Kupię tą Alfinę tylko kto ją przyprowadzi??? http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=j33mgwhtyac
Printable View
Kupię tą Alfinę tylko kto ją przyprowadzi??? http://www.autoscout24.de/Details.aspx?id=j33mgwhtyac
dogadaj się z właścicielem, spytaj na ile korozja ją zeżarła i sam pojedź - tak będzie najprościej
Ja po niemieckiemu nie kumaty a i podróż mi nie na rękę ( brak znajomości języka ) Popatrz na swoja czy korozja jej nie zżera . Jak by było takie proste to bym tego posta nie pisał :>>>Cytat:
Napisał bart
marcins737, Wiadoma sprawa że trzeba więcej zapłacić i ja z tym się liczę bart, jeśli masz tyle lat co podałeś to szkoda czasu z Tobą na taką dyskusję
Ładne autko znalazłeś :D
Jeśli On trudni sie sprowadzaniem aut to niech wybada w jakim stanie jest auto cena jest znana ( On może sobie jeszcze ze szwabem coś utargować )jak auto jest sprawne sam go przywozi ja płacę 1500 Euro plus jego wydatki i zarobek . Musi powiedzieć ile chce za sprowadzenie tego auta do Polski . Mnie interesuje żeby auto było sprawne a nie szrot :D acha zaliczek nie daję bo wtedy na siłę go tu przywiezie choćby na szufelce 8))) Jak by ta 75 okazała sie szrot to jest jeszcze ta mozliwość http://mobile.de/SIDDu694-le44erHd.W...1111257294300&
75andrew155 ostatnio gdzies przegladajac Alfy w ogloszeniach przeleciala mi taka AR75 3,0V6.Wydaje mi sie ze ta nie jest wcale w jakiejs rewelacyjnej cenie.
Jestem w DE dosc czesto, moge sie rozejrzec jak chcesz ale musze dokladnie wiedziec czego szukasz.Jak cos mam na stanie Iveco Daily i Nissana Terrano II jakby trzeba bylo cos zaciagnac na lawecie.Napisz najlepiej na priva to byc moze jakos bede w stanie pomoc.
autorze wątku, nie obrażaj mnie jeśli możesz
Wyobraź sobie, że są na świecie ludzie władający językiem niemieckim lepiej niż Ty i hasło "optische Lackmängel" może budzić pewne podejrzenia, że samochód zżera tu i ówdzie korozja (choć bezpośrednio znaczy to co innego).
czyli - reasumując - samochód ma kosztować 1500 euro plus powiedzmy 1000zł zarobku handlarza i 1000zł (lekko licząc) kosztów transportu. W sumie wychodzi prawie 8000zł.Cytat:
Napisał 75andrew155
Nie wiem jak wyobrażasz sobie nie dać zaliczki za to.
Handlarz przywozi Ci samochód pod dom (wydawszy te 8000zł), Ty stwierdzasz, że go nie chcesz (bo nie odpowiada Ci np. stan techniczny) i co dalej? Gość zostaje z samochodem, z którego pozbyciem będzie miał gigantyczne problemy.
A człowiek przywożący tę alfę nie musi się na nich znać, może coś przeoczyć etc.
Czyli - albo jesteś zdecydowany na tę konkretnie alfę, płacisz zaliczkę i niech się dzieje co chce, albo jedziesz po nią sam i bierzesz albo nie.
Życzę powodzenia, ale realnie patrząc nie widzę jakoś tej transakcji.
A co powiecie na TO? http://cuoresportivo.pl/_mm/gosc/IKA...p3?ogl_id=3861
Cena troche z kosmosu się wydaje;)
Z jednej strony cena kosmiczna, z drugiej - jeśli to prawda co gość napisał to pewnie jest warta tych pieniędzy. Samochód dla autentycznie zdecydowanego pasjonata, dużo łatwiej byłoby tę 75tkę sprzedać za te pieniądze za zachodnią granicą, u nas może to trochę potrwać.Cytat:
Napisał bimski
Mój sasiad sprowadza samochody i wyglada to mniej więcej tak:
albo zaliczka i przywozi ci samochód pod dom na lawecie
Albo zaliczka i samochód przyjeżdza na kołach
albo jedziesz z nim, sam kupujesz albo nie samochód(pomaga wszystko załatwić, zna nienmiecki) i tu dwie opcje jak kupisz to moze go ci przywieźć na lawecie albo sam mozesz nim przyjechać, jak sam przyjedziesz to koszt wynosi ok 400 zł
a w jakiej czesci niemiec jest ten samochod?
samo południe niemiec, Fürstenfeldbruck jest jakieś 20-30km na zachód od monachium
Ja na wstepie napisałem że niemieckiego nie kumam a z Tobą mogę chętnie pogadać jak uzupełnisz profil a nie głupoty wpisujesz i kto tu kogo obraża . Ty wiesz do kogo piszesz a ja nie wiem , do dzieciaczka 12 letniego tylko mąndrali a jeśli masz więcej lat to inna rozmowa . Widzę z tego że sam będę szukał dalej tylko to trwa bo czasu nie mam żeby podróżować i to jeszcze do niemiec . Ta sztuka za 17000 to lekka przesada , ktos robił ją cały rok do sprzedazy :wink:Cytat:
Napisał bart
w razie czego, znam niemiecki perfekt
:>>>
I tu jest właśnie kłopot , nie mogę się wyrwać do września nawet chcę pojechać na zlot ale nie wiem czy się wyrobię z robotą , pracuję nawet w niedziele. ALfę 75 chcę kupić na przekór wszystkim moim znajomym i rodzince , są na mnie żli że się zawziełem na 75 :>>>
Andrew, daj mi drugiego kierowcę to Ci po nią pojadę.
Już nieraz robiłam za "kierowcę z językiem" :lol:, ostatnie co zwoziłam to był PT Cruiser, taczka jak ich mało ;|/ ale po Alfkę to bym z chęcią jechała :DDD - szczególnie że to Bawaria :roll:... mieszkałam niecałe 10 lat w odległości jakichś 100 km od Fürstenfeldbruck :) znam tamte rejony, nawet DIALEKT !! :mrgreen: :mrgreen: a znając Bawarczyków i ich mentalność, to facet zjedzie z ceną jak się dobrze zagada...
No i jak chcesz to mogę Ci od razu po powrocie flepy od auta przetłumaczyć bo tym się zajmuję na co dzień <papa>
W razie czego dzwoń :) 603915693
Dużo nie zjedzie, max to 1300 ojro.Cytat:
Napisał marcins737
Wiem bez dzwonienia, po stylu pisania ogłoszenia.
Jest to na bank niemiaszek, nie turas z autokomisu :)
Przez telefon będzie się upierał na swoje 1500, ewentualnie 1400,
a na miejscu zrobi mu się głupio że
"Ci ludzie przyjechali taki kawał drogi żeby kupić moje stare auto".
Znam takich na wylot :)
Doszedłem do wniosku że jadnak trzeba będzie pojechać do niemiec ale żeby nie robić zamieszania to we wrześniu a teraz trzeba wyrabiać się na zlot , może na zlocie coś zaświta .
Liczyłem na to , że jechać nie będę musiał :(((
No bo na dobrą sprawę nie musisz jechać.Cytat:
Napisał 75andrew155
Wysyłasz "zaufaną osobę", na którą zostanie wystawiony niemiecki dowód rejestracyjny i już ;)
Czy kupując auto w Niemczech w jakimś komisie można liczyc na jakieś negocjacje ceny? Czy np z ceny 2400 euro da się zejsc do powiedzmy 2000?
Wszyscy zaufani znajomi mocno odradzają mi ten zakupCytat:
Napisał wera
No właśnie o kierowcę będzie trudno ;//
Cytat:
Napisał 75andrew155
Nosz kurde, toć tłumaczę Ci jak krowie na rowie :P że chętnie pojadę jako tłumaczo-kierowca :>> :roll: :roll:
Trochę się da, może niekoniecznie od razu 4 stówy ale coś tam napewnoCytat:
Napisał Endriu
75andrew155 a moze by Cie ta interesowala??
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...MEWA:IT&ih=005
Co do targowania to ja jak kupowalem swoja 166 to zbilem z ceny 300 Euro ale nie kupowalem u handlarzy tylko bezposrednio od wlasciciela.
Jeśli ją sprowadzisz to jestem zaineteresowany 8)
Przede wszystkim, najpierw popros Were o dokladne tlumaczenie bo ja az tak technicznie nie znam niemieckiego.Cytat:
Napisał 75andrew155
Po drugie jak widzisz to jest aukcja,trzeba ja wygrac zeby kupic...
Jesli nie masz konta na ebay.de to ja moge kupic ten samochod za Ciebie ale...
Musze wiedziec czy go naprawde chcesz aby uniknac pozniej problemow ze strony sprzedajacego w przypadku Twojej rezygnacji.
Trzeba go odebrac w ciagu 2 tygodni od wygranej aukcji.
Co do sprowadzenia mozna sie jakos dogadac ale to na privie...
Jak jestes zainteresowany,daj znac na GG
Kurde, szkoda że nie mam tego tysiąca euro na sprowadzenie i opłaty. :( Z opisu wywnioskowałem, że sporo do zrobienia jest przy tym aucie i rdza na przednich lewych drzwiach. A ta czerwona 75 2.5 ze Szczecina? Oglądał ją ktoś? Jeśli dalej tata będzie się przypinał usilnie do mojej beemy, to stanę na głowie, ale zdobędę 3tysiące peelenów (albo więcej), żeby kupić tą ze szczecina. Wygląda identycznie jak moja (nie licząc atrapki sprzed fl).
juz kilka miesiecy na allegro... a widzialo sie takie 75 ktore znikaly po tygodniu. cos z nia musi byc nietak :)Cytat:
Napisał bimski
Ta 75tka z ebay.de poszla za 671 Euro jakby kogos interesowalo.
To została odsprzedana za groszę , ja bym kupił taką nawet drozej , może w końcu pojawi sie coś w naszym kraju tylko nie za 17 tyś :shock:Cytat:
Napisał areks
Bylo sie szybciej zastanawiac, oferowalem pomoc...Cytat:
Napisał 75andrew155
Przespales okazje...ehhhh
Widzisz takie kupowanie na zagranicznych aukcjach gdzie nie wiesz co jest tam nawet w opisie jest kupowaniem kota w worku , nic nie przegapiłem predzej czy póżniej coś się trafi
Klubowy tłumacz Frau Wera jest bardzo rzadko takze moze byc problem tak na forum chyba ze wezmiesz od niej nr tel.i bedziesz ja molestowac... :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Napisał marcins737
Pewnie nie odbierała by telefonów :mrgreen:
ale Wy ze mnie zołzę robicie :shock: :P
Na forum jestem kilka razy dziennie, rzadziej się loguję.
Mogę jechać, telefonować zdalnie, przed zakupem e-mailować ze Sprzedawcą... etc.
btw. nie dalej niż wczoraj byłam w Niemcowni, pomóc znajomemu w zakupie skuterów ;P
O jestes kolezanko sympatyczna :mrgreen: :mrgreen:Cytat:
Napisał wera
Znasz sie widze na zartach :mrgreen: :mrgreen:
To moze zaczniemy sprowadzac ALFA ROMEO z niemieckojezycznych krajow?? :twisted:
Ty bedziesz tlumaczyc domumenty, ja moge przywozic z kims furki i do zydka :P :P
na przykład ze mną :PCytat:
Napisał areks
nie ma sprawy :) nie robiłabym nic innego niż robię teraz :mrgreen: