Bardzo chce wstawic xsenon H1 8000k. Co wy na to
Printable View
Bardzo chce wstawic xsenon H1 8000k. Co wy na to
Też będe pewnie wstawiał na allegro zestawy po 400zt, a i lampy przystosowane pod xenona mamy wiec problemu nie widze
Już nie mam dość pytań... "Założę ksenony do swoje 145/146, 155, 33, 164 co o tym myślice??"
JA MYŚLĘ, ŻE TO JEST BARDZO GŁUPI POMYSŁ, JEŻELI CHODZI O ZESTAWY Z ALLEGRO...
Oj Wy wszyscy pseudo "TJUNINGOWCY"... Po co CI ten "ksenon"... ?? Chyba tylko po to, żeby innych oślepiać... Nie macie Pajace układu samopozimującego, ani spryskiwaczy... Ten ksenon chyba Wam jest potrzebny tylko po to żeby szpanować na wioskach i stwarzać zagrożenie w ruchu.... Jak chcecie mieć ksenon to sobie kupcie np. AR 156 z fabrycznymi ksenonami... albo napiszcie do HELII może zrobi Wam lampę do AR 145/146. A Wy kupujecie zestawy ksenonów... (hahahah) za 400 PLN na Allegro i jesteście najszczęśliwsi pod słońcem... bo w końcu macie KSENONY co awansuje Was przynajmniej o dwie klasy społeczne do góry....
Pozdrawiam.
Hahahaha... Pisze się "KSENON" albo jak chcesz tak z "zagraniczna" to XENON bez S...Cytat:
Napisał alfa145
Hehehehe... Ciekawe w jaki sposób przystosowane... ?? Oj i widzę, że kolega z Rzeszowa.. a wydawało mi się że w średniej wielkości mieście to raczej rozsądni kierowcy powinni być... Poprzednikowi kolegi się nie dziwię bo ma dopiero 19 latek i pewnie się naoglądał jak za niemiecką granicą wszystko świeci na niebiesko na drodze...Cytat:
Napisał MARIN
Pozdrawiam i życzę rozsądku w przeróbkach...
Oj Wy wszyscy pseudo "TJUNINGOWCY"... Po co CI ten "ksenon"... ?? Chyba tylko po to, żeby innych oślepiać... Nie macie Pajace układu samopozimującego, ani spryskiwaczy... Ten ksenon chyba Wam jest potrzebny tylko po to żeby szpanować na wioskach i stwarzać zagrożenie w ruchu.... Jak chcecie mieć ksenon to sobie kupcie np. AR 156 z fabrycznymi ksenonami... albo napiszcie do HELII może zrobi Wam lampę do AR 145/146. A Wy kupujecie zestawy ksenonów... (hahahah) za 400 PLN na Allegro i jesteście najszczęśliwsi pod słońcem... bo w końcu macie KSENONY co awansuje Was przynajmniej o dwie klasy społeczne do góry....
Pozdrawiam.[/quote]
czesc
a nie wystarczyłoby poprostu tak ??
SZCZERZE KOLEGO ODRADZAM CI ZAKUP XENONOW PONIEWAZ NIE MASZ PRZYSTOSOWANEGO SAMOCHODU DO TEGO RODZAJU LAMP !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
troszku kultury kolego
:gitara:
Widocznie nie... użyj "szukajki"... ten temat był już kilka razy "wałkowany"... Popatrz na liczbę postów i na wiek użytkowników, którzy chcą zakładać "XSENONY". Może to im bardziej przmówi do rozumu, że nie tylko oni po drogach jeżdzą...Cytat:
Napisał rufiki
P.S. A kultury to trzeba uczyć takich "Tjuningowców"...
Widocznie nie... użyj "szukajki"... ten temat był już kilka razy "wałkowany"... Popatrz na liczbę postów i na wiek użytkowników, którzy chcą zakładać "XSENONY". Może to im bardziej przmówi do rozumu, że nie tylko oni po drogach jeżdzą...[/quote]
tak kolego masz racje lepiej młodziez rozzłoscic nazywajac ich pajacami zamiast wytłumaczyc jak człowiekowi
masz racje wkoncu jestes starszy :|?: :|?:
To już tyle razy było tłumaczone, mówione, pisane... i nic nie trafia, jak grochem o ścianę...Cytat:
Napisał rufiki
Jak zobaczyłem temat "Xsenon w alfie 145 czy to dobry pomysł" i go przeczytałem... to mnie koledzy drodzy SZLAG TRAFIŁ....
Pozdrawiam wszystkich rozsądnych Alfistów...
jasne ze przystosowane,jest przeciez system poziomowania,wysokocisnieniowy spryskiwacz nic tylko wkladac xenony :mrgreen:Cytat:
Napisał MARIN
Jak mieć ksenona to fabrycznego :!: Nie oślepiasz i nie masz problemów z "miśkami" na ten przykład :)
Te Lukasz to napisz po prostu ze to zly pomysl a nie pyskuj i nie bluzgaj na okolo,ok?
A Ty Konrado też jesteś fanem takiego "TJUNINGU"... Najpierw przyczytaj uważnie wszystko co napisałem... i zajżyj do innych tematów dotyczących montowania nie fabtycznych ksenonów z Allegro w Alfach... i wtedy odpowiedz sobie czy nie mają racji wszyscy, którzy uważają to za głupotę.Cytat:
Napisał Konrado
A pyskujesz i bluzgasz to to Ty....
A Ty Konrado też jesteś fanem takiego "TJUNINGU"... Najpierw przyczytaj uważnie wszystko co napisałem... i zajżyj do innych tematów dotyczących montowania nie fabtycznych ksenonów z Allegro w Alfach... i wtedy odpowiedz sobie czy nie mają racji wszyscy, którzy uważają to za głupotę.Cytat:
Napisał Konrado
A pyskujesz i bluzgasz to Ty....
Napisał Konrado
A pyskujesz i bluzgasz to Ty....
Napisał Konrado
A Ty troszkę się minąłeś z powołaniem poucając mnie co mam robić...
Kiedy ja w tym temacie kogos zbluzgalem i wypyskowalem? Naucz sie trzymac nerwy na wodzy. Skoro jestes taki doswiadczony i w ogole to wytlumacz spokojnie innemu-mniej doswiadczonemu- uzytkownikowi ze to zly pomysl a nie najezdzaj niewiadomo o co
panowie spokojnie bo niedługo dojdzie do rękoczynów :P
wyluzujcie Panowie :)
poprostu - xenony sie nie nadaja bo autko nie jest przystosowane i koniec kropka..
kto chce i czuje nieodparta pokuse ich mienia - niech zaklada i oleje to co tutaj piszemy... wada jedyna jest taka ze gdy taki ktos pojawi sie na zlocie to zostanie - wysmiany :twisted: i bedzie mu wstyd :P
pozdrawiam ;)
moze by tak zamknac temat zeby juz nikt sie nie powtarzal ani nie stwarzał bezsensownych sytuacji do obrazania kogokolwiek.
Widze ze niektorzy tutaj maja problemy z nerwica..l :evil: zamiast wytlumaczyc mlodszemu, mniej doswiadczonemu forumowiczowi o co kaman to wyzywacie go :|
Gdybym byl modem to polecialy by ostrzezenia zwlaszcza dla kolegi....zreszta ja nie jestem od tego.
Moja rada jest taka ze jesli chcesz miec dobrze swiecace swiatla w swojej alfie to zakladaj jakies porzadne zarowki h4 i bedziesz mial spokoj.Firmowa zarowka swieci lepiej niz jakies podrobione gowno. :mrgreen:
Do 145 H4 :?:Cytat:
Moja rada jest taka ze jesli chcesz miec dobrze swiecace swiatla w swojej alfie to zakladaj jakies porzadne zarowki h4
Następny specjalista...
Hehehe to dobre. Noktowizja górą. Gorzej jak ci ktoś długimi poświeci :mrgreen:
:DDDCytat:
Napisał marcins737
ByMyWy wypuszcza cos takiego jak night-vision (mercedes - Night View Assist) .. ogladalem w tv program gdzie to testowali i nie wypadlo znakomicie .. raczej - tandeta rozpraszajaca kierowce.
Jak sie nie mylę to te systemy oparte są na podczerwieni
dokladnie ;)Cytat:
Napisał wisiol
takie cos mozna sobie samemu zrobic :D .. bierzesz zwykla kamere, ustawiasz ja na tryb nocny (zeby wiecej swiatla wpadalo w obiektyw) i w nocy (kiedy nic nie widac) "swiecisz" przed siebie np. pilotem od telewizora ;) .. w kamerze widac pole oswietlone dioda podczerwieni :)
dziala nawet na zwyklej komorce (tylko efekt marny i najlepiej swiecic w obiektyw) - widac jak z pilota wychodzi białe swiateko :)
Ja nie widzę niczego złego w montowaniu ksenonów do lamp H1 - choć jest to oczywiście nielegal. O ile lampy są w miarę ustawione nie powinno być kłopotów z oślepianiem, do czegoś służy też regulacja wysokości lamp. Widuję sporo samochodów z nielegalnymi ksenonami i w 90% wygląda to dobrze, lepiej oświetla drogę niż halogenowe żarówki.
Kiepawo wyglądają ksenony w lampach H4, ale to już inna sprawa.
nie widzisz nic zlego :?: regulacje wysokosci nazywasz poziomowaniem :?: brak slow na takich co maja w dupie bezpieczenstwo innych :evil: byle mu swiatla niebiesko swiecily :evil: bedzie pierwszy we wsi z takim spasem :DDD :DDD :DDDCytat:
Napisał bart
Poziomowanie w ksenonach służy do tego samego co elektryczna regulacja, ale ze względu bezpieczeństwa odbywa się automatycznie.
btw. gdybym miał zakładać xenon-kit to taki o barwie 6k, czyli raczej świecący na intensywny biały a nie niebieski :P
Miejmy nadzieję, że nie będziesz miał okazji... :-)Cytat:
Napisał bart
Bo z takim poziomem wiedzy to.... ech szkoda nawet pisać i się denerwować...Cytat:
Napisał bart
Powiem tak... na zakończenie tematu... Szkoda, że coraz częściej Alfa trafia w ręce nieodpowiedzialnych właścicieli... Szkoda, że nie poprzestają na BMW E30, Golfach i Calibrach... i zaczynają pchać łapy do naprawdę fajnych samochodów.
Ciekawe co będzie się działo na tym forum dalej... czy pojawią się pytania w stylu "czy deska do prasowania mojej mamy będzie fajnie wyglądała na klapie mojej Alfy"... Straszne... Prawda!!??!!
Pozdrawiam... i życzę miłych snów...
w takim razie wyjaśnij do czego służy autopoziomowanie w ksenonach?
Moim zdaniem jest to układ automatycznie utrzymujący reflektor (strumień światła) na określonej wysokości, żeby nie oślepiać innych na drodze, z kolei elektryczna regulacja w lampach halogenowych służy do tego samego celu, z tym, że steruje się tym manualnie.
Ale jak widać się mylę i zaraz mnie wyprowadzisz z błędu :mrgreen:
Lampy ksenonowe mają bowiem bardzo ostrą i wyraźną granicę światło-cienia (można to zaobserwować np. na skrzyżowaniu na samochodzie, który stoi przed autem wyposażonym w reflektory ksenonowe).Cytat:
Napisał bart
Dlatego tak WAŻNYM jest prawidłowe ustawienie tychże lamp i wyposażenie ich w układy samopoziomowania, gdyż nawet niewielkie obciążenie tyłu samochodu (pasażer na tylnym siedzeniu lub zakupy w bagażniku, jazda po dziurawej drodze) powoduje podniesienie się wiązki światła - co z uwagi na ostro zarysowaną granicę światło-cenia powoduje bardzo silne oślepianie nadjężdżających z przeciwka.
Również brak systemu oczyszczania szyb reflektorów ksenonowych powoduje, że brud zgromadzony na reflektorach rozprasza silny strumień światła i może powodować oślepianie innych.
Do czego służy ręczna regulacja chyba każdy inteligentny użytkownik samochodu wie... więc nie będę pisał...
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
ze śmiechu spadłem z krzesła
a moze by tak lampy diodowe zmontowac na przod ?? :D :D :D :D :twisted:
Cytat:
Napisał bart
To właśnie świadczy o Twoim ilorazie inteligencji...
temat widac dosc goracy ale prosze o spokojna dyskusje.
no wlasnie bo bedzie trzeba punkty sypac albo zamknąc temat... :roll:
Czemu sie tak podniecać , chce założyć te swieczki niech zakłada jego auto mozna mu tylko pordzić żeby tego nie robił i tyle <zasady>
i to jest własnie toCytat:
Napisał Remek
jade do sklepu !! a zreszta poco jest allegro :)
Amatorom nielegalnych zestawów ksenonów powiem jeszcze tylko tyle że istnieje jeszcze jeden problem. Otóż problemem jest temperatura która powstaje przy palnikach. Niech ktoś weźmie pod uwagę, że odbłyśniki lamp halogenowych tego nie wytrzymają na dłuższą metę