Witam, czy ktoś z ego forum posiada alfe romeo 90? pytam ponieważ mógłbym pomóc z częściami do których aktualnie mam dostęp. A wiem że strasznie ciężko odnaleźć właścicieli alfy 90 a w dziale bazar(części) rzadko pewnie zaglądacie.
Printable View
Witam, czy ktoś z ego forum posiada alfe romeo 90? pytam ponieważ mógłbym pomóc z częściami do których aktualnie mam dostęp. A wiem że strasznie ciężko odnaleźć właścicieli alfy 90 a w dziale bazar(części) rzadko pewnie zaglądacie.
Witam, ja mam alfe 90, co pan posiada do tego auta?
napisz do niego na gg (jak sie nei da napsiz do mnei dam Ci) rozbieral chyba jedna napewno na czesci cala
Potrzebuje licznika elektronicznego {zestawu wskazników}i klosza prawego kierunkowskazu do Alfa Romeo90 .
odezwij sie do uzytkownika Wujo on ma zegarki napewno, ps, skad ta 90ka? Radom?
Tak zabrałem ja od tego gościa i ratuje.
na ilu w koncu stanelo?
---------- Post added at 22:12 ---------- Previous post was at 22:12 ----------
wejdz na alfa90 register tam jest sporo czesci
Wiesz co kupiłem auto za 2tys zł,ona dalej by tam stała ,ale kiedys jak kupowałem w Radomiu Lancie Thema to ogladałem także ta Alfę ,była wtedy w pełni sił,szkoda mi jej sie zrobiło ,a poniewaz mój dobry kolega i fanatyk Alfa Gerard z Radomia, znał gościa od 90tki,to mi ja namierzył i wystawił.Jej poprzedni właściciel olał ja juz ,więc była skazana na smierc.
jak podloga? jak ogladalem byla rozpcza tak jak progi wew .... generalnei padla tez diagnoza na lekko przytarty silnik
Wyjąłem srodek i miłe zaskoczenie,podłoga jak najbardziej ok,jedynie miejsca do podnoszenia ,tam sa dziury,oraz mocowanie pasów bezpieczeństwa,poza tym bagaznik kiepski ,w szczególności wnęka koła zapasowego,progi= lewy bdb,zarówno w środku jak i na zewnatrz,prawy jest kiepski w miejscach mocowanie listew progowych,tam wyleciały dziury,poza tym w srodku zupełnie zdrowy,słabe tez zakończenia progów w tylnych nadkolach.Silnik lata ,normalnie jezdziłem autem,jednak woda dostaje sie do oleju,auto uratowało to,ze od czasu sprowadzenia tj,w roku 1997 jezdziło moze przez rok,nawet nie zostało przyzwoicie zarejestrowane,nadal posiada niemiecki edokumenty.
a nie była tam walnięta uszczelka pod głowica??
Tak jest walnieta ,silnik idzie w mak,ale krótka runde odbyłem.
Znam tą twoją 90 i miałem nawet swego czasu ochotę żeby ją kupić ale jak była sprawna i silnik nie był rupieciem to gościo raz chciał 4 raz 5 koła i odpusciłem. Z tego co kolega z nim rozmawiał to będziesz miał większy kłopot z silnikiem bo go nie raz przegrzał .
Andrzeju a zdj 90ek o ktorych kiedys pisales?
Ma je mój kolega. Stoją sobie spokojnie . Mechanika jest ok ale blacha do remontu
a zdj?:>
A po co Ci zdjęcia... prędzej Cię zniechęcą ;)
Nie mysle że bedzie aż tak żle,ciśnienie oleju i na cylindrach jest bardzo dobre,poza tym i tak rozbieram silnik i robie go od podstaw,a druga opcja to mam silnik 3.0v6 z lancii thema,po 120tys.km.Jezeli będzie pasował to go zamontuje w 90tce.
Witam
Sprzedam tylne lampy oraz elektryczne lusterka do Alfy 90. mam jeszcze chromowana listwe(długa) na tylny zderzak.
Oto linki do tych przedmiotow.
http://allegro.pl/alfa-romeo-90-lamp...078878698.html
http://allegro.pl/alfa-romeo-90-elek...078878873.html.
Pozdrawiam
Kolego z tego co pamietam to sa części ,które miał mi dołożyc człowiek,który sprzedał mi auto,jak domniemam to Twój ojciec,więc coś tu jest nie tak,miał dac znać jak je niby odnajdzie.Okazuje sie ,że sie odnalazły i sa na allegro,więc pytam jak to jest ,ja kupiłem auto z obiecanymi częściami?
Dobre, dobre :D
Cos kolega długo nie odpowiada,chyba sam niezłą gafe strzelił i teraz mu głupio.Jednak tematu nie odpuszcze .
Ja rano sie budze a auta ( niby mojego) pod domem nie ma :) niby stoi u znajomego na dzialce. Taka niespodzianka na dobry poczatek dnia:). Gdyby Pan nie napisal na forum ze kupil Pan ta Alfe, pewnie do dzis bym myslal ze stoi u znajomego :):) Mam nadzieje ze chociaz u Pana ta Alfa odzyje, po tym jak ze swiezego ( mozna powiedziec idealnego) samochodu, skonczyla wrastajac sie w parking, przez zaniedbanie pewnego Pana. A co do czesci to zgadza sie to sa te czesci, ale jesli ktos (ojciec) robi mnie w balona , to ja jego tez. A z czesci zostalo mi tylko elektryczne lusterko. Pozdrawiam i czekam na zdjecia odremontowanej Pszczólki :)
No to swietnie ,kolejny wykret w stylu taty ,ciekawe kto tu kogo robi w balona,bez urazy ,teraz wiem z kim mam do czynienia.
To niestety nie wykret tylko smutna prawda, i ma Pan racje z tym z kim ma Pan do czynienia, tylko ze tym kims nie jestem ja. Ja tylko zaluje ze dobrowolnie oddalem miesiac wczesniej dokumenty i kluczyki bo niby cos bylo do sprawdzenia. Ja nie mam zadnych pretensji, kupil pan auto w swietle prawa i jedyne co moge zrobic to jesli kiedys spotkamy sie na jakims zlocie, to moge Pana po prosic zeby mi Pan pozwolil w niej usiasc i po podziwiac ja jak juz jest odrestaurowana. Ja o te 200 zl sie nie wzbogacilem , bo ledwo mi na olej i filtr do motocykla starczylo, ale ten co Panu sprzedal niech sie teraz wstydzi. I jeszcze raz pozdrawiam. Jesli nie ma Pan nic przeciwko, to chetnie obejrzalbym zdjecia z procesu restaurowania Pszczolki i efektu koncowego, jesli ma Pan ochote wyslac zdjecia , oto moj adres e-mail: alfa9026@wp.pl
Tak wygladala kilka dni po przyprowadzeniu. Aż żal d... sciska jak zostala zaniedbana
Załącznik 49252
Ale jaja :) :) :) :)... przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać. Jak mam kulawy dzień to czytam kolejny raz tematy o tej 90 i od razu mi się nastrój poprawia. Młody człowieku ukryty pod "ALFA90" nie wychodź z roli do końca. Z tego co pamiętam już raz Cię tu Tato, czyli sprawca tego zamieszania, ratował z opresji więc może i tym razem odstąpisz na chwilę klawkę i sam wyjaśni dla czego tak się stało. Pozdro dal Taty :)
To niech sobie załozy konto tutaj i niech sie tłumaczy, gdyz nie mieszka ze mna. Ja napisalem tak jak bylo, a czy ktos w to wierzy czy nie, to nie moj problem.
Ja to auto znam prawie od poczatku jej kariery w Polsce ,ogladałem ja podczas kupna Lancii Thema w Radomiu ,która kupiłem w 2001r,ojciec Twój wtedy pokazywał mi to auto,więc widze i wiem co z nim uczynił,ja dam mu drugie zycie.Dobrze ,ze mój znajomy, tez z Radomia dał mi cynka, ze to auto ginie,tylko dlatego je kupiłem.
Nawet wiem ktory znajomy, bo znam go bardzo długo. Licze ze pochwali się Pan zdjeciami Pszczolki, podczas remontu i po:)
Podepnę się do tematu ale w innej kwestii. Czy zgodziłby się ktoś kiedyś, przy okazji pokazać mi 90-tkę. Nie to że chcę się umówić na konkretną datę i godzinę ale czasami jeżdżę trochę po kraju i chętnie bym zobaczył na żywo. Zastanawiam się nad 75 ale 90 też nie jest głupia.
Jak ktoś ma jakieś doświadczenie z obydwoma autami to będę wdzięczny za wszystkie informacje. Nie tylko chodzi mi o awaryjność i dostępność części ale też typu podoba mi się to a irytuje tamto :)
Pozdrawiam!
Michał
W komisie w Łodzi stoi całkiem nie głupia 90tka 2.5 V6. Amigas powinien wiedzieć co i jak bo to jego rewiry więc pytaj na priv,
Konstrukcyjnie 75, Giulietta i GTV6 to też teoretycznie to samo a każdym z nich mi się jeździło inaczej :)
90 jest jeszcze brzydsza niż 75 no i fajny schowek ma :D
2.5 w 90 to to samo co 155?
- - - Updated - - -
Chodzi Ci o tą: http://szukaj.pl.mobile.eu/samochod-ogloszenia/alfa-romeo-alfa-90-klasyk-bertone-dla-konesera-lodz/157031692.html?useCase=SearchSession&__lp=1&scopeI d=C&sortOption.sortBy=creationTime&sortOption.sort Order=DESCENDING&makeModelVariant1.makeId=900&make ModelVariant1.modelId=4&makeModelVariant1.searchIn Freetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext= false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&sit eId=POLAND&negativeFeatures=EXPORT&crossBorderSear chEnabled=true&lang=pl&pageNumber=1 ?Cytat:
W komisie w Łodzi stoi całkiem nie głupia 90tka 2.5 V6.
Twojego linka nie mogę otworzyć ale zapewne mowa o tej samej.
http://tablica.pl/oferta/alfa-romeo-...ne-IDFCLl.html
Da się tylko trzeba skopiować ;) No ale to ta sama tyle że tańsza. Na mobile jest za 10700 :DCytat:
Twojego linka nie mogę otworzyć ale zapewne mowa o tej samej.
Oglądał ją może ktoś? "środek bardzo zadbany,niema żadnych mankamentów" Nie mankamentów w środku czy ogólnie? :D