No właśnie. Jak przepchnąć auto przy wyłączonym siniku? Jak wiadomo podczas wyłączania silnika skrzynia przechodzi automatycznie w tryb P.
Printable View
No właśnie. Jak przepchnąć auto przy wyłączonym siniku? Jak wiadomo podczas wyłączania silnika skrzynia przechodzi automatycznie w tryb P.
wkrec srube od spodu w skrzynie biegów
Proszę o zobrazowanie.
Edit:
Znalazłem taką oto instrukcję, co prawda dotyczącą BMW, ale z tą samą skrzynią ZF:
1. Usiądź za kierownicą i miej ze sobą keyless fob (kluczyk) – włóż go do stacyjki jeśli w Twoim modelu jest to wymagane.
2. Jednocześnie przytrzymaj przycisk Start i gdy słyszysz obroty rozrusznika, przełącz dźwignię w pozycję N (neutral).
3. Puść przycisk Start.
Czy ktoś to testował?
U mnie działa takie cos:
Silnik pracuje -otwieram drzwi kierowcy-hamulec i wrzucam wsteczny bieg, potem bez naciskania przycisku dzwignia biegów w dół na N nastepnie przycisk start/stop-silnik gasnie pozostając na N . Mozna przepychać. Drzwi muszą być wcześniej otwarte bo jak nie to przy otwarciu po tej procedurze przerzuca na P
Jak się nie masz czego czepic to czep sie swojej baby, o ile taki frustrat takową ma. Co wątek to przypieprzanie się do kogoś.
Jak ktos szuka sposobu na przemieszczenie samochodu to mu sie przyda a jak się nie podoba to nie czytaj.
Nie chcę sie wtrącać, ale z tobą chyba naprawdę jest coś nie tak. Natrzaskałeś 1300 wpisów i po co? Daj sobie spokój, bo słabo to wygląda.
A w którym miejscu on o to prosi? [MENTION=91057]beton1[/MENTION] zapytał czy ktoś taki sposób testował. On cię o nic nie prosił
Wątek NIE JEST o tym że silnika nie mozna odpalić. Tylko "Jak przepchnąć auto przy wyłączonym siniku? Jak wiadomo podczas wyłączania silnika skrzynia przechodzi automatycznie w tryb P".
To znaczy, że założyciel wątku po wyłączeniu silnika chciałby przepchnąć auto, ale nie ma pomysłu jak zmienić P na N. I znalazł tu kilka podpowiedzi.
Po wyłączeniu silnika nie oznacza przypadkiem, że silnik chyba jednak pracował?
A niby jak przełączyć na N z uruchomionym silnikiem? U mnie zawsze się przełącza na P po kliku minutach. Chodzi mi głównie o zmianę opon, gdy wjeżdżam na podnośnik, przełączam na N, a po zmianie opon jest już P i nie mogę wejść do samochodu, bo nie da się go wytoczyć.
W manualu jest takie zdanie:
Gdy aktywny jest tryb P nie można wybrać bezpośrednio trybu N.
Załącznik 288198
No to jak wreszcie? Da się włączyć N, przepchnąć samochód na podnośnik, a za pół godziny go wytoczyć?
Za miesiąc, dwa zmieniam opony i nie chcę się znowu wciskać przez szparę w drzwiach.
Mój wpis nr 8 w tym wątku
Mógłbym odpowiedzieć tak jak Ty Markowi:
Dwa razy miałem ustawianą zbieżność, gdzie wymagane było pozostawienie auta na luzie, a czynność trwała co najmniej kilkanaście minut i nie kojarze, żeby skrzynia samoczynnie powróciła na P.Cytat:
Wątek NIE JEST o tym że N nie można pozostawić na długie godziny
skrzynia bedzie w N okolo 10-15 minut - to jest wiecej niz dostateczno by przesunoc lub postawicz auto na laweta.
jesli zbierasz sie przesuwac samochod z kanta do kanta caly dzien - wkrecasz srube
Sposób nr 8 u mnie nie działa. Po kilkunastu minutach i tak przerzuca na P. Zmiana kół z wyważeniem trwa zwykle więcej niż kilkanaście minut, a nie będę jeździł ze śrubą w kieszeni, bo płacę i wymagam, a nie sądzę, żeby robole w warsztacie wiedzieli co trzeba zrobić.