Może ma tylko ze 100 kucy.
Witam wszystkich , mam taki problem ze swoją alfą: ze trzy miesiące temu wymieniłem przepływkę bo alfa nie chciała się wkręcać na obroty powyżej 4500, po wymianie wszystko wróciło do tego co być powinno, jednak nie cieszyłem się długo dobrymi osiągami alfy pewnego dnia jakieś trzy tygodnie po wymianie przepływki (boscha oczywiście) stojąc w korku usłyszałem jak alfa walneła w tłumnik, niebył to jakiś bardzo głośny wystrzał ale dosyć odczuwalny, i właśnie od tamtej pory alfa straciła jad! auto nie jest już tak szybkie jak przed wystrzałem, jedynie co zauważyłem to że ten siatkowy odcinek tłumnika jest luźny i się obraca wydaje mi się że on powinien być nieruchomy, co wy otym sądzicie może ktoś z was miał taki przypadek jak ja bo szukałem na forum ale jakoś nic nie znalazłem podobnego, dodam jeszcze że niewiem czy pomiędzy siatką a tłumnikiem jest nieszczelność i czy tamtędy uciekają spaliny bo nie sprawdzałem, czy taka nieszczelność może mieć wpływ na osiągi silnika? za rady z góry dziękuję. Pozdrawiam:)