Witam,z racji tego ze pracuje nad lepszymi osiągami swojego silniczka postanowiłem zamówić lepsza uszczelkę,i gościu przysłał mi uszczelkę obłożona blacha miedziana,co o tym sadzicie,będzie lepsza od zwykłej?
Printable View
Witam,z racji tego ze pracuje nad lepszymi osiągami swojego silniczka postanowiłem zamówić lepsza uszczelkę,i gościu przysłał mi uszczelkę obłożona blacha miedziana,co o tym sadzicie,będzie lepsza od zwykłej?
Podobny patent miałem zrobiony w guliettcie tylko na kolektor ssący. Pod głowice raczej sie nie sprawdzi ze względu na dociąganie głowicy i nie wydaje mi sie żeby uszczelka pod głowicę miała coś wspólnego z mocą i to jeszcze w Td to juz całkowita pomyłka
Chodzi o to ze jak podniosę ciśnienie doładowania to mi zwykła wydmuchuje i dlatego postanowiłem skombinować lepsza,a dlaczego ma byc problem przy dokręcaniu?
Blacha miedziana zabezpiecza przed przepaleniem uszczelki a w każdej uszczelce głowicy sa metalowe pierścienie na cylindry i są tak samo wytrzymałe jak cała uszczelka z miedzi. Podnosząc cisnienie doładowania zwróć uwagę raczej na zawory i pierścienie tłoków niż na samą uszczelkę.
To czyli da rade ta uszczelka? A dlaczego na zawory zwrocic uwage?
Mogą nie wytrzymać i jak przy każdym silniku Turbo muszą być odpowiednio dobrane. Masz parcie na eksperymenty to spróbuj czy ta uszczelka do rade i czy ona sie sprawdzi. W silnikach TD chyba grubośc uszczelki ma bardzo istotne znaczenie a czy ona jest odpowiednia ?
Ale przeciez ten silnik fabrycznie ma turbo,chodzi tylko o wieksze cisnienie doladowania,coś jak chip w jtd
Co innego jest zwiekszenie ciśnienia doładowania a czym innym jest kombinowanie przy mapach wtrysku paliwa
Ale jak robia chipa to zwiekszaja cisnienie doladowania i proporcjonalnie paliwo do tego i w gruncie rzeczy to jest to samo tylko ze w nowszych silnikach za wszystko odpowiada komputer a w starszych dieslach srubki i kazdy silnik ma jakis zapas ktory mozna wykozystac
Uważasz że silnik Td w 155 jest nowoczesną konstrukcją ? inaczej to wygląda w silnikach JTD
Nie uwazam ze jest nowszy,chodziło mi ze jtd jest nowszy,nikt nigdzie na zadnym innym forum przy modzeniu w td nie pisze o przerabiany zaworów czy czymś takim tylko grunt to uszczelka pod glowica np do golfow 1.6td zakladaja stalowe od 1.9 tdi i bez problemu osiagaja moce rzedu 150koni,i dlatego ja dorobilem sobie uszczelke i chcialem zasiegnac opini czy bedzie ok bo malokto cos pisze o miedzianej,tylko oto mi chodzi
Napisałem że nie ma to wpływu na taką przeróbkę.Zamiast uszczelki poleci co innego jesli silnik będzie sie przegrzewał
Te silniki tak szybko sie nie przegrzeja,wrecz sa podatne na takie przerobki,maja natrysk oleju na tloki,chlodnice oleju i ogolnie wydajny uklad chlodzenia,pozatym sa wskazniki do monitorowania temp spalin oleju czy cisnienia turbo
Więc po co ta uszczelka ? Silnik w 75 Turbo miał te same elementy chłodzenia a mimo to się przegrzewał przy ostrym traktowaniu.Miałeś juz problemy z uszczelką głowicy?
Przy wiekszym cisnieniu wydmuchuje mi uszczelke i kompresja idzie do ukl chlodzenia,i nie zapominajmy ze benzyna ma wieksza temperature spalania,o ile sie nie myle to wolnossaca benzyna ma wieksza temp w kolektorze wydechowym niz doladowany diesel
a głowice miałes planowaną ?
Jasne ze tak,ale z tego co czytalem na innych forach to tak sie dzieje i dlatego trzeba mocniejsza uszczelke bo ten zwykly kregielit nie daje rady,duzo jest o tym napisane na forum vw,jak to wszystko zloze do kupy to wysle Tobie filmik i zobaczysz jak sie auto zbiera po takich zabiegach
OK chętnie zobaczę. Pisałes że zakładają do 1.6 z 1.9 td to one maja takie same średnicę cylindrów?
w 1.9tdi są większe ale w niczym to nie przeszkadza,poza tym nie jest to jakaś kolosalna różnica
He dziwne kombinacje. Z tego co wiem 2 td w 155 ma 13.5s do setki ile bedzie miała Twoja po chipie?
To nie jest chip,tu w grę wchodzi tylko mechanika,srubki i jeszcze raz srubki,teraz mam w granicy 10s ale to nie ostatnie slowo poniewaz szukam wiekszej pompy wtryskowej bo z mojej to już prawie maks co moze byc,kiedys jak jechalem po autostradzie to 156 po lifcie 1,9 jtd nie mogla mnie wziac,to many nie wierzyl ze mam 1.9td:)
To jak chcesz zwiekszyć doładowanie przez wymiane na większą Turbinę?
Nietrzeba wymieniac,mozna na tej zwiekszyc,a z jednej strony to turbo jest dobre a z drugiej za male,gdzies na necie widzialem jak many w golfie 2 mial wstawione turbo HOLSET z jakies wiekszej ciezarowki to maks moment obrotowy mial przy cos kolo 4 tys obrotow i to w dieslu