witam mam pytanie przy normalnej jezdzie tak czasami do 120km a zazwyczaj piaty biegi 80-100 km w cyklu mieszanym (lecz mało w korkach a bardziej w krotkich trasach wioska - miasteczko) moja mała pali 11,5 a jak wasze
Printable View
witam mam pytanie przy normalnej jezdzie tak czasami do 120km a zazwyczaj piaty biegi 80-100 km w cyklu mieszanym (lecz mało w korkach a bardziej w krotkich trasach wioska - miasteczko) moja mała pali 11,5 a jak wasze
to sporo moja około 8.5 taka sama trasa
w cyklu miejskim 10L (gazu).W weekend zrobiłem trase Szczecinek-Radom prędkość 120-170km/h (noc,postoje tylko na tankowanie)-spalanieśrednio 9-10L gazu; Radom-Szczecinek (dzień)prędkość 80-100km/h,spalanie ok 8L gazu.
Musze dodac ku mojemu zdziwieniu alfinka b.mało oleju wypiła :mrgreen:
grabo_s, Napisz jaki masz gaz w swojej AF bo ja właśnie mam zamiar zagazować swoją 1.6 boxer
ja jutro jade na instalacje BRC za 2200
moja alfa pali tak średnio przy prędkości koło 90km/h 8 litrów .gdzie w książce jest napisane że powinna palić jakieś 6,5 literka noale to alfa lubi sobie wypić... no chyba że sonda :? może niedomaga...
1.4 Boxer 8)
pozdrawiam
mam instalke firmy Zavoli (chyba tak sie pisze,po pracy sprawdze dokładnie i napisze).kosztowala mnie 1850zł w zeszłym roku w lipcu.Zrobiłem na niej ok 40tyś i jestem zadowolony.Żadnych problemów(odpukac).
Pozdrawiam
Miasto lato 11-12 miasto zima do 15 ,trasa 7,9-9 przy jezdzie do 170km/h
a ile to na prawde pali co ja sam nie wiem(wiadomo ze właczone swiatła i klima robi swoje przy spalaniu)
na gazie 14 l pali mi teraz a palila 11,5 benzynki wiec wszysko oki nie szarpie nie zamula ciagnie do 180
eeetam z tym gazem...jest to wkońcu włoskie autko :twisted:
lubi sobie wypic a po co ładować gaz...ble ;//
ps.;widze kolege z bliskich terenów...wkońcu ktos ze szczecina :mrgreen:
pozdrawiam
drogi alfisto jak sie bawie przełaczam na benzynkie i przynajmniej raz w miesiacu jade odcinek 40km na benz a gaz zalozylem bo nie chcialem malej sprzedawac a musilem jakos dojezdzac do pracy ale gaz brc dzial rewelacujnie na pelnym juscieCytat:
Napisał KUBAS
ps jestesmy z trojmiasta głownie a moze znami na kaszuby skoczysz jak masz nie daleko
http://alfapomorze.fora.pl/viewtopic.php?t=233
kolego ja pisałem do Roberta hehe bo ja z okolic szczecina ;)
a wsumie wiadomo ze gaz sie opłaca ale ja bym się bał zakładać do swego Boxerka :?
jak bym miał możliwosć zmiany na auto z gazem zmienił bym ale musiało by mieć dużą pojemnośc bo w 1.3 gaz to raczej małe nieporozumienie hehe;)
pozdrawiam
mi pali tak ok 10l benzyny
~9l na odcinkach 7-12 km w mieście,a na trasie w 4 osoby + piesek:) + bagaż 7,2 średnia prędkość na trasie 85 km/h
Moja 145 1.6 bx w cyklu miszanym (ale około 65% to trasa) wzieła ostatnio około 8.7 jazda do 120 sporadycznie 150- 160.
Wzieła na 534 km 46.7 Pb
Kiedyś w trasie przy jeździe do 120 udało mi sie zejść do 7.5 l :)
Jak dla mnie nie ma tragedii :)
14 litrów gazu po Krakowie przy bardzo ciężkiej stopie :roll:
na trasie około 11-12
Widzę że w miarę rozsądku pala wasze 146, ja sie wpisze choć nie mam 146, ale za to boxera, a nawet 2 sztuki. Wiec 1,4 na trasie do 110km/h pali mi 5,6 litra, miasto 8 litrów, a na bucie tak z 15, a 1,7 16v na trasie pali mi 8, w mieście tak 10-11, a na bucie to już ładnie schodzi paliwo ale nie wiem ile hehehe
Tak patrzę jak piszecie i myślę ze u mnie nie jest tak źle...
Z silnikiem 1,7 boxera, cały czas jazda po mieście, trasy:
70% po 2-5km,
20% po 7-10km,
10% po 20km
(czyli właściwie zapalam - gaszę)
moja pali 9 - 9,5L. Jak jeżdzę agresywnie :D to z 10,5. A na trasie to nie wiem, nie jeździłem nią jeszcze powyżej 200km naraz.
Jak włączę "emeryt mode" to na trasie zejdę do 6 z groszami - 7l/100km. W mieście jeszcze nie wyczaiłem dokładnie ale ale nie więcej jak 8-9l/100. Jak na tą pojemność i boxera nie ma tragedii :P .
POWIEM TYLE MOJ BOXEREK NA TRASIE MNIE MILO ZASKOCZYL :) z 4 osobami zaladownym calym bagaznikiem i z wlaczona caly czas klima spalil mi 7,3 l na 100 km
a predkosc z jaka jechalem to 100 - 120 km\h
emeryci :) ( strzała) z tym 5 .6 litra to chyba przesadziłes
no chyba ze ciagnełes jedna alfe druga :) :gitara: :gitara:
jakby alfy tyle paliły to poco by ludzie gaz zakładali???
szczeże to nie wiem poco ten gaz bo jesli jest w aucie wszytko oki to pali jak nalezy i wcale nie przesadziłem ona po prostu tyle pali sam sie dziwie ale to prawdaCytat:
Napisał rufiki
Witam panowie moja AR 145 boxer w mieście przy cieżkiej stopie 16 gazu a na trasie ze śląska nad morze przy jeździe do 120 7.5 literka na 40 litrch gazu jakies 440 kilometró wiec było nie żle a dla porównania powiem ze jak tankne za 30 złotych to starcza mi na 110 km
moja pali tak okolo 9 - 9,5 (ale jak wymienie sonde to powinno troszke zmalec)
moja pali 9 - 9,5 a na trasie jeszcze nie wiem
Moja na trasie przy spokojnej jeździe bierze troche ponad 7/100km, w miescie troche ponad 8/100km, przy ostrym traktowaniu gazu spalanie wzrasta o okolo 2 litry.Na "torze" gdzie obroty zadko schodziły ponizej 5.5tys/obr spalila mi 18 litrow na nie cale 100km :D