W numerze luty/marzec Auto Swiat Testy dlugodystansowe (cena 5 zł) jest min. test AR 159. Polecam lekturę.
Printable View
W numerze luty/marzec Auto Swiat Testy dlugodystansowe (cena 5 zł) jest min. test AR 159. Polecam lekturę.
Pingwin wrzuć skana, wrzuć! Żart :) Dzięki za info, lecę do kiosku.
PS
Jak wrażenia? Znowu ci Niemcy opisali, że Alfa się psuje? :D
Wszystko było w miarę oki przy 20tyś Km Padł silnik:) ale i tak chłopaki były zadowolone. Polecam Lekturę
Część opisowa o Alfie moim zdaniem bardzo pochlebna,ale niestety w świat idzie wynik 3+,i odpowiednie miejsce w rankingu. Za jakiś czas nikt nie będzie pamiętal o dziwnej awarii silnika "za,którą nie odpowiada producent!"
A swoją drogą ciekawe ,że w statystykach DEKRYza 2009, AR 159 jest tylko jedno miejsce przed modelem 156 (chyba 105 i 106 miejsce),przecież każdy kto mial do czynienia z obydwoma modelami wie że to dwa rożne światy jakościowe.
Ps.Dla polepszenia samopoczucia w ten śnieżny dzień,przeczytajcie sobie w tej samej gazecie o VW Pasacie(samochód specjalnej troski)
Tuti!! Z calym szacunkiem dla Ciebie ,Twojej wiedzy i pasii oby Twoje slowa(na innym wątku) o rozpoczętej wyprzedaży AR w g...... sie zamieniły.Niestety jest to bardzo prawdopodobne,że masz rację.
Przeciez to staroć sprzed roku:
http://www.auto-swiat.pl/wydania,Alf...y,23382,1.html
Co się wszyscy czepili jakości wykonania 156 :P
Ja nie widzę różnicy pomiędzy Alfą 156 (2000r.) a Hondą Civic (1997r.), niby tak super wykonaną.
Poza tym że Honda była w środku szara i nudna a Alfa jest czarna, ma skórzanną kierownicę i karbonową zajefajną konsolę i metalowe (a nie plastikowe w kolorze metalu jak w 159) dodatki.
159 ma aluminiową konsolę.Cytat:
a nie plastikowe w kolorze metalu jak w 159
Rafter jeśli możesz to mnie też wyślij proszę.
Jeśli ALFA ma pojść w niebyt ,to błąka mi się po glowie taki pomysl żeby zakończyć tę sentymentalną przygodę modelem 159tbi(okazjonalnie jeżdzilem różnymi wersjami silnikowymi tego modelu i podobalo mi się )
Ja już jestem zdecydowany na 159 TBi:)) teraz tylko dwa warunki:
a) worek pieniedzy
b) skuteczne negocjacje w salonie, plan minimum to 20 procent.
Ten artykuł jest beznadziejny, a przynajmniej sama ocena samochodu...napisali, że wypadł naprawdę dobrze, a dostaje 3+, bo zawiniło ciało obce...bezsens...gdyby taki niefart przytrafił się Passatowi to pewnie by nie miało to większego znaczenia przy końcowej ocenie...i tak pewnie dostałby 5...syff...
Forum daje nam tyle możliwości... Wyszukiwarka, posty użytkownika itd.: http://www.forum.alfaholicy.org/pora...tml#post298806