Witam czy da się wogóle kupic spinki do progów poza serwisem Alfy?? U mnie w okolicy zaden sklep z częściami niema. Może pasuja od innej Alfy? Dzięki z góry za odpowiedz.
Printable View
Witam czy da się wogóle kupic spinki do progów poza serwisem Alfy?? U mnie w okolicy zaden sklep z częściami niema. Może pasuja od innej Alfy? Dzięki z góry za odpowiedz.
Po pierwsze, jakie progi, a po drugie które spinki?
niewiem jak ma określic jakie to pogi....może to pomoze :) rok pordukcji auta 2002 silnik 2.5 v6, chodzi mi o progi boczne..one sa przymocowane przy pomocy plastikowych spinek, mam duzy problem z ich kupnem.
tez mi z jednej strony próg sie trzyma tylko na kilku i musze pare dokupić, pewnie dostępne tylko w ASO
dzwoniłem do alfy powiedzieli, że na próg przypada 8 spinek...koszt jednej to 5zł więc cena jest ok :) sprowadzą na zamówienie
chodzi o progi zewnętrzne....żaden sklep niema ich na stanie albo sznowni sprzedawcy nie wiedzą które mogą pasowac poza oryginalnymi.
Ja też potrzebuję więc jutro się dowiem jak sprawa wygląda w ASO Carserwis w Wawie
sieeeema!podlacze sie do tematu!tez mam z tym problem...pare zerwanych i denerwuje to strasznie...w sumie to dryndne jutro do ASO u mnie i tez napisze co i jak!pozdrooo
też to przerabiałem tylko że są spinki lewe i prawe
Bylem w ASO. Faktycznie pakowane po 10szt. Są na stronę lewą i prawą. Koszt 50zl. Ja potrzebuje 2szt z lewej strony. Może są inni chętni ? Bo to małe pieniądze ale po co mi 10 szt ?
Witam nie ma takiej opcji ze musisz kupic cale opakowanie mozesz kupic ilosciowo ile chcesz. Jak chcesz 1 szt to musza Ci ja sprzedac.
Teoretycznie tak, powinni sprzedać jedną sztukę, praktycznie to pewnie zamawiając mają zablokowaną minimalną ilość 10 i dlatego chcą wepchnąć żeby im na półce się nie poniewierały pojedyncze sztuki.
Może komuś się przyda, bo czasami ciężko się rozmawia z....
numery: 60613413 strona prawa 60621555 strona lewa.
a ja dzis w alfie we wrocku zamówiełem sobie 16 sztuk - czyli 2 komplety - na próg wchodzi 8 spinek i fakt ze są lewe i prawe spinki....natomiat jak bym chciał to by mi nawet 3 sztuki sprowadził bez problemu. Zapłaciłem za 2 komplety 80zł
A jak jest z dostepnoscia tych spinek w ASO? Dlugo trzeba czekac?
U mnie powiedzieli jeden dzień. A będziesz zamawiał ? Może weźmiesz dla mnie 2 szt ? Strona LEWA (kierowcy)
jutro rano na telefon bede zamawial. Nie ma sprawy. Wezme i wystawie na Allegro:)
Spoko to czekam
sieeeema!a powiedzcie mi jedno...bo mam polamanych tylko 6!!!ale czy jak bede sciagal nie polamie nastepnych...czy jakos schodza????
Spinki do 166 są prawe i lewe kupno tylko w ASO 8 szt na stronę odkręca się dwie śruby na skraju progów i ciągnie się je do przodu i progi schodzą . do montażu są niezbędne dwie osoby .
a kotlet to naprawdę nieświeży:)
To teraz ja odgrzeje kotleta:)
miał by ktoś te spinki do progów??..
w ubiegłym tygodniu robiłem konserwacje dla cukiereczka i przy montażu prawego progu dwie spinki poszły w pi... obleciałem wszystkie sklepy i nic a teraz patrze że nie tylko ja mam ten problem
szczerze powiem, że mam ale nie odsprzedam z prostego powodu jeden mechanik idiota i trzeba znowu kupować komplecik
Odgrzeję i przy okazji zapytam, może ktoś ma zdjęcie jak wygląda taka spinka ?
- - - Updated - - -
Jeszcze jakby ktoś znał wymiary to byłoby ekstra :)
Pytam, ponieważ jest tyle produkowanych spinek, że rozmiarowo na pewno powinno coś się dobrać.
Płacić w ASO 100zł za trochę plastiku ? Chyba ich pogięło !
U mnie w ASO w Kielcach mają na sztuki ;) Więc mogę ewentualnie pomóc w zakupie/kupić i wysłać.
Sam kupowałem ...stany w ASO to 4-6 na każdą ze stron. Możliwość ewentualnego zamówienia większej ilości i mimo tego sprzedaży na sztuki ;) ...ale swoją drogą to i tak za kawałek gównianego plastiku (ja kupiłem 8 lewych i 7 prawych) zapłaciłem coś koło... 75pln? Więc nie 100...
Nie no właśnie dlatego kupiłem 7 lewych i 8 prawych bo tyle mi było potrzebne... a przekąbinować raczej nic Ci się nie uda. Przynjamniej jak dla mnie to gra nie warta świeczki bo jak mam trzy godziny mysleć jeździć o 75pln... a nóż mi się uda zaoszczędzić 50 to ja jednak wolę kupić w ASO :P
A i żeby nie było że jestem leń... zanim wpadłem na pomysł żeby jechać po to do ASO (początki z alfą) to przejrzałem z kolegą w sklepie cały katalog jakiś spinek spineczek jakiejś polskiej firmy... i nic ;/
Witam, na jakich zatrzaskach trzymają sie te plastikowe nakładki progowe na progi, tzn tak wiem ze trzymaja sie na jakiś plastikach ale z tego co wiem to na czymś jeszcze może ktos pomoc?
Tu masz temat o spinkach progu. Czytałeś?
http://www.forum.alfaholicy.org/166/...kie_gdzie.html
czytałeś :) i sie dalej niedowiedziałem jakie ida tam śruby, mogłem w sumie niezakładać nowego tematu no ale jeżeli już założyłem... Kupiłem auto bez progów i niesttey nie wiem na czym sie jeszcze trzymają, tzn wiem juz ze na srubach tylko jakich?
Kupiłeś w ogóle bez progów??? Nie zdejmowałem tego nigdy ale pytasz o śruby to znaczy że w progach masz otwory gwintowane i nic? Wrzuć jakieś foto.
Prosta sprawa, progi trzymaja sie na 4 albo 5 - 10tkach z tego co pamietam. Do tego sa spinki 'krokodylki'. PRzy zdejmowaniu trzeba to pociagnac do siebie mocno. Przy zakladaniu jest troche wiecej roboty bo te spinki lubia wypadac i lamac sie przy wciskaniu. Progi powinny byc tez przymocowane od strony kola z tylu i przodu wkretami krotkimi. Generalnie mozna to zrobic nawet bez podnoszenia auta, albo podniesc tylko z jednej strony. Chyba jest to najprostsza rzecz do zrobienia w naszej Alfie. Calosc zdjecia z zalozeniem nie powinna przekroczyc 60 minut :) Tylni zderzak to tez proscizna. Gorzej jest juz z przednim niestety. Tutaj jest problem z odkreceniem jak to nigdy nie bylo zdejmowane.