Jest to skan w pdf oryginalnej instrukcji do 156tki, model przed liftem :wink:
Cz. 1
Cz.2
Printable View
no fajnie fajnie sciagnolem to ale mi nie działa zawiera jakis błąd:(
Hmmm... :roll: u mnie dziala bez problemu.......
a jakego masz adobe readera?? ja otwieram przez 6.0 i jest wszystko ok.
A czy moze ktos dysponuje instrukcja po lifcie tego modelu, bo bylaby bardzo pomocna. Albo jakies namiary na link gdzie jest.
Jak cos to miirage@wp.pl
A może ktoś ma instrukcję serwisową do Alfy 156
ja znalazłem coś takiego http://roel.net/156/ - obraz płytki ISO do ściągnięcia
Nie jest zbyt dobra - ma błędy np. brak schematu do sterownika Motronic M2.10.4 pomimo wyboru odpowieniego modelu silnika i rocznika pokazuje schemat M1.5.5
Jedyne jaki plus z tej instrukcji - to język polski.
Znalazłem w necie linkt to ściągnięcia ePERA Fiata, w różnych językach, typową wersję DVD którą sprzedają na eBay oto link: http://www.orink.hu/eper20.nrg
mam problem z wyswietlaczem temperatury
a wystarczy zadzwonić do fiata porozmawiać z miłą panią i już po kilku dniach przychodzi przesyłka ze świeżutką instrukcją :D :D
Witajcie - jestem nowy i do tego 156 będę jeździł za kilka dni, niestety sprowadzona z Belgii więc ma instrukcję w dziwnych językach.
Czy może jednak ktoś ma instrukcję po angielsku lub polsku do 156 1,9JTD 16V SW. Rocznik 2003 ale jeszcze przed liftingiem, ale w środku wygląda nieco inaczej niż ta Alfa z instrucji, która jest załączona na forum. W środkowej konsoli (pod szybą, gdzie są nawiewy) jest duży wyświetlacz. Chodzi mi tak na prawdę właśnie o obsługę tego wyświetlacza czyli komputera i ewentualnie klimy. Chyba, że ktoś będzie tak miły i zeskanuje mi od siebie. Za całość się też nie pogniewam :-)
Komentatorom pouczającym o miłych paniach z Fiata i opcji search i google - z góry bardzo dziękuję za pomoc
:lol:
telefon (033)8135607
Super!!! Bardzo dziękuję - faktycznie bardzo miła obsługa i załatwiają bez problemu.Cytat:
Napisał adamodg
Tylko jedna uwaga - przekazali mi informację, że na razie jest to jeszcze bezpłatnie ale może się to niedługo zmienić.
Niestety nie jest tak pięknie. Instrukcje już im się skończyły i raczej więcej mieć nie będą, chyba, że będzie duże zapotrzebowanie to dodrukują.
Czy macie zatem jakieś inne pomysły jak zdobyć instrukcję polską?
u mnie działa super jak komus nie działa to napewno zle sciagał.
Witam wszystkich mam problem z zamkiem w drzwiach kierowcy w alfie 156 guzik mi nie odskakuje. Czy może wie ktoś co zrobi
Witam jestem nowy.za dwa dni będę śmigał ALFA 156 SW 2.4 JTD.już mało się nie zleje.To nie jest samochód to po prostu ALFA ROMEO :!: :!: Wszyscy znajomi namawiali mnie na te beznadziejne nazisto.............e auta typu passat,a4itd.jak wsiadłem do tej alfy to już wiedziałem że tojast to,a po małej przejażdżce musiałem ją mieć.jazda z takim silnikiem to lepsze niż sex.Ale cóż do kobiety instrukcji nie potrzebuję a do alfy tak ,bo jest po włosku.Więcmam prośbe czy ma ktoś instrukcję do AR156 po lifcie,a może ktoś ma jakiś programik żeby zmienić na polski komputer i nawigację/A wogóle jak obsługuje sie navi,bo nie mam zielonego pojęcia.pozdrawiam
Właśnie dostałem nowiutką instrukcję doAR156 sw po lifcie oryginał.Zadzwoniłem do Fiat Auto Poland w czwartek.Podałem im nr VIN i proszę.POLECAM :!:
Musze pochwalić FAP. Zgłaszałem zapotrzebowanie na instrukcję na początku grudnia. Potem było info, że już nie ma i nie będzie, a tu dzisiaj listonosz przyniósł elegancko zapakowaną (list polecony) piękną polską instrukcję. Przesłali bez upominania się!
Napisałem dziś rano maila do Fiata z prośbą o instrukcje i przed chwilą zadzwonili że już mi wysyłają :D
I proszę, ja również zadzwoniłem i bardzi miła pani przekzuje dane do centrali i wysyłają za pobraniem, ma to kosztować około 30-40 zł. Dzięki za ten numer :-)Cytat:
Napisał adamodg
I proszę, ja również zadzwoniłem i bardzi miła pani przekzuje dane do centrali i wysyłają za pobraniem, ma to kosztować około 30-40 zł. Dzięki za ten numer :-)Cytat:
Napisał adamodg
a wcześniej było za free :(
Mam instrukcję w pdf do 156 mogę przesłać
http://www.forum.alfaholicy.org/topi...-156-vt617.htm
patrz post pierwszy :idea:
Ok ale piszą że im nie działa więc zaproponowałem ;//
Ja jeszcze w lutym dostałem za friko.
Panowie zamawiałem instrukcje dokładnie 28 marca pod podanym wcześniej numerem telefonu i otrzymałem ją pocztą tydzień temu tj. 4 kwietnia... za darmo!! Nic nie płaciłem. Przyszła paczka ładnie opakowana dodatkowo z listem :D
A tak w ogóle jest możliwość również zamówienia instrukcji w każdej ASO ale to już jest płatne około 40-60 zł
Czesc
Kilka tygodni temu kupilem 156 SW 2,4 JTD. Instrukcje "obciagnolem" z netu ale z wersji jakiej starszawej. Niestety nie wystepowala wtedy kontrolka (nie ma tego w instrukcji) - zolta ostrzegawcza - na lewym zegarze, pod licznikiem kilometrow. Z obrysu wyglada jak jakis zbiornik. Z niemieckiej instrukcji odszyfrowalem ze jest to czujnik wody na filtrze paliwa. Juz 3 razy zapalila sie ta kontrolka ale natychmiast zgasla. Nie mam tego w mojej starej instrukcji. Z tad ma prosba. Jesli ktos ma ta kontrolke opisana - to prosze o slow kilka co na ten temat w instrukcji. A moze ktos mial taka sytuacje albo zna temat i wie co na to poradzic?
z gory dzieki
zadzwonilem na podany numer wczoraj instrukcja ma przyjsc do 10 dni jak poczta raczy ja doniesc.Instrukcje dalej wysylaja za darmo.
Ja wysłałem maila i byłem zdziwiony ze po trzech dniach zamiast odpowiedzi przyszedł listonosz z instrukcją :D Dodatkowo dołączony był list w którym mnie mocno przepraszali że do 155 nie mają już oryginału i zrobili ksero. Wyszedł opasły tom ale jest :mrgreen:
Witam, jak ktos ma sciagniete te instrukcje w PDF do 156 PRZED LIFTEM.
To bym poprosil o upload na speedyshare.com
(rapid mi nie dziala, nigdy nie dzialal i niechce zeby dzialal)
DZIEKI
Siemka ! Swojego czasu także szukałem instrukcji obsługi do mojej alfy 156 przed liftem i znalazłem warto napisać do fiata są razem z Alfą ( w moim przypadku napisałem do bielska-białej i po 3 dniach dostałem nowiuteńką instrukcje obsługi ) ale posiadam także coś takiego może Was zainteresuje ! Pozdro ! http://www.spangerum.com:7080/navi?C..._LANG=6&RMODE=
Instrukcje do ar 147 156 02r w góre opis navi
http://instrukcje.fiat.pl/index.html
W dalszym ciągu wysyłają za darmo, logujesz się na stronie alfa romeo i nawet za telefon nie płacisz:P
wyslali mi za darmo i nawet podziekowali mi ze sie zgosilem po instrukcje :)
Ale wszystko ok... a do roczniku 98 wyslali mi instrukcje do alfy po liftach... 30% sie nie zgadza.
Zadzwoniłem ostatnio na linię FAP. Na stronie www.fiat.pl znajduje się link na który wchodząc mozna pobrać wszystkie instrukcje do 147 oraz 156
http://instrukcje.fiat.pl/alfa_list.html
mam nadzieję że się wielu z Was przyda
czy ktoś moze wie jak wymienić żarówki zegarów w 156
u mnie ten link już niestety nie działaCytat:
Napisał Bartosz
aktualny: http://instrukcje.fiat.pl/index.php/listing/alfa
Hej,
Ja swoją instrukcję otrzymałem dzisiaj.
Pani na infolinii nie była pewna, czy jeszcze są drukowane wersje. Twierdziła, że dodrukowywanie zakończono, gdy na stronie pojawiły się PDFy. Ja się widocznie jeszcze załapałem :roll:
Super super
Napisałem maila do Fiat Auto Poland,podałem Im numer vin i po 5 dniach otrzymalem świeżutką i pachnącą instrukcję do mojej Alfinki:)Zupełnie za FRIKO!!!!!!!!!!! HURA
Musisz znaleźć opcję szukaj i tam wpisać wymianę żarówekCytat:
Napisał a59
a cz można gdzies znależc ksiązke w stylu "sma naprawiam" do alfy 156? wiem ze po polsku nie ma a po angielsku gdzies znajde?