2.4 JTD MR04 Gaśnie podczas jazdy!
Hej, witam Was wszystkich.
Mam wielki problem z silnikiem 2.4 JTD w mojej 166. Rocznik 2006, kupiona miesiąc temu od polskiego klienta z polskiego salonu.
Silnik gaśnie podczas jazdy. Raz zgasł podczas hamowania przed światłami, ale cztery razy przy przyspieszaniu, podczas wyprzedzania. Examiner wykazał błąd: "P2295 Ciśn. Paliwa (regulat. wyjscie pompy wys. cisn. lub rurka) przerywany. Cisnienie zbyt wysokie"
Początkowo w serwisie zalecono zatankowanie innego paliwa i jeśli problem się powtórzy, to zwrócić się z powrotem na wymianę regulatora ciśnienia paliwa. Problem się powtórzył, regulator wymieniono, chłopaki z serwisu zainkasowali 1200 złotych.
Problem w tym, że po kilku dniach sytuacja się powtórzyła. Wyprzedzałem dzisiaj kolumnę samochodów i silnik zgasł na lewym pasie!Nie muszę wspominać, że to niebezpieczne i frustrujące.
Bardzo proszę o porady, sugestie i pomoc. Macie może jakieś myśli odnośnie tej sytuacji?
Dzięki z góry!
gasniecie podczas wyprzedzania
Witam mam 156 1.9JTD mam taki sam problem podczas wyprzedzania alfa gasnie, jak silnik dostanie obciążenia (4osoby w acie) jest efekt tak jakby dostawała za mało paliwa silnik gasnie, strasznie mnie to denerwuje panowie pomórzcie co to moze byc nie oddam auta do warsztatu do tak zwanych WYMIENIACZY którzy wymieniaja wszystko pokoleji az trafia na przyczyne. Czy to moze byc pompka w baku? po kilku razach właczenai i wyłaczenai zapłonu auto zapala z góry dziekuje