Kiedy odbierałem auto z salonu, ja nie zapytałem, a sprzedawca też mi nie powiedział - czy po 2 tys km (lub coś koło tego) mam się udać do ASO na przegląd, i na wymianę oleju? Czy pierwszy przegląd jest dopiero po roku (lub 35 tys km)?
Printable View
Kiedy odbierałem auto z salonu, ja nie zapytałem, a sprzedawca też mi nie powiedział - czy po 2 tys km (lub coś koło tego) mam się udać do ASO na przegląd, i na wymianę oleju? Czy pierwszy przegląd jest dopiero po roku (lub 35 tys km)?
No właśnie o to tzw. dotarcie pytam. Okazuje się, że niektórzy producenci (np. Mitsubishi) nadal coś takiego zalecają, dlatego pytam jak to jest z Alfą...
Wg planu przeglądów okresowych jakie dostałem w ASO, wymiana oleju we wszystkich wersjach silnikowych w Brerze, jest co 35 tys lub co 2 lata. Wyjątek to TBi - 35 tys lub co rok.
W życiu bym nie usnął spokojnie wiedząc że przejechałem 30tyś na jednym oleju, silnikiem z turbo i jeszcze 5tyś mi do wymiany pozostało. Co ci producenci wyprawiają? Niedługo w pogoni za klientem powiedzą że na gwarancji w ogóle nie trzeba wymieniać. Co oni leją do tych silników? Skoncentrowanego motodoktora? Jaki producent oleju się pod tym podpisuje?
A za trzy, cztery lata będzie wysyp Brer z poobracanymi panewkami, zajechanymi turbo i narzekanie jakie te TB delikatne.
Żal.
Gwarancja szybko minie, a potem to niech się już klient martwi...
Taka jest obecnie polityka praktycznie wszystkich producentów. Mnie bezpośrednio ten temat nie dotyczy, bo raczej więcej niż 10 tys rocznie nie będę robił, i po takim przebiegu będę wymieniał olej. W ASO mi tylko jeszcze powiedziano, że gdybym chipował silnik, to będzie lany inny olej, i wtedy ma być wymieniany już co 10 tys lub co rok.
silnik turbodoładowany i 30tys km bez wymiany oleju , życzę powodzenia przy perspektywie dłuższej eksploatacji ,
---------- Post dodany o godzinie 09:57 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 09:52 ----------
to jest tak obliczone aby wytrzymało gwarancję , a później to już PORTFEL klienta ;
a po drugie , 30tys km pomiędzy wymianami oleju ładnie wygląda na papierze ;
w życiu bym tak oleju nie wymieniał w doładowanym silniku , max co 15tys \rok
W instrukcjach obsługi auta niektórych producentów jest zapisane ,że przez pierwsze 2-3 tys km silnik sie dociera , jego elementy się wzajemnie układają . Oczywiście nie każą wymieniać po takim czasie oleju tylko zalecają odpowiednią technikę jazdy np. nie jeżdzić przez ten okres z maksymalnymi prędkościami , nie kręcić wysoko silników ,nie jeżdzić na wysokim biegu z bardzo małą prędkością ,jednym słowem nie przeciążać jednostki.
pafka jezeli chcesz dlugo cieszyc sie zdrowym silnikiem ktory nie rozsypie sie po 100tys km to wymieniaj olej co 10-15tyskm. a co do wymiany po dwoch tys to napewno nie zaszkodzi. wydales kupe kasy na auto wiec nie zaluj tych 200zl na wymiane oleju. takie moje zdanie i ja bym tak zrobil a wybor nalezy do ciebie
Co do oleju ,to kiedys w serwisie mi powiedzieli:jezeli jezdze glownie w trasie 30 tys.,tryb mieszany 20 tys.,miasto 15 tys.......a jak i tak co 10 tys.wymieniam i polecam takie rozwiazanie...
30.000 km na oleju? hehe super! a za 5 lat "kupie silnik do brery" albo "sprzedam, coś stuka w silniku" i znów zaczną się teksty typu "bo alfisci spotykają się tylko w serwisach". Wymieniaj olej co 10tyś i będziesz się cieszyć długą i owocna pracą serducha swojej gorącej włoszki ;)
Ja tez wymieniam co 10 tkm,w warsztacie gdzie mi to robia śmieja sie ze mnie
Niech sie smieja Kaj,z paskiem rozrzadu jest podobna sytuacja,w dieslu instrukcja zaleca wymiane po 150 tkm,troszkę dużo jak dla mnie,wolę koło 60 ;)