Czy da się wyciągnąć głośniki z przednich drzwi bez ściagania tapicerki w 156? Jeszcze nie próbowałem a nie chcę poniszczyć boczków na drzwiach.
Printable View
Czy da się wyciągnąć głośniki z przednich drzwi bez ściagania tapicerki w 156? Jeszcze nie próbowałem a nie chcę poniszczyć boczków na drzwiach.
Dodam tylko, że na samej maskownicy na zewnętrznym obwodzie będziesz miał taką małą wypukłość (coś jak główka od szpilki czy wypukła kropka) i tam należy podważać śrubokrętem (zatrzask).
u mnie zatrzaski są 4 szt. - o ile dobrze pamietam
ok dzięki za info
tu widać dokładnie gdzie masz szukać
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...010/02/128.jpg
znajdziesz jeden zatrzask a reszta wiadomo już gdzie będzie
Jak cudownie, zdejmiesz maskownice i możesz wyciągnąć głośnik, piszę cudownie bo poprzednio jeździłem Astrą I a tam żeby wyjąć głośnik - BOŻE !! zdjąłem maskownice i niby wszystko fajnie ale bodajże jedna śruba pod boczkiem, a jak zdjąłem boczek to po założeniu już nie było tak jak przed - ALFA dzięki Ci !! :)
a jak z tweeterami tez tak łatwo wychodzą?
Czy będzie pasował taki głośnik jak na załączonym obrazku do drzwi w Alfie 156?Załącznik 265793
Głośnik musi być 165mm. Zależy od mocowania głośnika- niektóre trzeba mocować poprzez dystans, bo nie podchodzą fabryczne otwory. Plus zwróć uwagę gdzie masz swój fabryczny tweeter (keśli on zostaje), bo głośnik, który wkleiłeś jest współosiowy, czyli zasadniczo składa się z dwóch głośników. Jeśli np zostaje Twój tweeter?to lepiej kupić sam midbassowy głośnik, nie współosiowy.