koledzy czy moglby ktos napisac wymiary wszsytkich glownikow w 166 ? i wogole jakies przydatne infosy o ich wymianie ?
Printable View
koledzy czy moglby ktos napisac wymiary wszsytkich glownikow w 166 ? i wogole jakies przydatne infosy o ich wymianie ?
System odseparowany 165mm, głębokość 62mm. A co do wymiany to warto wymienić na lepsze:)
Zdejmując i zakładając osłony głośników musisz pamiętać że pasują one tylko w jednym położeniu , bo inaczej będą odstawać :D
I uwaga na te plastikowo-chromowe pierścienie bo łatwo połamać.
a na tylna pólke jakie kupic najlepiej jaka jest moc tych fabrycznych na polce i przede wszystkim jak je wykrecic? od strony bagaznika czy zdjac polke
Przez zdjęte "sitka" nie da się włożyć standardowych głośników bez rozcięcia półki, a jeżeli nie masz założonych już stelaży to w ogóle nie wchodzi w grę bez zniszczenia półki.
Da się zdjąć tę półke bez zdejmowania boczków tylnych słupków ale jest trochę zabawy z tym (głównie z zakładaniem na powrót).
Natomiast jeśli nie masz jeszcze założonych kabli to to jest zdecydowanie mniejszy problem.
glosniki sa ale poprzedni wlasciciel wyrwal kable zamiast poprostu odlaczyc z kostki a tak je wyrwal ze puscily na laczeniu lucie z membrana wiec nadaja sie juz na kibel a z demontazem kanapy mam problem przez zamontowany na tylach bagaznika 80l zbiornik z gazem a jego raczej ruszac nie bede. sprobuje -przekrecic- te biale kolki widoczne w bagazniku u gory bo chyba to od srub glosnikow i wyjme przez sitka
a wowczas chcialbym kupic mocniejsze- choc nawet nie wiem jak graja te co mam.. tymczasem dziekuje Panowie za informacje
Demontaż kanapy nie wymaga dostępu do tyłu bagażnika. Oparcie jest tylko na dwóch śrubach - tuż przy drzwiach, jak podniesiesz siedzisko to od razu zobaczysz, góra jest po prostu zaczepiona.
Żeby zdjąć półke z kolei musisz odkręcić dwie nakrętki w bagażniku, ale w tym zbiornik gazu nie powinien ci przeszkadzać.
Polecisz jakiś model, który dobrze gra i nie sprawia problemu z podmianą ? Sporo czytałem na temat poprawy audio w wersji bez DSP i przewija się w postach impedancja 2 Ohm. Dotyczy ona subwooferów na półce czy ogólnie wszystkich głośników ? Właściwie wszystkie głośniki jakie znalazłem mają 4 ohm.
Druga sprawa - czy przy okazji podmieniać tweeterki i czy w ogóle da się to zrobić ? Jeśli tak to czy trzeba je podłączyć poprzez załączoną do danego zestawu zwrotnicę ? Podejrzewam, że w 166 jakaś już jest zamontowana ? Sorry za takie pytania, ale w kwestii car-audio jestem zupełnie zielony :)
Tak wszystkie głośniki maja 2omy subwoofery też :)
Przed zmianą głośników na lepsze musisz wiedzieć że sam ICS ma raczej słabą końcówkę mocy więc za mocnych głośników nie radził bym ci wstawiać.
Ja też od razu zmieniłem głośniki z przodu na taki zestaw :
http://www.harman-kardon.com.pl/jbl3...=969&page=text
Byłem przekonany że wysoki model zagra dużo lepiej a w rzeczywistości grał przeciętnie bo jak podejrzewałem końcówka mocy jest po prostu za słaba(chodzi mi głównie o woofera i niskie tony bo tweeter gra bardzo ładnie), moim zdaniem seryjny wzmacniacz w ICSie ma za słabe parametry do tych głośników które kupiłem więc lepiej nie przesadzać przy zakupie :)
Co innego jak taki zestaw ma odpowiedni wzmacniacz, wtedy taki zestaw ma sens i odwdzięcza się pięknym brzmieniem.
Potem zamontowałem DSP i grają znacznie znacznie lepiej niż na samym ICSie.
Na niemieckim ebayu można kupić specjalne zestawy głośników do alfy 166 które są razem z gniazdem żeby nie obcinać i przerabiać oryginalnych wtyczek. Można po symbolach tych głośników spróbować w polsce może coś się znajdzie podobnego.
http://fahrzeugteile.shop.ebay.de/La...=p3286.c0.m282
Jak kupisz zestaw posiadający zwrotnice to tweeter podłączasz przez nią . Tylko pamiętaj żeby tweeter nie był za duży bo miejsca jest mało.
Mam nadzieje że coś ci ta wypowiedź pomoże , POZDRAWIAM !
---------- Post dodany o godzinie 02:15 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 01:59 ----------
Aha zestawy posiadające zwrotnice bez niej raczej słabo grają , u siebie próbowałem podłączenia bezpośredniego to tweeter pierdział a woofer grał ale niskich tonów było dużo mniej niż w seryjnym głośniku :D.
Ponad to w alfie tweetery i woofer są połączone jednym kablem więc oryginalnie zestaw audio alfy nie posiada zwrotnic , nie są tony niskie i wysokie odseparowane czyli woofer i tweeter są podłączone jednym kablem do jednego kanału (tweeter posiada mały kondensatorek który tnie pasmo)
POZDRAWIAM
Ja mam zamontowane te dwa komplety: http://www.allegro.pl/item929529187_...ns_gratis.html Efekt jest taki że jest czystszy i bardziej słyszalny sopran. Na niskich tonach mi nie zależy bo nie do tego są te głośniki. W przyszłości jedynie wzmacniacz 4-kanałowy pod głośniki żeby je trochę ożywić. Głośniki w drzwiach 4Ohm. Oczywiście tweetery też podmieniłem jest tam troche zabawy ale da rade. Z zewnątrz nic nie widać że jest coś zmienione.
Dwa głośniki 2Ohm połączone szeregowo daje 4Ohm. Końcówka mocy ICS jest na 4Ohm. Czyli jak ktoś by usuwał tweetery i tylko średnio tonowe wymieniał i zakładał koaksjalne (2 drożne) to muszą być 4Ohm. A system odseparowany ze zwrotnicą też jest pod końcówkę 4Ohm i mogą tam być dwa głośniki 2Ohm, ale na kartonie całego zestawu musi być impedancja 4Ohm.
Podepnę się pod temat.
Który z tych zestawów będzie lepszy ?
http://www.allegro.pl/item925750296_...ep_krakow.html
http://www.allegro.pl/item925750353_...ep_krakow.html
Czy montowanie tych zwrotnic to konieczność żeby otrzymać jakieś głębsze efekty i czy montuje się je w drzwiach? Chcę poprawić odrobinę dźwięk, bez jakiejś większej przyczyny. Czy przy zmianie tweeterów trzeba ściągać boczek ? Dzięki za pomoc
Ten drugi odseparowany będzie o wiele lepszy. Hertz robi bardzo dobre głośniki mam w półce elipsy i jestem zadowolony. Zwrotnice mam wrzucone za boczek bez ściągania jego. Żeby wymienić tweetry nie trzeba zdejmować boczka.
Jedna rzecz mnie zastanawia: w oryginalnym zestawie nie ma zwrotnic (chyba, że za zwrotnice robią te kondensatorki przy tweeterach). Czy w przypadku zakładania innych niż oryginalne głośniki trzeba zakładać zwrotnice?
Jak wymieniasz głośniki to już inaczej podłączasz. Normalnie było tak że kable głośnikowe szły z ICS do średnio-tonowego a potem szeregowo do tweetera do góry, a kondensatorki odcinały pasmo wysokie dla średnio-tonowych, a niskie pasmo dla tweeterów. Jak wymienisz głośniki na system odseparowany ze zwrotnicą to kabel co szedł sygnał do średnio-tonowego podłączasz pod zwrotnice (IN), i ze zwrotnicy masz wyjście na soprany (TW) i średnio-tonowe (SW). Czyli ta kostka od oryginalnego tweetera już nie będzie potrzebna.
Super, że temat się rozwinął - głośniki są już dla mnie jasne. Pozostaje kwestia podłączenia je poprzez wzmacniacz. Ponieważ nie jestem audiofilem i nie zależy mi na super wzmacniaczu, pomyślałem, że fajnie by było i najprościej znaleźć jakiś mini wzmacniacz (nie byłem pewien czy w ogóle coś takiego jest), który dałoby radę schować za ICS. Znalazłem coś takiego choć nie jestem pewien czy da radę go tam ukryć LINK
Co myślicie o czymś takim ?
Rozwiązanie bardzo dobre, tylko byś musiał z bagażnika zasilanie pociągnąć do kokpitu. Zaoszczędziłbyś ciągnięcia kabli głośnikowych do bagażnika. Jak by ten wzmacniaczyk tylko zdeka miał większą moc do 4X50W RMS. Kiedyś wyczytałem że ICS ma 4X17W RMS więc dużej różnicy by nie było, mogę się mylić z tą mocą wiec jak ktoś jest pewien niech poprawi.
+12 -masz pod ręką w bagażniku
masa -tak samo
remote (niebieski kabel w kostce ICS) można progami lub tunelem środkowym
i teraz masz dwie opcje:
- podłączenie przez LOW INPUT (RCA) czyli do ICS kupujesz taką mini kostkę ISO w którą podłączasz przewody RCA tzw. chinch-chinch i ciągniesz do wzmacniacza tak jak wyżej
- podłączenie przez HIGH INPUT czyli od ICS-a te kable co idą do głośników ciągniesz do wzmacniacza
Proponuje pierwszą opcję gdyż często przez kable głośnikowe są zakłócenia a RCA jest lepiej ekranowane
I zostaje teraz podłączenie głośników czyli zwrotnic w boczkach pod wzmacniacz a do tego mógłbyś wykorzystać kostki które są przy zawiasach drzwi. Czyli do każdej strony ciągniesz przewód głośnikowy od wzmaka. Sądzę że do głośników i wzmacniacza o zbliżonej mocy 50W RMS to przewód 2X1.5mm kwadrat wystarczy.
Nie brzmi aż tak groźnie a jestem jednak ciekaw efektu w porównaniu z seryjnym DSP. Wprawdzie delektuję się na razie dźwiękiem V6, ale jak wsiadam do JTD i puszczę audio to jednak potem żal słuchać tego co leci z głośników w tej pierwszej :(
Decyzja podjęta jednak podejmę wyzwanie i spróbuję coś na wzmacniaczu osiągnąć.
Jeszcze jedno pytanko - czy jest sens podmieniać głośniki w tylnych drzwiach na takie same, które będę montował z przodu ?
Nie zapominaj o tym że głośniki w tylnych drzwiach są frontowymi głośnikami dla pasażerów tylnej kanapy. To jest sedan nie coupeta i głośniki w tylnych drzwiach są dla pasażerów nie dla kierowcy. Tak jak w limuzynie przystało wygoda dla pasażerów. Co innego to montowanie w półce co odradzam bo TO TO nie ma najmniejszego sensu.
Czy na koncercie widziałeś kiedyś głośniki zamontowane wśród publiczności?
Brak głośników z tyłu nie powoduje póżniejszego dotarcia dżwięku do kierowcy.
A co za tym idzie brak efektu pseudo przestrzennego dżwięku.
Jeśli chodzi o zapewnienie pasażerom z tyłu odpowiedniego odsłuchu to jest tak trochę jakby zapewnic im te same odczucia , które posiada kierowca w czasie jazdy Alfą. Raczej jest to mało osiągalne.
Pozdrawiam
Jak pisałem wcześniej - nie znam się na caraudio, ale jeśli faktycznie głośniki z tyłu są zbędne, to dlaczego producenci hifi przygotowują i projektują systemy dźwięku nawet w super luksusowych coupe przewidując głośniki z tyłu ? No i po co ich jest czasami nawet i z szesnaście czy dwadzieścia. Wg mnie to oczywiście jakaś forma marketingu, aby klient się pochwalił potem - mam 20 calowe felgi i dwadzieścia głośników :D
Ogólnie rozumiem koncepcję, że do słuchania muzyki (nie kina domowego) w domu powinny być dwie kolumny z przodu i nic więcej, ale czy w takiej puszcze jaką jest samochód w ogóle jest sens przejmować się położeniem głośników ? Po prawdzie i tak aby mieć prawidłowo ustawione głośniki jak zalecają audiofile to w każdym aucie musiałby być procesor dźwięku, który oddaliłby te nieszczęsne głośniki po bokach i przesunął do przodu.
Do czego zmierzam ? Wg mnie auto w ogóle nie nadaje się do słuchania muzyki tak na poważnie, jak to niektórzy w domach mają, więc po co się przejmować gdzie są głośniki, mi zależy tylko aby dźwięk miał odpowiednią barwę i moc oraz był w miarę czysty, bo nie wierzę, że osiągnę taki efekt jak w domowym zestawie hifi.
Na koncercie nie ale na dyskotece tak:) Zależy kto czego słucha.
W chwili obecnej jeden z głośników średnio-tonowych w tylnych drzwiach musiał mi się odczepić i pasażerowie zwracają uwagę że nie gra. Ja tego nie zauważyłem tylko znajomy jak jechał z tyłu. A dzwięk dociera z tą samą prędkością tylko wszyscy siedzą w tej samej odległości od źródła, a to jest odczuwalne.
Tu nie ma słowa o dźwięku przestrzennym. To już jest inna bajka i potrzebny do tego procesor DTS i DolbyDigital. A cztery głośniki to tylko kwadro.
Budując car audio kierujemy się założeniami jego dotyczącymi. Jest poradnik car audio autorstwa niejakiego Nazara. Warto poczytać i wszystko stanie się jasne.
Pozdrawiam
Trochę się mylisz, powinieneś napisać że nie słyszałeś takiego audio. A są, oj są.
Cztery, dziesięć czy dwadzieścia to nie żadne "kwadro" tylko stereofoniczny jazgot.
Pomijam dzwięk wielokanałowy oczywiście.
Ale zgoda co do różnych potrzeb, jak ktoś chce żeby coś brzęczało to nie ma sensu namawiać go na trójdrożny zestaw z subwoferem pędzonym z procesora.
Może inaczej - wg mnie wnętrze samochodu jest kiepskim miejscem pod względem akustyki i tak naprawdę żadnego audiofila nie zadowoli. Na szczęście ja nim nie jestem i faktycznie nawet dwa głośniki jeśli będą grały ok to w zupełności mi to wystarczy. Dobre audio słyszałem w samochodzie choć dziwią mnie na wszelkiego rodzaju imprezach caraudio konkursy na ilość decybeli itp idiotyzmy. Poza tym niech mi ktoś pokaże zestaw audiofilski (nie kino domowe) do domu z subwooferem w komplecie :D No, a w caraudio jest to obowiązkowa pozycja :D Więc proszę nie mówić, że w tym wszystkim chodzi przede wszystkim o jakość dźwięku - raczej o to które jest głośniejsze, bardziej kolorowe, a najlepiej gdyby zapełniało cały bagażnik :)
Żeby nie było całkiem OT - aby zachować pierwotną ilość głośników to jednak wymienię i te z tyłu. Czy głośniki i wzmacniacz firmy Helix z kolekcji Dark Blue będą ok ?
Helix DB 4 dobry wzmacniacz za dobre pieniądze. Miałem wczesniej w innym aucie i byłem zadowolony.
Zgoda, ale robią wszystko żeby zadowalało i niektórym się udaje.
Ot taka rozrywka, wbrew pozorom nie taka prosta jak się wydaje. Ja również w tym nie gustuje.
Nie pokaże Ci bo prawdopodobnie nie ma, ale w samochodzie nie ma ścian wzmacniających bass, nie zastosujesz 18cm głośników w drzwiach, nie zamontujesz bassrefleksu, nie masz dowolnej pojemności obudów, i nie dysponujesz kubaturą pokoju więc subwofer to nie fanaberia ale konieczność w samochodzie.
Z tego fragmentu wnioskuje że nigdy nie byłeś na żadnych zawodach soundoff i raczej nie słyszałeś dobrze nagłośnionego auta ;-) Dobrze zestrojonego suba nie słychać, a muzykę tak jak była nagrana -tak.
I jeszcze jedna cecha dobrego systemu (nie podoba się młodzieży) W środku głośna, czyściutka muzyka a na zewnątrz ciszaaaaaa ( no prawie)
Całkiem możliwe, konkursy w caraudio oglądałem, a raczej słuchałem przy okazji rożnych tuning show, na imprezie czysto poświęconej tej dyscyplinie nie byłem. Moja niechęć do przesadnego wyposażania w caraudio wynika też pewnie z tego, że nie lubię słuchać głośno muzyki w samochodzie czy domu, niezależnie czy audio mam ok czy kiepskie :) Głośno ma być dla mnie tylko na koncertach i w klubach :D
Wielu ludzi, w tym ja, lubi słuchać dość głośno. I często samochód to jedyne miejsce gdzie można tak słuchać. Mieszkam w bloku a na kluby troszkę stary jestem :)
A na tuning szołach to niestety festyn nie caraudio - głośno, kolorowo i świecąco.
Tak jak pisałem gdzieś wcześniej, jeden jeździ serią, drugiemu 2 turbiny za mało.
Dobrej muzyki można w domu słuchać, w samochodzie to bardziej hobby niż nagląca potrzeba.
Brytyjska firma NAIM robi taki zestaw. Nazywa się to n-system, można go zestawić w wersji stereo i gra jak porządne brytyjskie hi-fi. Niestety kosztuje więcej niż niejedna alfa na naszym forum.
Inna rzecz, że zestaw z subem to rzeczywiście rzadkość w świecie audiofilskim :)
Bywają różne próby, widziałem np wzmacniacze lampowe do samochodu. Prawda jest niestety taka, że przestrzeń jest w audio równie ważna jak sam sprzęt. Z tego powodu w samochodzie bardzo trudno jest uzyskać dobre brzmienie. Można spróbować zbliżyć się przy pomocy procesorów, ale to znowu jest tylko ersatz i z pewnością nie jest audiofilskie.
Odnowie troszke temat poniewaz mam u siebie problem. "Się" uszkodzily woofery w tylnej polce i chcialbym je wymienic na inne, z tego co wiem maja one 2 ohm co juz jest nie fajne. Chcialbym sie dowiedziec czy ktos zna moze moc tych wooferow i moc wzmacniacza ? (mam dsp)
Witam mam pytanie do was, moja alfa jest bez DSP czy jest możliwość podłączenia wzmacniacza??? i jak ma mniej więcej wyglądać montaż,dużo roboty?