Mam pytanie, jak macie zabudowane bagażniki w swoich bolidach, gdzie montowaliście wzmacniacz, SW, jaki sprzęt itp.
Proszę o jakieś zdjęcia, linki itp.
Printable View
Mam pytanie, jak macie zabudowane bagażniki w swoich bolidach, gdzie montowaliście wzmacniacz, SW, jaki sprzęt itp.
Proszę o jakieś zdjęcia, linki itp.
Odpowiem Ci tak... po-wo-dze-nia. Bez wyjęcia zapasu nic nie zdziałasz. Popatrz na alfaclub-ie, tak był jakiś post na temat zabudowy
Siema Daro ja widzialem na necie jak gosc w gtv zrobil zabudowe... wstawil plyte na wysokosci tabliczki znamionowej w ktorej zmiescil wzmacniacz i glosnik jednak ja uwazam ze wzmacniacz wystarczy niewielki na tylnej sciance bagaznika na przeciw kola, wiec nie jest widoczny i 2 niewielkie glosniki niskotonowe pod tym wzmacniaczem i efekt jest naprawde zaskakujacy... ja tak mam i jestem bardzo zadowolony... jednak bede robil wszystko od nowa bo wizualnie spapralem temat. Pozdro
Wzmacniacz już mam, dzisiaj przyszedł do mnie głośnik JBL GT5-12 który muszę jakoś zamontować w mega wielkim bagażniku mojego TB :) Do tego potrzebna mi jest jakaś ładna i solidna zabudowa.
wiele nie pomoge bo mam spidera więc zwiekszyłem głośnik standard dołożyłem wzmacniacz i przedewszystkim wygłuszenie to podstawa tylko że ja za plecami mam schowek z głośnikiem a ty masz siedzenia . wiec pamiętaj ? w bagażniku daj wygłuszenie i odpowietrz komore głośnika ,daje to lepszy odsłuch. a bym zapomniał . po co ci jakieś nagłośnienie ? masz V6TB a to sama melodia .
Jak tak bardzo chcesz to możesz wsadzić głośniki basowe w boczki z tyłu, jest tam dość miejsca na "płaskie" ale kwestię wygłuszenia itd już nie będę poruszał.
ja tesh próbowałem cos podziałać ale moj 30cm głosnik sie nie zmiescił :D chyba pojdzie tylko wygłuszenie i jakis zestaw hertz przód i tył i tyle w bagażniku mozna podziałac ale wtedy nawet gril Ci sie nie zmiesci :D do bagażnika
No ja zacząłem budowę audio w swojej Gtv będą tam dwa wzmaki mac audio do tego subwoofer mac audio i jeszcze wcisnę kondensator xentrix już niedługo wrzucę foto z roboty i efektu końcowego :)
W moim bolidzie grila wozić nie będę, bo to by było uwłaczające :D Największy bagaż jaki wożę to plecak :D i tak naprawdę te całe 110L jest mi nie potrzebne ;)
Nie wiem jaki głośnik chciałeś włożyć do bagażnika ale ten co ja wybrałem wchodzi bez większej gimnastyki ;)
Problem jest taki że nie ma szans na włożenie gotowej skrzyni SW i dlatego trzeba ją zmontować-złożyć w bagażniku :(
Pomierzyłem, policzyłem i jestem na dobrej drodze do zrobienia zabudowy ;) Teraz muszę ładnie rozplanować gdzie będzie wzmak, jak pójdą kable itp.
Całość psuje tabliczka z numerami, która wrazie potrzeby musi być na wierzchu, w innym przypadku zrobiłoby się piękną zabudowę wszerz i wzdłuż :)
wz można zmiescić między bagażnikiem a fotelami tam gdzie jest troszke miejsca mi tam weszedł monoblock a głosnik miałem dosc duzy mac audio 12" 58 l zabudowa .. powodzenia i dawac fotki jak to wyglada u was ps. co myslisz na przód pchać ? a Ty adi co tam masz na przodzie
Ja mam z przodu Infinity 6x9 bardzo ładnie grające głośniczki, trochę kombinacji było bo trzeb trochę przyciąć tapicerkę ale weszło :) A wygląda to tak :) Aaaa jeśli chodzi o kolor konsoli to już jest nie aktualny jest inny :P
Ładnie o wygląda, myślałem o czymś takim i chyba zakupię jakieś 6x9 do przodu, ale chcę żeby wszystkie głośniki w moim bolidzie były JBL ;)
Znam to miejsce, widziałem po śladach że w moim bolidzie kiedyś w tamtym miejscu był wzmak, ale teraz go nie ma, a ja mam Blaupunkta GTA 470 i ma 42 cm długości - nie mieści się tam i musi być gdzieś w bagażniku.
Głośnik mam też 12" ale będę robił zabudowę ciśnieniową i wystarczy mi skrzynia 28 litrów :)
Sam chcesz zrobić obudowę? Kup tylko i wyłącznie MDF który i tak będziesz musiał wyciszyć i wystroić. Ja walczyłem ze swoją (w poprzednim samoch) cały dzień ale włosy się na karku jeżyły :D
ja u siebie w bagażniku zmieściłem gotowy sub JBL ;) http://allegro.pl/item918552637_skrz...awa_od_ss.html do tego wzmacniacz Carpower-a
głośniki z przodu mam 13 rozdzielne bull audio z tyłu 16 też rozdzielne tej samej firmy
I jak, działa ten sub ?
Bo ja jeszcze skrzyni nie zrobiłem i nie wiem jak mój będzie grał.
Dodaje fotki mojej skończonej zabudowy. Dwa wzmacniacze jeden monoblok Mac Audio ZX 1000 napędza subwoofer i drugi Mac Audio MP4000, do tego kondensator 1 farad Xentric i Subwoofer Mac Audio Maximus 250. Wszystko obszyte szarą skórką, wzmacniacze schowane pod pleksi i podświetlone na czerwono. I to wszystko wcisnąłem do bagażnika :D
Oj kombinujecie strasznie żadne 6x9 nie zagra jak 16 w drzwi np. morel, dobrze wygłuszone drzwi i będzie grało a co do suba to re-audio 8cali w małej skrzynce robi popłoch i nie zajmie dużo miejsca .
A.D.I.K. naprawde wygląda spoko ;)
Heh ja nawet gdybym chciał coś w Spiderze zakładać to nic do bagażnika nie wsadzę bo mam butle gazu 60L. Koło zapasowe leży.. ale w garażu :)
Schnazzi nic nie musisz pakowac do bagaznika bo w spiderze masz fabryczna skrzynke na suba, wystarczy tylko dobry glosnik i wzmak, hula przyjemnie
Dokładnie taki zestaw miałem w swojej Gtv :) Autko sprzedane a sprzęt został , jakby ktoś był zainteresowany to mam głośniki 2x16cm Morel Tempo 6 + 2xwysokotonowy + 2x zwrotnice ,całość 100%sprawna i oryginalna. Mam jeszcze 2x20cm suby BM Labs , ogromną tubę Pyle i mniejszą Marathon .
I taki zestaw zagra morel tempo 6 w dobre drzwi a każdy funfel będzie szukał skrzynki w bagażniku
a jak ktoś ma trochę więcej pln to polecam zrobić kick panele w drzwiach