j/w ...
Printable View
j/w ...
Pod kierownica odkręcasz śrubę dużą i otwierasz klapke i tam w górnym rogu pod nakładką jest gniazdo OBD2. http://www.forum.alfaholicy.org/imag...009/12/168.jpg
Analogicznie w 156 jest również w tym samym miejscu?
......
.....
..........
..........
WIĘCEJ SZCZEGÓŁÓW proszę :D No bardzo mnie interesuje w jaki sposób to zrobiłes dokładnie na własną rękę :) ile udało ci się wytargać KM i NM ? Fajnie było by,gdybyś podleciał do jakiegoś fachowca i sprawdził czy dobrze dobrałeś parametry. Skąd czerpałeś wiedzę ? Ile miałeś seryjnie KM ? Długo będziesz jeździł na tym modzie ? i czy w przypadku ewentualnych problemów można przywrócić parametry "domyślne" bez większych komplikacji ?
.........
.....
.........
.....
..........
..........
.....
.....
..........
Podziękować :) Przyda się.
..........
TS silnikiem stulecia
.........
....
..............
.....
Zakładam że nie tylko ja ale powiem wam, że temat bardzo interesujący. Kayrol oglądałem twój filmik na youtube i mógłbyś wrzucić coś więcej :D
Czyli wychodzi na to że jakie to są koszta żeby wczytać te mapy ? A jak to się ma do spalania ?
..........
....
Pytanie prośba : Możecie odpisać to krok po kroku :) co trzeba jaki kabel jaki program + ewentualne linki . Wiecie taki gotowiec i wtedy bedzie łatwiej alfistom z tego kozystac :)
....
Witam. Czy interfejs Galletto 1260 nie będzie bardziej bezpieczny? Niby w razie błędnego(awaria sterownik itp.) wgrania tym interfejsem idzie wgrać ponownie soft.
Także jestem jak najbardziej za gmeraniem w softcie, tylko warto wcześniej dowiedzieć się co i jakie mody w silniku zmieniają a nie wgrywać coś o czym nic się nie wie.
Tym bardziej jak już nawet się podstaw nie zna i prosi o wytłumaczenie tego czy tamtego.
Panowie tanie chipowanie może kosztować remont silnika.
Wszystkim zapaleńcom najlepszego.
Ps mapy te są dostępne na necie od długiego czasu za free i jakoś większość wybiera sprawdzone chipowanie za 1500 zł lub więcej.
Cudów nie ma. Inne mapy, hamownia, strojenie, który z Panów podnieconych tymi mapami to robił.
Żaden.
W parę minut takich map stworzę kilkanaście i wypuszczę w net, także wgrywać i cieszyć się mocą, na km. parę.......
Słuchajcie. Na dzień dobry każdy z chłopaków powiedział że nie bierze odpowiedzialności. Chcesz gmeraj nie to nie.
Ja ich i tak podziwiam za odwagę że właśnie nie bali się spróbować i zrobili to sami. Może i macie racje z tą hamownią, testami itd a może właśnie nie bo to tylko dodatki i otoczka dla cwaniaków którzy biorą być może za wgranie takich samych map od ludzi 1500zł.
Wychodzi na to że samo wgranie wygląda jak wgranie nowego softu do telefonu. Dopóki można ten proces odwrócić chyba nie ma się czego bać.
Sam chciałbym tak zrobić ale mam teraz inne priorytety jeśli chodzi o auto a nie chce później tylko żerować na czyjejś pracy. Pozdro dla zapaleńców
Dobrze że zdążyłem przeczytać ten temat bo jak widzę jakaś cenzura tu panuje....