-
zawieszenie przednie
hej
dziś pojechałem na test zawieszenia i hamulców bo przerażały mnie stuki w prawym kole z przodu
wyszło tak:
prawy górny sworzeń
tulejki środkowe drążka stabilizatora (ponoć jest to bardzo trudno wymienić)
i coś mówił mi jeszcze o amortyzatorach tylnych:(
teraz pytanko czy wymienić te element czy zainwestować w cały przód za 515zł
czy wymienić tylko te 2 elementy i nie pchać się w koszta
-
cały przód za 515??????? mowa chyba o jednej stronie.....
o ile wiem to wahcz górny okolo 200 zł trw dolny 300 jeśli chodzi o 156 gumy stabilizatora sa tanie
-
A na częściach jakiego producenta chcesz zrobić cały przód za 515zł?
Ja proponuję wymienić Ci tylko to co stuka i najlepiej na częściach TRW. Jeśli będziesz wymieniał gumy na stabilizatorze, bardzo prawdopodobne jest to, że trzeba będzie też wymienić łączniki stabilizatora, bo ze starymi może być problem, by odkręćić je, a ich nie uszkodzić.
Pozdrawiam.
- Rafał
-
Za samą wymianę gum stabilizatora i łączników (TRW) z towarem zostawisz 500 zł.
-
nie rozumiem o co chodzi trw
a mi chłodzi o to na allegro o tą aukcję http://moto.allegro.pl/item719598082...owe_sklep.html
a wy mi pokażcie które wy mi polecacie;]
-
Nie wiem, co to za firma, ale cena jest wyjątkowo dobra. Żeby tylko się nie okazało, że po kilku tys. km będą do wymiany.
Natomiast co do gum stabilizatora przedniego to sprawa jest o tyle trudna, że przy tym jest dość sporo roboty bo trzeba opuszczać belkę żeby go wyjąć, a za to w warsztatach żądają 200-300 zł.
-
rozumiem no mówił ze dużo roboty przy tym. a mógł byś pokazać na allegro które ty polecasz mi te cześć ??
-
Trudno mi coś sugerować. Na forum najlepszą opinią cieszą się wahacze TRW, ale są niestety drogie. Natomiast co do gum stabilizatora to wszyscy na ogół polecają poliuretany - tylko uważaj, bo podobno stabilizatory były produkowane w dwóch średnicach, więc najpierw dokonaj pomiaru, a potem kupuj.
-
-
-
Kolego dolny dobry wahacz np. TRW to 350-400zł, górny ~170zł/szt nie czaruj się, zestaw z allegro to dziadostwo.