Witam mam zamiar nabyć 75 3.0 v6. Na co zwrócić uwagę? Na pewno są do wymiany tarcze i klocki Jaki to może być koszt? Jak jest ze skrzynią biegów czy są części i jak jest z trwałością mechanizmu różnicowego LDS ?
Printable View
Witam mam zamiar nabyć 75 3.0 v6. Na co zwrócić uwagę? Na pewno są do wymiany tarcze i klocki Jaki to może być koszt? Jak jest ze skrzynią biegów czy są części i jak jest z trwałością mechanizmu różnicowego LDS ?
Dzięki za pomoc, alfinke kupiłem i tak
Byl juz chyba taki temat o 75... Pamietam tylko o sprzegle, bo jest "troche" drogie...
Kupiłeś srebrną z Warszawy 3.0 V6
ile zapłaciłeś jeżeli można wiedzieć ??
Co do sprawdzenia trza wszystko sprawdzić, a w szczególności wał napędowy ( łączniki wału czy nie są spękane oraz korozja progi, podłoga bagażnika, tylne nadkola,łączenie błotnika z progiem .
Pozdrawiam
P.S oraz stan synchronizatora biegu 2 ( na pewno zgrzyta 2 ale to już prawie standard )
Pokaż tę Alfinę <skacze>
To ta co ją licytowałeś stan całkiem niezły, a kupiłem z myślą o renowacji. Samochód stał 10 lat więc może mechanicznie nie bedzie źle. Własciciel twierdzi że wszystko ok.
To ta co poszła za 600 euro ????? daj wiecej fotek
Nie wiem o jakiej piszesz ale na pewno to nie ta. Ja kupiłem w wawie a fotek na razie nie mam
Skad w Wawie i ja nic o niej nie wiedziałem :shock: :|?: jakiego koloru ona jest ??
Za rzadko przeglądasz allegro ogłoszenie wisiało ok 12h :mrgreen:
Ile było za nią wystawione???
O kur.....a myslałem że to moja 8))) miałem prawie identyko i też brakowało jej tej harmonijki w tylnym zderzaku :cry:
Ta ze Szczecina całkiem całkiem tyko ten silnik wyglada jakby pracował w motorówce :((( i kolor nie rasowy
To ta z pierwszego ogłoszenia, mi odpowiadała bo ma silnik uszkodzony a mam 24v, a kolor to pewnie przemaluje na czarno 8)
To bedziesz wkładał 24v ???? ciekaw jestem jak go zepniesz z wałem
A dlaczego mam go nie spiąć z wałem?
Kadłub silnika jest taki sam??? bo tego nie wiem długość wału będzi idealnie pasowała , mocowanie silnika na poduszkach będzie sie zgrywała z osią wału? , głowice są rozchylone pod innym katem ?, jest wiele pytań
TU znajdziesz różnicę pomiędzy 12v i 24v.
Chętnie bym przeczytał, ale ... nie podpiąłes linka
;)
Włodek TU ( klik )
Późna pora, wciąż w biurze i tak dalej...Cytat:
Napisał majk
;)
U mnie link działa, jest na dobrze Ci znaną stronę klubu IKAR do tekstu o silnikach V6Cytat:
Chętnie bym przeczytał, ale ... nie podpiąłes linka
ar4me, Jestem bardzo ciekawy tej przekładki
Najpierw muszę żonie przedstawić nowy nabytek bo jeszcze nic nie wie :) i jak mi nie zrobi krzywdy to powoli zacznę działać
Trafiłem kiedyś na stronę gdzie było opisane jak zrobić swap na 3.0 12 V ze 164 jak znajdę linke to podeślę
W sieci jest sporo info o swapie np na stronach
http://www.alfagtv6.com/bb/index.php
http://www.alfabb.com/bb/forums/index.php
A silnik ze 164 przed 93r jest taki sam jak w 75 i różni się tylko osprzętem :)