Siemka Pany, wystąpił problem z panoramą, macie lub jest wśród alfaholików człowiek, który zajmuje się naprawą szyberdachu w pięknej Giulii. Pomorskie/Kujawsko-Pomorskie. Z góry dzięki za każdą pomoc
Printable View
Siemka Pany, wystąpił problem z panoramą, macie lub jest wśród alfaholików człowiek, który zajmuje się naprawą szyberdachu w pięknej Giulii. Pomorskie/Kujawsko-Pomorskie. Z góry dzięki za każdą pomoc
To ja się podpinam i szukam w Wielkopolsce :unsure:
także szukam w okolicach Poznania
Poznań i okolice, byłoby idealnie :D
Serwis zaproponował, że za 20k wymienią na nowy :D to jak ktoś zaproponuje, że zrobi za 2k to biorę w ciemno :P
Te panoramy to niedorobione jak ta cała obsługa i serwisy posprzedażowe. Powinni to zaorać, a panorame zrobić nieruchomą. Każdemu pada chyba to okno, kwestia czasu, a naprawiać nikt tego nie chce.
Naprawiłem już kilkanaście dachów i jak nie będę miał co robić to mogę naprawić. Nie lubię tego robić , ale co tam. Lokalizacja Poznań. tel 880 455 155
wyskoczyła mi nieplanowana "sytuacja serwisowa" i nie wiem czym to się skończy (finansowo), ale tematu panoramy na pewno nie odpuszczę
Do naprawy panoramy najprościej jest zdjąć górna szybę. Ona się trzyma na kilku śrubach przy szynach, po jej zdjęciu mechanizm macie na wierzchu. Najczęściej wystarczy go po prostu skleić jakimś mocnym klejem i dodatkowo objechać całe mocowanie pancerzy dookoła. Jak macie kogoś do pomocy to zrobicie sami w garażu
W ubiegłym tygodniu naprawiałem i niestety często tak to wygląda. Jest to jedna z występujących typowo usterek . Nie od dziś jest wiadomo że we włoskich samochodach psują się z reguły niemieckie części.
Zainteresował mnie ten temat na różnych forach na świecie, bo też mam problem. Oto linki do kilku forów i instrukcje jak to naprawić samemu, skorzystaj z translatora bezpośrednio w przeglądarce, a będziesz miał instrukcje jak to zrobić samemu prawie za darmo
https://www.drive2.ru/l/682779954370329390/
https://www.alfabb.com/threads/giuli...t#post-8736815