Problem z aktualizacją softu w connect nav+
witam, poszukuje konkretnej i rzeczowej instrukcji aktualizacji softu w connect nav+, problem polega na tym że prubowałem zaktualizowac softa z wersji 4.xx na 5.xx oprogramowaniem sciągnietym z netu i cała procedura ruszyła ale stanęła na 50%,urządzenie wyłączyło sie po chwili a po ponownym uruchomieniu staneło na 20% i znowu się wyłączyło. Niestety płytka nie chce się wysunąć , a nawigacja nie reaguje na nic,przy każdym włączeniu odpala sie pasek postępu aktualizacji dochodzi do 20% i po chwili się wyłącza całkiem, boje sie czy nie uszkodziłem connecta.Wiec prosze o jakiś pomysł jak dokończyc aktualizację lub wyjąć ta płytkę.
proszę o pomoc- nic nie działa w mojej connect navi
Witam ja mam podobne problemy jak koledzy tzn żadne przyciski nie działaja a wyświetlacz pokazuje mi tylko piękne logo alfy. Co mam zrobić? Proszę o pomoc.
Alfa 147 1,9 JTD 2001r
Nic nie działa od czego zacząć
Witam. Jesli byłby ktoś uprzejmy i pomógł mi przy mojej nawigacji bede dozgonnie wdzieczny nic nie działa tylko logo się świeci.
Jeśli ktos pomoże to proszę tylko sygnał na komórke podaje nr 501-866-105 tak bedzie szybciej a nie ukrywam że mam ograniczony dostęp do kompa. Pozdrawiam
ALFA 147 Connect NAV+ wersja softu
Drodzy koledzy dołączam się do pytania.
U mnie wyświetla:
SWNIT: 937L4026
SW: 1 5
HW: 5
Czy to oznacza że mam starą wersję?
Z góry dziękuję za odpowiedź.
Problemy z odczytaniem wersji softu
[QUOTE=dadasiek;568770]kluczyk na off (bez zapłonu)
wciskasz lewy pokrętło (właczenie navi)
potem prawe pokrętło (tzw. enter)
wciskasz "Audio off" (drugi przycisk z lewej, pod wyświetlaczem)
potem 1 - 2 - 3
i na końcu prawe pokrętło.
wyskakuje menu. pokrętłem dojeżdzamy do poniższych informacji :
1)Zrobiłem tak jak kolega opisał powyzej lecz niestety nie pokazało się menu ze zdjęcia lecz menu do ustawień nawigacji. Coś robię nie tak ???
2) Mam zamiar wypalić płytkę z mapami Central Europe 2008/2009 dedykowaną do NC+ ja natomiast posiadam NC (147 z 12.2001) Czy płyta bedzie chodzić w NC ??? I właściwie na czym polega różnica między NC a NC+ ???
pozdrawiam
Marek
---------- Post added at 12:36 ---------- Previous post was at 11:34 ----------
Pytanie trochę w prawo od nawigacji ;-) W żaden sposób nie mogę wyciągnąć adaptera do karty sim w NC coś się zablokowało. Jest na to jakiś patent? ,bo nie chcę tego robić na siłę.
---------- Post added at 12:50 ---------- Previous post was at 12:36 ----------
I Jeszcze jedno pytanie . W jaki sposób można zmienić język w menu nawigacji (jest włoski) na jakiś normalny (angielski ;-) ???