Witam.Przerabiał ktoś z Was temat tylnich nadkoli do 155 :?: Rok prod. 09.1996.Chodzi mi o to czy są dostępne,gdzie i za ile bo chciałbym założyć przed zimą.A może pasują te do Tempry :?: Co Wy na to :?: :?: :?:
Printable View
Witam.Przerabiał ktoś z Was temat tylnich nadkoli do 155 :?: Rok prod. 09.1996.Chodzi mi o to czy są dostępne,gdzie i za ile bo chciałbym założyć przed zimą.A może pasują te do Tempry :?: Co Wy na to :?: :?: :?:
Widzę,że nie mam co szukać,ani pytać.Nikt nie ma to trzeba będzie coś podumać.
ale chodzi ci o tył tak?? bo z przodu są seryjnie przeciez
Z tyłu tez są...ale połówki. Nie zbyt dobrze ochraniają błotniki. Ja wymieniłem błotniki i je ekstra zakonserwowałem. zatkałem podejrzane otwory(przez ktore wlatuje syf) silikonem dekarskim. Myśle że starczy na długo.
Dzięki za odpowiedź.Chodzi o tył oczywiście.Myślałem,że kupię takie pełniejsze jak z przodu,żeby ochronic ranty błotników,ale pewnie wybiorę Twój sposób. <piwo>
no moge tylko dodac ze do tipo i tempr nie bylo zadnych nadkoli dodatkowych do kupienia, szkoda niestety :roll:
Może nie było,ale teraz są i można je kupic na Allegro,tylko że ponoć nie pasują do Belli. :(
A czy u Was nadkola (w 2.0TS) osłaniają pasek alternatora ? bo u mnie wygląda to tak, jakby nadkole było wycięte nożykiem, a poprzedniej zimy pasek + kółko prowadzące (to duże) wymieniałem średnio co 3000 km. teraz odpukać jest dobrze, ale czy on powinien być tak na wierzchu?
Pozdrawiam,
Kuba
kubaka, a przywitac sie i cos o sobie powiedziec?? :)
w 155 oprocz nadkola jest jeszcze na dole nadkola taka czesc plastikowa co chroni kolo pasowe osprzetu i raczej nic nie powolanego tam sie nie powinno dostac
już nadrobiłem, przepraszam za uchybienia etykiety :wink:Cytat:
Napisał Alfista
Ciekawe jak z tego dostępnością, bo jak w carserwisie pytałem o tą osłonę, to powiedzieli, że owszem, istnieje, ale po 1) nie do tej wersji, a po 2) już nie robią i nie ma na magazynach.Cytat:
Napisał Alfista
Pozdrawiam,
Kuba
No i założyłem. :mrgreen: Nadkola tył do Tipo znalazły się w mojej Belli.Oczywiście z małymi przeróbkami,ale Pan Wojtek sobie poradził i przypasował.Zabezpieczone na maxa. :mrgreen:
no to nie mogles fotek porobic z tej jakze cennej przerobki?? :?
gdzie te nadkola kupiles??
Fotek nie zrobiłem.bo sam nie byłem pewien,czy Pan Wojtek to wszystko założy.Miał to robić dzień później,a tu nagle telefon w ten sam dzień,że gotowe.Sam byłem zdziwiony,że już.
Nadkola kupiłem w sklepie motoryzacyjnym po 20 zł za sztukę.Chciałem do Tempry,ale akurat nie było więc wziąłem do Tipo.
Tyle moge powiedzieć,że te kawałki,które są fabrycznie założone to zostały.