Jak sobie przypomne te zamarznięte zamki centralne, cięgna zmiany biegów i hamulca ręcznego, zaparowane szyby przy dmuchawie na max i jeszcze wiele innych rzeczy, aż mnie coś w dołku strzyka...
Printable View
Jak sobie przypomne te zamarznięte zamki centralne, cięgna zmiany biegów i hamulca ręcznego, zaparowane szyby przy dmuchawie na max i jeszcze wiele innych rzeczy, aż mnie coś w dołku strzyka...
bez jaj.... to to ja w zimie alfe zakupilem i nic takiego nie teges...
Caramba Mia....
Znam ten ból :P , ale dzięki temu wyrobiłem sobie nawyk odpalania zimą autka przed wyjazdem ( mieszkam w domku), a więc: zaraz po porannym myciu ząbków i pstryknięciu ekspesu do kawy, wylatywałem na mróz, włamywałem sie do własnego auta, a po odpleniu silnika do domciu na kawę. Po 10 min autko ma odmrożone szybki i cieplutkie wnętrze :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
pzdr :uszy:
No do zimy jeszcze trochę ! nie jest tak żle :DDD
jak kiedyś będe nieprzyzwoicie bogaty , to kawę mi będzie nosić lokaj wprost do wyrka :DDD , ale na razie, to niestety, musze dymać 75 km w jedna stronę, po naszych chu...wych drogach. A zimą lepiej widzieć gdzie się jedzie, stąd te szopki z odpalaniem wczesniej.
Az na sama mysl mi sie zimno zrobilo!
Jeszcze lato o wy już o zimie! osobiście bardzo nielubię zimy! :mrgreen:
kto tutaj powinien nie lubiec zimy...jechal ktos z Was kiedykolwiek maluchem w zime??Niewidac nic, rece zamarzly do kierownicy, zimno ogolnie-zimniej jak na dworze bo wieje szybami :lol: ogolnie to cierpieniem jest jechac w siarczysty mroz rzedu 25stopni maluchem gdzies daleko :lol:
ehhh. ja tam lubie zime.
Malucha tez mialem ze 2 lata.... Dalo sie zyc.
A zime lubie ostra - tak z -20 i snieg wyzej jak auto - ooo, to mi odpowiada.
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/08/49.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/08/50.jpg
http://www.forum.alfaholicy.org/imag...2007/08/51.jpg
skoro peugeot wytrzymal, to co, alfa nie da rady?
Lato sie kończy , i nastanie POLSKA ZŁOTA JESIEŃ niema nic piękniejszego jak spacerek Bellą wsród złocących się drzew , czyz nie prawda? 8)
zgadzam sie z TobąCytat:
Napisał adasco
jeżeli zima to tylko z dużą ilością śniegu :!: :!: Wtedy zaczyna się JAZDA!!! :wink:
Takie obrazki zimy to jest, to.
Niestety zazwyczaj jeżdzi się po mieście a tam sól i breja.
Oby zima była tak łagodna jak ta ostatia.
Moze zima przestraszy sie naszej sytuacji politycznej i nie przyjdzie :D
a ja sie zastanawiam czy w zwiazku z tym ze nadchodzi zima wszelkiego rodzaju ptactwo, tudziez kaczki odleca do cieplych krajow ?
Jak przezyja sezon polowan to moze i poleca.
Cytat:
Napisał Lesio
Cytat:
Zgodnie z terminarzem Polskiego Związku Łowieckiego, od 15 sierpnia można polować na kaczki krzyżówki, cyraneczki, głowienki i czernice. Pod strzelbę mogą pójść także łyski oraz gołębie grzywacze.
kupie strzelbe ..
:D :D
zima - nie
śnieg - tak!
zeby to byl snieg taki wyzej niz auto to wtedy rozumiem-prawdziwa zima-snieg jako banda tylko ze bezpieczniejsze :lol:
No mozny by jeszcze pocelowac do ziebr :DDDCytat:
Napisał fr33
O w morde a ja seeduję 4 torrenty :mrgreen:Cytat:
Napisał marcins737
"kaczka to prezydent wśród drobiu. feszefowana głąbami i otoczona burakami" :mrgreen:Cytat:
Napisał marcins737
from 7 Krasnoludków pt. 2 ;)
sorx za OT :P
Śmiejta się cholery, śmiejta........
Złapia Was, i powieszą, tak jak Janosika....za poślednie ziobro :mrgreen: :mrgreen:
:uszy:
P.S Wszystkich nagrywam
Zima to powinna być od 23 grudnia do 2 stycznia,żeby nastój był i tyle :evil:
Zgadzam się...
btw. podobno zakładanie opon zimowych na czas "zimy" ma być obowiązkowe..
słyszał ktoś coś o tym ?
no tylko ciekawe od kiedy do kiedy będzie ustawowa zima....
W Tatrach juz jest zima :mrgreen:
Juz widze te setki maluchow i polonezow na lysych zimowkach z Niemiec..... lub oponach produkowanych 15 lat temu. Polak juz wymysli, jak tu ominac przepisy.....Cytat:
Napisał wera
Od razu wyznam, ze sam nie jestem swiety, bo letnie mam takie sobie - ale obiecuje, w padzierniku ida do smieci :) jeszcze tylko jeden zlot zalicza ;)
Czasami stara,ale zimówka byłaby lepsza niż letnia guma w zimie.
Nie zgodze się z Tobą. Poprzednio miałem Audi i 2 sezony jechałem na letnich, raz założyłem stare zimówki i stwierdziłem że lepiej już będzie jak założe letnie. Bynajmniej płynności jazdy się nauczyłem przez te 2 sezony.Cytat:
Napisał grzelutek
Na starej zimówce z jakim takim bieżnikiem jeszcze jakoś pojedziesz,a na letniej ale łysej :?: :?: :?:
Nie no o takiej skrajności to już nie mówie. Na letnich to ja miałem akurat gruby bieżnik. Zresztą na łysych oponach nie jeździ się w ogóle jeśli już.Cytat:
Napisał grzelutek
Szkoda... Prawie jak slicki :DDDCytat:
Napisał fiergloo
Co do zaparowanych szyb..... w środku zimy będe musiał jechać z włączoną klimą. U mnie też jest to problem. Bardziej jednak boję się soli.
Ja tam się już nie boję i Kryśka też nie.
W zeszłą zimę kiedy alfa nie była jeszcze moja a sąsiad dopiero co zdążył ją kupić bywały dni że temperatura była rzędu -20 stopni. 90% samochodów u mnie na ulicy miało problem z odpaleniem i siadały akumulatory.
Bella nie miała problemów, a powiem więcej odpalała prawie na dotyk i pomagała odpalić inne wózki na holu bądź poprzez kable (fajna sprawa mieć akumulator w bagażniku i 200 koni pod maską - bardzo to pomocne)
W zimówki zaopatrzony jestem więc gdzieś na początku grudnia trzeba będzie nakleić AUTOPOMOC na samochodzie :)
to nie bedzie AUTOPOMOC tylko Wkur***cz Sąsiadów- ich "niezniszczalne" niemieckie i japońskie auta będą powodować iż będą biegać z kablami, holować, biegać do tramwajów- a Alfa co niby ma stanąc i się zepsuć będzie odpalać na dotyk. :DCytat:
Napisał Skandahl
Dobre :lol:Cytat:
Napisał fiergloo
Muszę to przemyśleć :lol: