chyba z 10 tyś dziękuje :shock:Cytat:
Napisał zdziba
z pewnoscia to tez bym nie przesadzal
znajomy robil w aso rozzad do astry poszedl pasek to ponad rok sie sadowal i w koncu dal spokoj, a jak widzialem co zrobili a aso skody to sie za glowe zlapalem nie mieli chyba oryginalnych rolek to jakies ciensze zalozyli i popodkladali jakies pierscienie teflonowe :shock: normalnie to dopiero masakra :!:
aso nie zawsze znaczy solidnie moj znajomy robil w oplu to mowil ze cyrki odchodzily i walki piekne
nie porównuj Twojego silnika z moim , a pozatym Gdyby to bylo moje ASO to by był zupełnie inny obraz .Cytat:
Napisał 75andrew155
Twój komplet rozrządu jest tańszy od mojego, świec jest tyle samo robota identyczna w czym widzisz różnicę bo ja widzę tylko w tym że Cię podliczyli odpowiednio :wink: na ale fakt robiłeś w ASO gdzie ja bym nawet o yym nie pomyslał ;|/Cytat:
Napisał zdziba
gratuluję ! mam pyt. czy na egzaminerze wyjdzie padajacy wariator?Cytat:
Napisał zdziba
no SZOK...........ja pierdzielę......ale cena............u siebie zrobiłem to samo.............świece championa coś 190zł/6szt.............rozrząd kompletny 1000zł..........olej 6l 200zł......filtr oleju 15zł.................płyn wspomagania 40zł...............filtr powietrza 48zł CZYLI 1493zł plus 400zł ROBOCIZNA :mrgreen: w sumie 1893złCytat:
Napisał zdziba
Jak by nie liczył to zrobione wiecej i leży na ziemi do podniesienia 1000 :wink: zł DLA MNIE TO DUŻO więc się schylam :>> Wydaje mi sie ,że ASO to trochę przesadza :( :( :( szkoda bo np opel przyjał inną strategię i nprawy są tańsze.A co do FACHOWCÓW w ASO to ZAPOMNIJCIE 8) jak ktoś jest dobry to nie pracuje za parę złotych w ASO :|?:
Silnik chodzi jak zegarek ,żadnych stukow żadnych pływajacych obrotów Jak z fabryki rewela !!!!! Z reszta tak chodził cały czas i myśle ze długo jeszcze mi posłuży Kocham te Alfe i nieżałuje dlaniej kasy jest cudowna ,życzę wszystkim takiego zadowolenia 8)
:D :D :D sorki, ale w w pewnym kontekscie to zdanie bawi mnie do lez :)Cytat:
Napisał zanjac
witam tez jestem z warszawy mógłbyś mi podać adres tego warsztatu w którym robiłeś remont bo przydał by mi sie jakiś tańszy warsztatCytat:
Napisał 75andrew155
hehehe........dobre dopiero teraz zobaczyłem dwuznaczność swojego zdania :lol: :lol: :lol:Cytat:
Napisał adasco