Serdecznie zapraszam do lektury aż 4 strony z dokładnym opisem, plusami, minusami i innymi rzeczami:D
Printable View
Serdecznie zapraszam do lektury aż 4 strony z dokładnym opisem, plusami, minusami i innymi rzeczami:D
Chyba dość uczciwie opisana - pomijając fakt nadwrażliwości na silnik V6 turbo :)
aktualny numer "Motoru" mamy rozumieć ?? :)
Moim zdaniem "Motor" to najbardziej obiektywne czasopismo motoryzacyjne na polskim rynku.
Przeczytałem ten artykuł! Jest dość ciekawy i wydaje się być uczciwym tylko,jak kolega powyżej zauważył zbyt oczywisty,zdecydowanie dla laików! Nas (a raczej Was,bo ja użytkuję Lancie Kappe ;) ) zainteresował by bardziej konkretny artykuł!
kupiłem przeczytałem i nic nowego się nie dowiedziałem. Cieszą coraz lepsze oceny modeli Alfy, 166 ocenili na 4 gwiazdki a więc polecany. Wymienione minusy to błahostki. Brakuje mi tylko szerszych informacji na temat wersji wyposażeniowych, dostępnych kolorów lub opinii użytkowników. Jedno zdanie z artykułu mi się spodobało:
Diesle-dla wszystkich, benzynowe-dla fanów Alfy
tak jest, tylko benzyna:)
zaraz sie znowu zacznie dyskusja na temat kto jest lepszy, ten co ma jtd czy v6 ...
Zeskanuj ktoś proszę to przeczytam chętnie :)
Kayrol,szlag człowieka trafia.. a potem prasa ma istniec i dzialać, skoro wszyscy skanują... żal ci niecałe dwa złote?? człowieku? Nie skanujcie mu.
A nie pomyślałeś ze poprostu gazety mogą być juz wykupione i nie ma ich w kioskach? ...
Może ktoś w kilku zdaniach napisać co jest w tym artykule i jakoś się do tego odnieść?
Potrzebne na alfanews.pl, jak ktoś chce to może sam dodać newsa, a jak nie to niech napisze tutaj, a ja dodam.
kup przeczytaj i opisz jak chcesz rozwijać kolejny serwis albo pogadaj z redakcją Motoru żeby podsyłali Ci artykuły do recenzji
najlepiej niech ktos zrobi ksero artykulu i wklei na forum
1,99 zl kosztuje Motor... i jest w kazdym salonie. Takiś biedny, Kayrol?
A mi się nie chce iść do kiosku. Na forum zawsze lądowały skany gazet, więc nie rozumiem skąd takie dziwne odpowiedzi na pytanie Sysunii i innych.
Testy AR166 można przeczytać w internecie, szkoda tych 10 minut spaceru i stania w kolejce jak można wpisać na google test Alfa Romeo 166.
Ja spytałem o streszczenie tylko po to, bo chciałem poinformować Alfisti, którzy nie korzystają z naszego fora, lub w ogóle nie korzystają z for. Zrobiłem to i tak: http://www.alfanews.pl/2009/10/alfa-...ygodniu-motor/
Jak będzie jeszcze jakiś artykuł w gazetach to dajcie znać. I tak go nie kupię, bo nie będę się przyczyniał do wycinania drzew, ale może kogoś to zainteresuje.
Spokojnie, chodzi o to, ze jesli w kioskach jest nowy numer gazety, mozna poczekac ze skanowaniem. Gazeta zyje tydzien. Potem jest nowa gazeta. Elegancko byloby skanowac wlasnie po tym okresie. Szanujmy prace innych, zyski itd. To kwestia etyki.
To, ze akurat mozna testy obejrzec w necie niczego nie zmienia. Nie wszystko z tego numeru jest w necie.
Warto zrozumieć, ze nasz kraj stanie sie normalnym krajem, kiedy zaczniemy szanowac interes innych, nie tylko swoj.
2zl szkoda? nie rozsmieszajcie mnie....wykupili wszytskie na swiecie? ja rozumiem jak to cos b ciezko dostepnego ale aktualny numer? no litosci...choc troche przyzwoitosci w tym zlodziejskim tradycja kraju...
chyba nadal nie rozumiecie ze ten artykuł za 2zł nie jest warty ani szukania ani czytania bo i tak się z niego nic nie dowiem nowego a wy coś mówicie o złodziejstwie - czasem żal na to forum wchodzić lub się odzywać
to odzywaj sie na poziomie, chciałeś skomentować art? to go sobie kup. Tyle. Nic sie nei dowiesz trudno, ale moze poszerzysz dolozysz sensowny komentarz. Nikt Cie nie posadza o zlodziejstwo, zlodziestwem byloby rozpowszechnianie tego materialu w tej formie.
pozatym oprócz artykułu o Alfie (który nie jest testem a opisem auta używanego) są porady dotyczące opon i felg oraz m.in. prezentacja całkiem fajnego Lexusa. nawet jak nie chce ktoś kupować to zawsze można podskoczyć do jakiegoś marketu na dział z prasą i rzucić okiem ;)
Zgadzam się w pełnej rozciągłości, a także z innymi wypowiedziami Amigasa w tym wątku. Szanując pracę i interes innych, szanujemy też swoją własną i własny interes. Zawsze może nas spotkać, to, że nam coś ukradną i rozpowszechnią. A wtedy nie będziemy już zadowoleni.
Ale w tym kraju - niestety nie uczy się, że czyjaś "myśl" (prawo autorskie) jest czyjąś własnością... i że dostęp do tej "myśli" kosztuje...
Trudno się z tym nie zgodzić, amigas.
kayrol jak dla Ciebie nie jest warty to go olej. Dla mnie komentarze w prasie nigdy nie będą wiarygodne. Potrzebujesz opinii na temat AR166 albo felg to lepiej popytać na forach, a nie Pana, który nie wiadomo czy w ogóle widział to auto :D
To powinno być mottem tego forum :D
Tak i ciekawi mnie, a propos waszego mówienia o czyjejś pracy ilu z was ma orginalne windowsy na swoich PC, używacie orginalne programy, sciągacie filmy z internetu, Mp3, piracje płyty w swoich CD radiach oraz auto-mapy prosto z torrentów.
HIPOKRYZJA i obłuda !!!
Już odpowiadam mam na kompie mac legalny soft mp3 kupuje przez iTunes gift cards filmy kupuje na wyprzedazach badz oglądam w kinie mam kupę freware softu a muze mam na legalnych cd ale towszystko prócz mp3 kosztuje wiecej niż 2 zł i slyzydluzej niż 1 comment nie?
Powinienes dostac warn za interpunkcję. Nic nie zrozumiałem - moge tylko pogratulować twojej rozrzutności. Daj chłopie spokój z tą gazetką, nie interesuje mnie nawet ten artykuł i nie chce go czytać.
pozdrawiam.
Czytałem artykuł i przyznam, że dla kogoś kto wie co nieco o alfach jest on po prostu nieciekawy, bo nic nowego nie wnosi. Za to myślę, że może przyczynić się do zwiększenia populacji alfistów, gdyż jest rzetelny i obiektywny.
A co do debaty na temat praw autorskich: wiecie, że nowa płyta Mandaryny jest tak dobra, że nikt jej nie ściąga z internetu? :D
Artykuł nie jest zły,a w pewnym momencie nawet mnie rozbawił-chodzi o średnie spalanie jednostki trzylitrowej.20l./100km?To musi być niezła jazda po mieście, a może raczej "orka".
widze ze sie tu sami z miasta znalezli panowie z wielkich metropolii. ok jutro pojade specjalnie 40 km do pierwszego najblizszego kiosku i kupie sobie ta gazete. taniej mnie to wyjdzie niz czekanie na zwyczajna zyczliwosc niektorych forumowiczow pseudo alfistow. to forum schodzi na psy.....kayrol co my tu robimy wogole??
przeciez jezdzisz 166, koszty nie powinny miec znaczenia zawieszenie remoncik 2k, auto prestizowe a nieprestizowe 40 km do kiosku nie mozna? przez tanio bo na rope ;) A co do rozrzutnosci. Nie wiem jak mnie nie stac na komputer to go nie kradne tylk owybieram tanszy, na tej zasadzie dobieram programy, nie stac mnie na 100% spelniajacy moje potrzebny platny biore okrojony freeware albo zbieram. To co rozrzutnosc czy kradniemy bo nam potrzeba? rozumiem jeszcze jakby to byly towary 1szej potrzeby, ale nie o takich tu mowimy. Interpunkcja, ok mozez miec racje, zglos post do warna, dla mnie no problem:)
a skoro nie interesuje artykul to po co ta hucpa o skanowanie?
a co do forum schodzacego na psy. Rozumiem, przenosimy do dzialu jak zaje...c radio ktore nam sie podoa? czy do dzialu prawdziwy alfista, czyli jak zdobyc za darmo cos co normalnie kosztuje kase? co tu ma zyczliwosc? zyczliwy kumpel zyczliwie ukradnie felgi z innego auta (takie ktore Ci sie podobaja) bo tak sobie alfisti pomagaja? chyba nie o to chodzi, zyczliwy tzn tez chyba uczciwy. Inna zyczliwosc to kradziez:) przynajmniej ja tak to widze. a co fdo bycia na forum, no nie wiem, sami sobie odpowiedzcie
skoro zeskanowanie 2 stron z gazety jest twoim zdaniem kradzieza to jestes kolego co najmniej dziwny. Tysiace ludzi chwali sie na tym forum artykulami zeskanowanymi z gazety a jak ktos prosi o zeskanowanie to wielka afera. Wiec jak mam to rozumiec? Co ludzie ktorzy wklejaja tutaj artykuly z gazet sa zlodziejami? A moze chca sobie nabic liczbe postow? To jest polska mentalnosc jak ja mam to inny niech nie ma bo jak ja kupilem to niech inny tez kupi tak? Taka zasade preferujesz? Gratuluje.
Więc po co on tu siedzi? Jak coś mu strzeli w 75 to niech jedzie do ASO i buli, a nie pyta co to się mogło zepsuć, przecie wiedza KOSZTUJE !!
Grasz na nerwach wielu osobom, i zdziwisz sie jak Ci powiem ze kilka osób pisało do mnie PW wspierając mnie w tej " wymianie zdań "