Witam.
Poszukuję takich felg i jestem ciekawy czy ktoś zna wogóle ich nazwę lub jakieś oznaczenie ? W jakim aucie to oryginały ?
Printable View
Witam.
Poszukuję takich felg i jestem ciekawy czy ktoś zna wogóle ich nazwę lub jakieś oznaczenie ? W jakim aucie to oryginały ?
to są oryginały do 166, nie pamiętam niestety producenta
Dokładnie talk jak mówi ROLIN są to orginały Alfa Romeo do modelu 166 typ. SPEEDLINE, później zejdę do garażu do zobaczę co tam jeszcze jest napisane....
właśnie Speedline, sam chciałem takie kupić ale znalazłem ładniejsze :) chociaż te wyglądają niewiele gorzej (wiadomo, kwestia gustu). Co najważniejsze do alfy ładne szprychowe felgi, bez woldzwagenowskich rantów itp. udziwnień.
ranty rantami ale tymi bym nie pogardził, tylko, że trafić na taki komplet to jak wygrać w totolotka:d....
kolega z forum chce tanio 17 oddać
http://www.allegro.pl/item966872078_..._w_aukcji.html
Widziałem już tą aukcję ale 17 to trochę mało dla mnie
nie brzydkie te ranty, ale wg mnie nie do każdego auta będą pasowały. Pamiętaj , że im bardziej "płaska" felga tym większa optycznie, każdy rant i przetłoczenie coś tej feldze odbiera. Nie mówię już o ostatnio modnych felgach które mają malowane wnętrze na czarno a tylko ramiona są srebrne. Niesamowity fajans, felga wygląda tak jakbyś założył na nią oponę o profilu 150! Im większy kontrast kolorystyczny między felgą a oponą to felga tym bardziej wydaje się większa. Ja osobiście nie znoszę podążać za modą i zostaję przy dobrych, starych srebrnych felgach.
PS. a jak już widzę w autach dołożone paski diód jako światła dzienne( tuningowcy mówią chyba na to "audi look" ;] ), to mnie krew zalewa. Niektórzy jakby się dało to by sobie pewnie na czoło takie przylepili...
a takie 17" jak w aukcji miałem i sprzedałem, niezbyt ładne jak dla mnie. I rzecz jasna nie mają nic wspólnego z tymi Speedlinami z pierwszego postu.
No więc właśnie - nie mają tego efektu te 17. Chce kupić takie 18tki ale to chyba szukanie igły.. Mnie z tych diod to śmiać się chce - po prostu żal mi że tyle prostaków takie rzeczy robi.
mam tylko jedno pytanie, a jeździłeś na 18 po naszych Polskich drogach? Ciekawe ile wytrzyma zawieszenie.
akurat zawieszenie mam zrobione i amorki zmienione dlatego szukam felg
ja powiem tak, co by się nie działo to nie zamienię 18" na mniejsze, wrażenia po założeniu bezcenne...
od brery fajnie wygladają 18tki
ja mam 18" zendera i powiem Ci ze musisz sie wyleczyc z pomyslu zakupu 18-to calowych felg. Nie nadaja sie na polskie drogi. Ja jezdze co jakis czas na prostowanie...
http://img535.imageshack.us/img535/9...7ab090f.th.jpg
Taaa dzięki blandor tym postem tylko mnie bardziej zachęciłeś... zwłaszcza zdjęciem...
zender siena są na allegro bardzo tanio
jedyne zendera jakie znalazłem to 16
były calkiem niedawno zendera sieny za 2,5 tys, ja bym z mila checia pozbyl sie swoich ale nie sa w najlepszym stanie. Jeszcze teraz kolejne dwie do prostowania, tylko najpierw musze wymusic haracz, dróg się nie chce robić niech płacą za moje felgi...
oj ładne te zendery :D
PS: a ja tam wole prostować i mieć 18"
Też wychodzę z takiego założenia.
nie no ładnie to i może wyglada ale praktyczne nie jest wcale
wiesz, można mieć ładną babę ale mądra nie musi być wcale...;]
a lepiej zeby było jedno i drugie:)
Piszesz że nie praktyczne, ja też zakupiłem ZENDER SIENA 18" i po założeniu na nie opony 225/40/18 stwierdzam że nie ma różnicy między 18 a 17, oczywiście pytanie podstawowe kto ma jakie i w jakim stanie zawieszenie. Ja u siebie mam BILSTEIN B6 sprężyny seria lekko utwardzone bez obniżenia praktycznie nowe zawieszenie no i powiem że rewelka! a stan naszych dróg jaki jest każdy wie i felgę 13" można uszkodzić kwestia stylu jazdy;)
jak oddawalem felgi do prostowania do Pan ktory je prostowal powiedzial ze sa zrobione z miekkiego materialu i beda sie krzywic
A jaki masz profil opony? Jeżeli chodzi o materiał to raczej większość felg jest to odlew z formy z połączenia kilku stopów i oszlifowania mamy finalny produkt dostępny w sklepach i raczej większość odpowiada tym samym normom przez co ich twardośc, wytrzymałośc jest bardzo zbliżona. Co innego felgi kute ale to już inna bajka no i ceny nie mówiąc już o magnezowych.:D
oponki 225/40/18
To tak jak u mnie, może coś z felgami jest nie tak lub masz za małe ciśnienie w kołach? Oryginalne felgi dla Alfa Romeo robi SPEEDLINE a my mamy ZENDER więc nie sądzę że są gorszej jakości jak fabrycznie montowane, a może człowiek który Tobie prostuje te felgi wyczuł dobry interes...;)
czemu wybraliscie 225/40 zamiast 235/40 byla by ciut wyzsza opona...
18" felgi o 8" szerokosci moga miec szerokosc 235 a tym samym zwiekszy sie wys opony o mniej wiecej 0,5cm
gdyby było wyżej już by tarło o nadkola
w 166 jest bardzo ciasno pomiędzy gorną częscią zwrotnicy a oponą
jutro robie akcje z dziura w drodze:P Zobacze co mi policja powie na temat moich krzywych felg:D
Ja mam 18 i obniżone zawieszenie o 1.5 cm (pakiet TI)
Opona 235/40/18 i nic nie ociera. Jeździ się normalnie i nic nie trzeba prostować jak się uważa.
http://www.italiangaraz.home.pl/zdjecia/166/102.jpg
moja obnizona 30mm kupilem 18" i zastanawiam sie czy mi wejdzie 235/40
i jak tam sie jezdzi na tych 18 zendera? jesli ktos ma ochote kupic do renowacji sieny to moge sprzedac. dodam ze dwie felgi były juz spawane na rancie:/
Ile krzyczysz ?
wlasnie nie myslalem nad cena felg. Dodam ze oponki sa jeszcze w miare:) jedna tylko troche na boku jest wyjechana bo mam zle ustawiony kat nachylenia kola. Na allegro wystawie od 1zł i zobacze jak sie sytuacja rozwinie:) za jakas godzine wrzuce na aukcje.
Ja się już wyleczyłem z 18', ledwo wyprostowałem i znowu pogięte a jeżdżę ostrożnie. Zakładam fabryczne 17' te które montowali w 2003 roku.