PIKNIK ALFA ROMEO+WIELE ATRAKCJI ,
Ciężko jest z terminem dwu miesięcznym powiedzieć "tak" na 100%. Ja mam chęć przyjechać, a czas może też się znajdzie. Na dziś mówię "TAK"!!!
Printable View
PIKNIK ALFA ROMEO+WIELE ATRAKCJI ,
Ciężko jest z terminem dwu miesięcznym powiedzieć "tak" na 100%. Ja mam chęć przyjechać, a czas może też się znajdzie. Na dziś mówię "TAK"!!!
Radek rewlka pozdrawiam - pisze sie gdziekolwiek to bedzie!!!
SUPER!
Radziu okolice bielska to raczej bedzie poludniowa polska, a nie wschod... :)
Bede jechal po wakacjach na poludnie, jak zgra sie to ze zlotem to na 100% wpadne, moze nawet mame przywioze :D :D :D
A wiadomo juz chociaz w ktorym tygodniu wrzesnia to bedzie mozna zorganizowac?
Jak beda informacje odnosnie przyblizonego terminu to prosze o info... Mysle, ze najlepiej bylo by gdzies w polowie wrzesnia... Przynajmniej dla mnie :)
Hahahahahaha! Ja juz sie martwilem ze nie bedzie zlotu w wakacje! :) My z Agnieszka sie juz [piszemy!!!!!!!!!!!!!!
--------------------------------------------------------------------------------------------------------
Radziu i jeszcze mój brat ch7yba, bo ma na oku alfe 166 3 litry V6 z klima , skórą , piękny perłowy kameleon, + DVD z nawigacja!! Poza tym gdyby byl w Lublinie, chetnie służę noclegoem w Kraśniku - bo to 30 min drogi z LU. Byloby super, poza tym na nasze imprezy juz do końca będę śmigał )) A! Pozdro dla Was, czytałem recenzję zlotu hehehe Właśnie wróciłem z pracy i nie mialem kiedy dodać riposty!
Siemanko Radziu!!! :wink:
Widzę że wziąłeś się na poważnie za organizację zlotów- i bardzo fajnie.
Cieszę się że ten w Skrzynkach wypalił, że pogadaliśmy sobie. Było super!!!
Niestety nie wszyscy, którzy zapowiadali swój przyjazd na 100% pojawili się na zlocie dlatego myślę, że w przypadku takiej imprezy o której piszesz warto by wcześniej uiścić jakąś wpłatę w celu określenia swoich chęci.
Nie wyobrażam sobie takiej sytuacji że na zlot gdzie opłata wynosi 90 zł pojawia się 5 osób!
Taka wpłata zobowiązuje w jakiś sposób do podęcia ostatecznej decyzji.
Pozdrawiam Was czyli Ciebie i Gosię.
Witam
Jestem za.
Jestem z Radomia a więc mam niedaleko napiszcie coś o miejscu o terminie abym mógł sobie urlop zaplanować
--------------------------------------
Alfa Romeo 145 1.6 boxer
czarna Radom
Widzę, że Andrzej już się za nas zadeklarował. Mam tylko nadzieję, że w tym czasie nie wypadnie mi ani obrona, ani egzamin... Jak będzie blisko Kraśnika to zabieramy jeszcze ze sobą znajomych. A może dzięki temu dojdzie jeszcze jedna pasażerka (tylko tym razem AR 33) na forum :mrgreen:
Super sprawa-może być naprawdę rewelacyjnie,jestem chętny.Ale 90 zł. od autka czy osoby?
bardzo możliwe, że dam rade przyjechac, ale narazie nie jestem pewien na 100%
Radziu stary juz rób liste a mnie dawaj na szczyt:D:DNo i oczywiscie mojego Wujasa:D:DJakbys potrzebował pomocy w czyms to chetnie pomoge tak jak Ty pomogłeś mi przyjezdzam na sto procent
U mnie sytuacja wyglada podobnie...
Musze wiedziec wczesniej konkretny termin, zeby nie bylo jak w Skrzynkach (ze przyjechalem za pozno, bo mnie egzaminy przytrzymaly).
Koszta 90 zl za dobrze zorganizowana impreze sa do przejecia.
Jak na dzisiaj to jestem zadeklarowany na 100% i jesli bedzie trzeba jakiejs zaliczki to tez nie bedzie to problemem.
Tak wiec czekam na konkretny termin.
Pozdrawiam Alfaholikow. :mrgreen:
Jeśli będą to okolice Bielska to mnie można liczyć na bank.Cytat:
Napisał radek155
Jako, że pochodzę z Bielska to być może się do czegoś przydam, podpowiem przy organizacji. Mniej więcej mam rozeznanie w terenie.
Możesz coś więcej sprecyzować, jaki charakter ma mieć patronat Alfa Romeo :?:
Kto by to w ogóle organizował :?:
Coś więcej na temat za co trzeba zapłacić aż 90 zeta :?:
Jeśli chodzi o dodatkowe ekipy, to rzuce tematem na forum na www.alfaromeo.pl
Tam jest kilka osób z okolic Bielska, ze Śląska więc może i to forum dorzuciłoby swoje trzy grosze ..znaczy Alfy :D
Na dzien dzisiejszy sie pisze na taki zlocik ale ze roznie to w zyciu bywa wiec konkretna odpowiedz dam po poznadniu daty.
...chciałam tylko tak filozoficznie wszystkim Państwu przypomnieć ;-) że tak naprawdę, to nie miejsca, konkursy ani nawet ilość uczestników, ma kluczowe znaczenie ale ludzie. Najlepszym przykładem może być grupa z Pomorza... ładnie ustawione auta, flagi... i idąc dalej tym tropem, żeby spotkania i zloty były coraz lepsze, grupa musi się znać i szanować.
...do dziś z wielu powodów wspominam spotkanie/zlot w Borkach, który był wybitnym spontanem, a jednak przyczyny obiektywne sprawiły, że nigdy więcej nie udało się wskrzesić tamtego ducha i zwołać kolejne zgromaszenie, no cóż - ja żałuję ale postawiłam też diagnozę, naprawdę nie miejsca lecz ludzie i to z szacunkiem dla wszystkich...
..pisze sie...koniec sierpnia i poczatek wrzesniesiedze na bank w Krakowie, wiec do Bielska wpadne:)
..tez moge pomoc przy organizacji- to w koncu moje strony:))
Bielsko Biała......kurcze przez cala Polske bym musial jechac... z checia bym wpadl, ale ta odleglosc mnie boli troche. Na 50% sie pisze. Moze gdzie wyjade na ten czas, wiec nie wpisuje sie na bank.
No i ja jestem na 100% :D, jakby mnie miało nie być jak jestem z Bielska :shock:
Do bielska mam 40km na zlocie jeszcze nie byłem więc będę na 99,9%
... mimo wszystko nie ładnie posty kasować, odczuwam teraz dyskomfort :evil: mam nadzieję, że to się zmieni w ciągu najbliższych dwóch miesięcy...Cytat:
Napisał radek155
jeśli będę w kraju (a wszystko wskazuje, że będę) to zgłaszam się wraz z moją srebrną bellcią + jakieś osoby towarzyszące z resorakami w kieszeniach ;-)
AAAAAAAAAAAAAAAAAA no i Camel też bedzie na 100%
:mrgreen: Witam wszystkich Alfistów. :mrgreen:
Jestem członkiem Klubu Alfa Pomorze, widzę że kroi się nastepny Zlocik.
U nas wszyscy za, ale musimy wiedzieć co tam będzie.
Do Bielska mamy 640 km, więc nie mam ochoty jechać tam by napić się piwa.
Piszecie o atrakcjach, ale jakich, co tam będzie, koszt 70-120 za osobę?
Robimy jeszcze w lipcu spota lokalnego i wtedy ewentualnie o tym pogadamy.
Podajcie najpierw dokładniejsze informacje, a nie pytajcie od razu kto przyjedzie.
pozdr
jestem na 100%,oczywiscie nie sam
Już (na szczęście :wink: ) kończę wóz i będę za 100%. Także proszę mnie wpisać na listę jako pewniaka :mrgreen:
Potwierdzam i pozdrawiam :DCytat:
Napisał rigobert
PS. Sądzę, że te kilka osób, ze mną włącznie, zdeklaruje się w miarę konkretyzowania się propozycji.
wstepnie sie pisze jak bedzie mozliwosc sie poscigac :mrgreen: alw wszystko zalezy od terminu koszty sa do przyjecia
Mmmm..
To już wygląda zupełnie inaczej od początkowych lakonicznych newsów :DCytat:
INFORMACJA NA DZIEŃ 12.07.2006
Myślę, że te informacje pozwolą już na rzeczywiste przyciągnięcie kolejnych kilkunastu alfistów.
Plan jak na 2 m-ce przed , wygląda conajmniej przyzwoicie.
Rafał jeśli Ty to sam wszystko załatwiasz to każdy na zlocie powinien Ci przynajmniej raz buty wypucować.. 8)Cytat:
Napisał radek155
Czyli nocleg nie będzie na Błoniach tylko w innym miejscu :?:Cytat:
Napisał radek155
Ogólnie fajne pomysły. Tylko czy będzie nas stać na paint balla :?: Na zlocie w Nałęczowie też mieliśmy zamiar się w to pobawić, ale powiedzieli nam, że taka impreza kosztowałaby ponad 100zeta od osoby.. :shock:Cytat:
Napisał radek155
Z atrakcji "na miejscu" to na Błoniach jest też asfaltowe boisko z 4 koszami i bramkami, więc jeśli byliby chętni to można by jakiegoś mecza zagrać.
Myśle, że skoro to zlot Alfistów to nie może się obyć bez takich zawodów jak np. "rzut wariatorem" itp :lol:
Może np. do celu, albo powiesimy pasek rozrządu i w niego będziemy celować. Myślę, że takie typowo alfowskie zabawy mogłyby dodać niezłego kolorytu.
Czesc wszystkim ja niestety sie wypisuje z listy z przyczyn bardzo przyziemnych obliczyłem koszty podrozy i pobytu na owym pikniku i niestety stwierdzilem ze nie bedzie mnie stac na Taki wyjazd paliwo plus pobyt plus inne koszta zwiazane jest to po prostu troche daleko dla mnie pewnie bede załował ale niestety.
Witam ,
Z Pomorza wybiera się na pewno grupka osób ale jeszcze nie wiadomo jaka...
Na razie mam zadeklarowane 4 osoby...
Widze że jestem już na liście osób które jadą na zlot także do zobaczenia w bielsku.
Będę jeszcze pisał jak rozwija sie sytuacja na pomorzu.
pozdrowienia dla wszystkich
Witam.
Myślę,że z Wawy by przyjechało parę furek.Ja jak narazie jestem zadeklarowany na tak,a jak wyjdzie to zobaczymy,ale obiecuję,że dołożę wszelkich starań by być.
Super!!!
mam nadzieję ,że stolica dopisze!!!
ja mam takie pytanie, czy nocleg jest wliczony w opłatę za zlot ?
Mam również propozycję
Z tego co udało mi się wyczytac będzie możliwośc przejechania dystansu 1/4mili na fotelu pasażera w jakimś szybkim aucie. Ja osobiście zrezygnowałbym z tego pomysłu. Miałem okazję prowadzic już Kadeta GSI, który przyspiesza do setki w niecałe 6s cwartke pokonuje w czasie 14.3 i powiem Wam, że wrażenia nie są jakieś super. Moim zdaniem można z tego zrezygnowac aby zaoszczędzic pieniędzy, a w zamian dodac jakieś inne atrakcje. Wiele osób twierdzi, że Alfy super jeżdżą po zakrętach także dlaczego nie zronbic jakiegoś mini OESu. Sam na przełomie 2003-2005 roku zorganizowałem kilka takich imprez. Koszty takiej "zabawy" są naprawdę niskie (ot kilka opon lub pachołków + taśma) a zabawa super. Myślę, że obeszłoby się bez nagród ale jeśli są one wymagane to komplet pucharów (za trzy miejsca) kosztuje niecałe 150zł, cena zawiera wygrawerowanie tabliczek. Do zabezpieczenia trasy wystarczy garstka ludzi bo i prędkości nie będą zbyt duże. Jeśli będziemy uważali, że gdzieś można pojechac za szybko to wystarczy ustawic tam pachołek i już zmniejszamy prędkośc np. przed zakrętem.
Myśmy zawsze robili tak, że drukowaliśmy zestaw kart dla sędziów i karty drogowe dla startujących (z góry wiedzieliśmy ilu startujących możemy się spodziewac). Do tego dochodziły Dyplomy, które również nie są jakoś specjalnie drogie (raz szarpnęliśmy się również na puchary). Zloty zawsze były bezpłatne i cieszyły się sporym zainteresowaniem. Do pomiaru czasu służył najzwyklejszy stoper, meta start-stop. Jak widzicie koszty są naprawdę niewielkie a zabawa napewno sporo lepsza niż np. przejazd jakimś szybkim autem dystansu 402,5m
Imprezy były na tyle ciekawe, że pewnego dnia dostaliśmy propozycję zorganizowania czegoś takiego podczas Mistrzostw Polski Car Audio 2004. Fotki zamieszczam poniżej:
http://www.forum.alfaholicy.org/imag.../2006/07/6.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag.../2006/07/7.jpg
http://www.ktsw.vel.pl/zloty/rzeszow...s/DSCF0875.jpg
http://www.ktsw.vel.pl/zloty/rzeszow...s/DSCF0914.jpg
http://www.ktsw.vel.pl/zloty/rzeszow...s/DSCF1044.jpg
Co o tym wszystkim myślicie ?
Moim zdaniem lepiej zorganizowac coś takiego niż nudawe zawody na 1/4mili
Pozdrawiam :wink:
Piotr mam propozycje - temat rewelka zostawiam to tobie bo miejsce jest. i ty masz doswiedczenie w tej kwestii wiec chetnie ci pomoge odp!
Wezcie pod uwage ze niektorzy beda jechali z daleka i chca tam tez wrocic wiec sprawnosciowka jest oki jesli wymaga od kierowcy wiecej niz od samochodu (chyba zle to ujalem). Chodzi mi o to zeby nie tyrac samochodu (bo trzeba nim wrocic) a pokazac umiejetnosci kierowcy.
Pomysl z terenowka i quadem uwazam za trafiony w 100%, pokaze czy umiemy jezdzic tylko Alfa czy umiemy tez sie dostosowac do innych warunkow.
Piotr pisał o wyscigu- nie ma szans chyba że ktos załatwi sponsora na 30000zł- tyle to kosztuje w/g prawa ( zabezp. , ubezp , przyg. terenu)
W 2004 roku na tych placach jeździły też alfy:Cytat:
Napisał Piotr
http://www.forum.alfaholicy.org/imag.../2006/07/8.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag.../2006/07/9.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2006/07/10.jpg
dwie moje uwagi:
1. to nie wyscig z pełnym zabezpieczeniem a forma KJSu/kręciołka - porozmawiajcie z lokalnym automobilklubem - budżet powinien się zamknąć w kwocie kilkuset złotych (z obsluga sedziow, wynajeciem placu, dyplomami)
2. tak patrze na plan zlotu i jedna myśl mi się narzuca - troche mało ducha AR w tym zlocie alfsitów
jeśli jestes w stanie zrobic to w takich kosztach chetnie ci pomoge - jestem otwarty na propozycje - i wtedy dzieki tobie duch Alfy sie moze pojawi !!!
A prezesa PZ-MOTU znam osobiście P. Pytel- i od niego mam info o organizacji rajdów i odcinków specjalnych.
Apropo mamy zaproszenie on org. rajd wisły - ieliminacje do m . europy w dniach 15- 17 09 06 w Szczyrku. parking do dyspozycji !
Rafale - z tym Żarem, to tam chyba nie da się już wjechać na samą górę, przy lotnisku i dolnej stacji kolejki jest mało miejsca na zaparkowanie kilkudziesięciu aut.
ja mam osobiscie pozwolenie na wjzd na sama górę i takie załatwiam na czas zlotu dla wszystkich uczestników
To ja w takim razie się dopisuję do listy. Właściwie, jesteśmy zdecydowani na 100%, ale oczywiście nie można przewidzieć absolutnie wszystkiego. Więc, jeśli nie wydarzy się do tego czasu nic złego, to się zjawimy.