Witam,
Wycieraczki szyby przedniej, w ustawieniu trybu czasowego, mają brzydką tendencję do skakania po przedniej szybie. W ustawieniach ruchu ciągłego chodzą bez problemów.
Ktoś z Was miał podobną przypadłość?
pzdr
Printable View
Witam,
Wycieraczki szyby przedniej, w ustawieniu trybu czasowego, mają brzydką tendencję do skakania po przedniej szybie. W ustawieniach ruchu ciągłego chodzą bez problemów.
Ktoś z Was miał podobną przypadłość?
pzdr
Poszukaj na forum bo było na 100%
Trzeba po prostu przeczyścić silniczek wycieraczek.
A Kolego w jakim modelu Ci sie to dzieje bo masz 2 w opisie.
Jesli w 146 to jest częsta usterka winnym jes silniczek wycieraczek a raczej smar który przedostaje sie do elementów odpowiedzialnych za "ruch" wycieraczki.
Użyj opcji szukaj jest to ładnie wytłumaczone ze zdjęciami jak usunąć ten problem.
Oj nie czepiaj sie :D
:)
wycieraczki skaczą mi w "małej" belli (146).
faktycznie wydawało mi się że gdzieś, kiedyś widziałem opis jak poradzić sobie z czymś takimś, ale jakoś nie udało mi się znowu tego znaleźć - jeśli więc ktoś pamięta co poradzić na tą usterkę, będę wdzięczny za podpowiedź.
http://www.alfaholicy.org/zrob-to-sa...cieraczek.html
Prosze tu masz link wszystko jest opisane
:)
popróbuję w weekend.
dzięki
U mnie przeczyszczenie silniczka pomogło.
Za skakanie odpowiedzialne są te styki poruszające się po okrągłej płytce metalowej (podczas przesuwania minimalnie tracą kontakt i prąd przestaje przepływać), ale nie pozostawiaj ich idealnie czystych po dogięciu, bo wtedy się szybciej styki zetrą i naprawa tego będzie trudna, a wycieraczki po jakimś czasie też zaczną skakać. Opis naprawy jest dobry i przydatny, ale powierzchnia styku tych dwóch elementów powinna być śliska, żeby uniknąć tego co napisałem wyżej. Pozdrawiam.
No a ja właśnie przeczyściłem silniczek i po hmm około 2 miesiącach znów występuje momentami skakanie wycieraczek...
Myśle że istotne jest usunięcie papierem ściernym okręgów które powstały od tarcia blaszek po tarczy.
Albo przyczyna może być inna, np pęknięta blaszka, która nie dociska do tarczy. Musisz kolego dostać silniczek i zobaczyć do środka
Koledzy problemem jest tylko i wyłącznie wydostający się smar. Nie trzeba nic przecierać papierem ściernym, wystarczy dobrze odtłuścić styki i zastosować uszczelkę (ja polecam oring dopasowany na wymiar, u mnie bardzo dobrze się sprawdził). Pozdrawiam.
Witam Panowie , ja oprócz skakania wycieraczek mam jeszcze taki problem ze nie mam czasówek , a jak załącze wycieraczki na tym szybkim trybie chodzenia to po wyłączeniu jeszcze chodzą tak od 2 do 5 min ?? ps. bedzie pasowal silniczek wycieraczek od fiata tipo?? dziekuje i pozdrawiam
ok , a ile jest tych przekazników tylko jeden ten przy bezpiecznikach czy są jeszcze jakies inne te przekazniki czy sterowniki??? pozdrawiam